Wednesday, May 19, 2010

Takde connection tapi boleh online?

Semalam satu malam takde internet memang tak senang duduk. Asyik-asyik tengok laptop kot-kot dah boleh guna. Tapi hampeh. Bila hujan je start la stream-ngek buat hal. Lepas tu dan dan (bukan Lin Dan) time takde internet tuuu la, memacam benda nak di-gugel kan.

Nak tengok 0-fares Air Asia terbantut, nak booking hotel terbantut, nak komen facebook terbantut, nak update blog terbantut, nak check dapat keje poonnnnn terbantut. Nasib ah takde offer semalam, kalau takk.. kalau takk..

Yang sedeh nya lagi, traffic-blog-ni pun mula la berkurang huhu.

Biasanya internet putus bila  DSL LIGHT terpadam. Itu mesti la korang tau kan. So, bila lampu ni padam kena la kita sebagai pengguna call service provider memaklumkan hal ni. Ya.. aku sebagai pengguna yang tak tahan tengok lampu tu asek tak mau ON, maka meng-calling la operator bertugas.

Tapi SAYANG! sikit pun takde perubahan sampai la pagi ni. Yang aku hangin nya, pekerja dia asyik suh buat direct connection which is aku pun tak paham apa maksud dia. Sampai aku naik fed-up terus matikan je talian. Langsung tak membantu, menghabiskan kredit aku tu YA! membantu.

Pagi ni aku minta tolong Ayah pulak call kan balik, sebab cam jatuh plak ego kalau call balik sendiri haha. Ayah call pukul 8, tapi haram takde respon jugak. Tapi aku keep la try connect connect sampai lebam tapi still keciwa. Takpela, pasrah kata aku.

Then dalam pukul 12 lepas aku makan Nasik-Kedai-Sombong, aku try-try la nasib.. ehhhhhhhhhhhh! boleh pulak. Tapi bila aku tengok kat Network Option takde connection. HERAN BIN AJAIB.

siap ada pangkah kaler merah lagi!

tengok status dia received BAEK punya!

Haha tak kesah la, layan kan aja. Janji boleh online, boleh booking hotel dah kira bagus kan. Even bukan aku yang booking pon, aku tukang usha-usha kan je :P. Ke Genting lagi aku dan keluarga wiken ni! Yahooooo..


syok ah fully-sponsored,
thanks kakanda :)

5 comments:

princeduyong said...

erm...seharian dgn internet... :)

.mek.mizah. said...

PRINCE : patah kaki takde intenetttttt :P

anis said...

sgt2 jeles ok...:P nk p holiday jugak..:)

Anonymous said...

Hey, something is wrong with your site in Opera, you should check into it.

.mek.mizah. said...

ANONY : err.. at least state your name can you? erm.. i dun own any opera device, so i dun know. I will check later, btw thanks!

Newer Post Older Post Home