Sunday, May 02, 2010

Perpindahan dari Kota Asma' ke Kota Asiah.

left : Kota Asma' - right : Kota Asiah

Biar la dah lapok ke apa, nak cerita jugak kat sini.

Haritu kena pindah Mahallah (kolej). Since Asma' nak kena undergo touch-up kasik nampak lebih muda, so warga Asma' kena pindah ke Asiah. Erk.. touch-up kasi buang semua perabot lama and tukar 100% new furniture which is aku as 4 tahun penghuni tetap ni tak sempat merasa perabot baru, deym.

Kalau tak amek LIDV (living-in during vacation) tak payah susah-payah pindah semua. So, as one of the final year candidate, aku terpaksa la sign-up amek LIDV utk siapkan final year project yang headache tu.

Well, mmg cita-cita gak nak pindah Asiah. Dulu penah terpikir nak pindah bila ada kereta, tu disebabkan kolej tu jauh ke belakang tapi tingin nak duduk pasal bilik dia sumpah cantek gila! Sapa tak nak kan, daripada Asma' yang buruk lagi oll-skul tu, hahaha...

Tapi pepatah pernah berkata, Hujan Emas di Negara Orang, Hujan Batu di Negara Sendiri. Heh. Even hujan emas sekali pon, tempat sendiri berhuan batu is much better. Lala~ Even Asma' tu buruk tapi kadar kerajinan makcik cleaner kat sana lagi higher than kat Asiah.

Semua tu ada pros and cons la kan. Kat sana mcm tu, kat sini mcm ni. Takpela, janji ada tempat tinggal and bayaran is still at the same rate. Tapi pe pon pe yg aku suka about Asiah is ada ampaian depan bilik! haha.. senang nak sidai tuttttt selepas dibasuh ketika mandi. :p

Yang aku tak suke sebab ada monyet!, cafe tak sedap, jauh and sunyi.. errr lagi..


masa sibuk-sibuk kemas nak pindah!

yey! dah clear. hah, dari pukul 2 kemas, pukul 6 baru setel!

dis is my peggy-bank. Buat sendiri pakai botol Mr. Potato wrap with 100% paper lame, kebetulan ada the simpsons. kokokoo..






bukan! ni bukan barang aku time pindah haritu. Haha, ni Usna punye, aku punye dah selamat angkut sebelum tu. So ratio sukatan barang aku dgn Usna was 1:4. haha.









Well, thanks to Asmah for helping me angkot barang. And thanks to myself jugak sebab tolong dorang pindah haritu. Haha. Glad to be your roomates buat sementara waktu ni. Hadeh, sunyi plak bila duduk kat rumah, kalau tak dorang memekak gelak-gelak sampai penat. :)

bongkar-bongkar photo album dlm laptop 
tu yang saje nak membebel pasal ni. :)

2 comments:

♥ Yuslin Kamal ♥ said...

e eh..langsir yg oren tu mcm langsir aku. hihih

betul3..mak limah punya makcik cleaner lagi pembersih compare to mak yam. bilik air sana kotor bangat!

.mek.mizah. said...

YUYU : hihi! same ke, wah, se'taste la kte.. wiwi..

mak asiah leh geng la tu ngn mak yam, haish. kte dah terbiasa bersih2 sgt kan kan.. :P

Newer Post Older Post Home