Wednesday, May 12, 2010

Apa dosa si Pemotong Pokok.

Seriusli aku memang tengok BERITA tu! tapi aku tak ingat short news kat TV9 ke hape.. tak ingat tak ingat. Tapi bila aku citer kat mak, then mak cakap 'haaa.. yang itu la!' dan aku.. gulp! yang itu ke. Masa aku tengok tu aku memang marah dengan pemandu Pajero tu. Sebabnya lepas eksiden dia takde ape-ape tapi pekerja kren tu MAUT on the spot di tempat kejadian.

Aku rasa it is really UNFAIR. Kau yang langgar tapi kau yang tak ada apa-apa. Siap aku baca kat blog ni [here] si pemandu langsung blur nak dail nombor apa lepas eksiden tu. Huh. Mabuk ke apa? Takde kesedaran civik ke, DUN DRINK AND DRIVE. Deym you.

Tapi aku sedar itu semua kerja tuhan. Dia lebih menyayangi arwah.
Nak tau detail berita tu baca la BLOG tu. Credit tu Malay Mail Online.

Lagi mengejutkan, the indonesian worker yang meninggal tu abang kepada pekerja mak saya.
Innalillah. Al-Fatihah.

Mengikut cerita si adik, arwah memang ada mimpi pajero putih disebelahnya sebelum hari kejadian.

5 comments:

miss hav0c said...

kesiannya huhuhu

.mek.mizah. said...

MISS HAVOC : huu. mmg kesian gila. :(

miss lolly a.k.a luvfareda said...

huhu al fatihah :(

kenwooi said...

RIP.. and smoking is bad.. =/

.mek.mizah. said...

MISS LOLLY : yep. Al-fatihah.

KENWOOI : yess.. both are bad. :(

Newer Post Older Post Home