Saturday, May 22, 2010

Saya bagi 4 bintang untuk SHREK FOREVER AFTER.


 Rumpelstiltskin si pendek yang ada variety wig.

Yesterday, I got a chance to watch SHREK in 3-D. Ni kali kedua merasa tengok 3D even pedih sikit nak bayar, tapi kualiti superb beb. Cuma nya spek 3D kat Sunway Pyramid tak berapa selesa kalau nak dibanding dengan kat One Utama (OU). Lain-lain brand ke?padahal sama-sama kompeni.

Yeah.. terbaek la. It is SHREK - Forever After. So, ni last chapter for Shrek sequel, err yang ni yang ke-empat kan, ya ya (lupa plaks). Haaa apa? korang tak pernah tengok Shrek? duduk dalam gua ke apa, even Shrek duduk dalam swamp tu pon boleh femes in cinema over the world tau, ngehe.



Meh aku kasik ranting 4/5, ye la mana ada prefect boleh dapat 5/5 kan, so 4/5 dah kira bagus, and well-entertained. Dari mula duduk sampai habis tengok asyik gelak-gelak je. Tapi aku tak paham kenapa still jugak terasa mengantuk sampai menguap-nguap. Asmah cakap maybe sebab banyak sangat ketawa berdekah-dekah, tu yang mengantuk. Err.. aku pun tak paham apa connection nya, apa apa. Hahaha.

Kali ni Shrek yang hidup happily ever after dah mula boring dengan rutin hidup dia yang hari hari ituuu jugak. Bangun pagi, tukar diapers, fed triplet dia, makan-makan dengan geng dia si donkey, ginger, puss in boots and sesape lagi la oh! b*bi pun ada. Hari-hari jugak rombongan tourist akan datang buat lawatan sampai dia jemu nak sign autograph.

Then, masa 1st birthday anak dia, dia dah mula tak tahan bila ada budak-muka-sengal suruh dia buat ROAR!! (mengaum) just like a real ORGE. Lepas tu..... ha! the story begins, dia entah cemana boleh buat deal dengan si pendek yang ada special wig yang ikut emosi dia, bila nak judge sumthing pakai wig judge, bila marah pakai wig marah.. haha, gila betul.

Citer selanjutnya pergi la korang sendiri tengok ya, tak kuasa aku nak citer lebih-lebih. Tengok aksi PUSS IN BOOTS memang serius tak kering gusi. 'donkey, may I borrow your tougue?', hahaha, tu sebab dia terlalu gemuk sampai susah nak jilat keringkan badan sendiri sampai terpaksa mintak tolong Donkey. Sebabkan kegemukan dia jugak, boots dia boleh terkoyak lepas menari TAP DANCE. Tak ke haru, kalau dia dah start buat muka mata bulat tu lagi la tak tahan nak tolak. Comel sangat sangat, memang seswai buat haiwan kesayangan alololo.

Kalau rajin pegi la baca review ni. Ehe.. ni baru betul review namanya. :p Tak pun tengok trailer ni. Enjoy.




sama tak sama tak?

Erghh.. ingat nak bubuh gamba pakai spek tak best tu tapi aura tak best tu mempengaruhi kualiti gamba rupanya, ohoo tipu ek.

Before tengok Shrek, makan dulu kat Chicken Hartz. Yang lawaknya dah melepak kenyang tu baru sedar yang kitorang makan haritu diskaun 30%. SYok kan. Time bayar tu aku tak perasan lagi, bila cek bil eh apesal dia kira lain, mati mati kitorang ingat macik kaunter tu salah kira, lepas tu baru sedar ada diskaun, kalau tak sure dah malu dengan macik kaunter.

Selain aktiviti makan, menonton, jalan-jalan, usha-usha, cakap-cakap, ini la aktiviti biasa yang WAJIP dilakukan, ke-ching!


p.s. : hang-out after graduation memang tak sama dengan masa belajar dulu. It is really meaningful because we have a little time to spend it together rather than previous days. hmm..

ada lagi tempat yang kitorang pegi haritu,
haa.. ke mana kah?
nantikan entri akan datang
suspen.. suspen..

4 comments:

cyberboy said...

hah..kucing tu kalau warna bulu oren mesti samenyew..

.mek.mizah. said...

CYBERBOY : die comel sgt!!! huhuhu~~

~Blabberina~ said...

best ek?mixed review la.ade kata so-so..ade kata 3D dia x worth it sgt

.mek.mizah. said...

BLABBERINA : best. tgk dulu baru tau. kalau tanak 3D, 2D pon ok la kan? :)

Newer Post Older Post Home