Thursday, May 20, 2010

Iklan Sunsilk - 7 hair specialists bergabung.

"betul ke dorang ni PAKAR sangat?"

"entah ah.. maybe YA, tapi maybe bukan yang paling PAKAR"



a-ha. Korang mesti pernah tengok iklan SUNSILK sekarang kan? Semua pakar-pakar rambut dihimpunkan and contribute untuk produce high quality shampoo. Cesss.. nampak macam 'ringan' sangat isu ni. Memang ringan pun cerita pasal shampoo mampoo je. hiha.

So, masa aku ngan my BFF tengok iklan ni entah bila, ttbe terpikir la kitorang, err betul ke pakar sangat dorang ni? ke iklan je pong-pang-pong-pang lebih?. Biasa la kan iklan selalu je nak up kan produk melebih-lebih. Lagi-lagi kalau iklan produk pencerah (whitening). Menyampah je nak tengok sebab 'konon' nya memang betul sangat la tu mencerah, padahal model yang dia guna memang dah cukup cerah pun.

Nak perdaya orang hulu boleh la kot. Ops.

Ermm.. tapi lepas aku baca ni, percaya sikit la jugak yang mereka-mereka ni memang pakar dalam bidang tu. Tapi aku still tak mau percaya yang dorang ni yang-paling-terpakar.

Thomas pakar rambut rosak. Salah sorang dari pakar-pakar shampoo Sunsilk tu.


alamak! aku pakai shampoo bukan pakar,
tapi cantek je rambut. perasan.

7 comments:

h a n i e said...

sila jgn percaya dgn iklan..
kehkehkeh

.mek.mizah. said...

HANIE : hihi~ yeee tepat sekali!

simple like A.B.C. said...

betul-betul
kalau produk pencerah mesti pakai model yg mmg putih melepak,
cube gune model yg tak putih
baru la betul

.mek.mizah. said...

SIMPLE : hahahaha... tu le psl,bengang je kannn..

mokteh said...

haha....aku gelak sorang2 je tgk iklan ni...

Mr Rulez said...

hehe..tp klu produk tuk laki..mmg betui..skrg dah mkin slim dan taf..hoho

.mek.mizah. said...

MOKTEH : kenape ko gelakk.. hahah :)

MR RULEZ : eh eh ye ke mcm tu.. lalala~

Newer Post Older Post Home