Monday, May 17, 2010

Bunga Kuku.

Have you ever heard about this before? Tak pun cuba check kuku korang SEKARANG!!!





 ada tak macam ni?








tapi bukan yang ni ya..
out! out!





mengikut firasat incek AHLI GUGEL, mereka mengatakan yang bunga kuku ni terjadi disebabkan oleh;


1. susah hati, mungkin gak la sbb aku jobless :(




2. ada orang rindu, haaa.. yang ni aku tak tau la sape. kerius gak haha.
 


3. ni wikipedia. langsung tak leh pakai. Ada ke patut dia concern pasal kuku kambing?huh.




4. Akhirnya jawapan ini yang paling memberangsangkan!
 



Err.. jawapan yang ke-empat nampaknya memang SANGAT betul.

Aku dah lama tak makan benda-benda tu; tofu, telur and keju. Tapi MAKANAN LAUT macam selalu, ni yang aku heran kenapa musim bunga nya sangat meriah membiak di atas kuku-ku. Err.. ada lagi yang aku baca tu, dia kata ada plak kaitan dgn TULANG BELAKANG. Hah! sudah! ni yang I suspen ni. Tulun. Doktor bertauliah, sila ketemukan jawapan sahih untuk saya! 

Masa aku gugel gamba KUKU, ni yang menarik aku jumpa...





euwww... nak je pinjamkan sepit-kuku kat dia.







leh la ikut step ni bila potong kuku, dapat pahala :)











ni mesti ada org marah sbb
aku pakai multi-rojak-bahasa ni
haha sori

17 comments:

et said...

oh.zat besi? pisang pon oke.hehehe.fiber pon tinggi.sile makan pisang.^^

Ery Farieha said...

yupp mmg betol yg ke4 tu
dulu sll ade
skrg takde dah
weeee

abc+milo said...

ooo....yang keempat tu cam real...
dulu selalu ade...
ms kecik2 dulu kawan2 cakap kuku kite terlanggar pape yg keras..
hahaha

.mek.mizah. said...

ET : ha'ah kan mcm iklan budak kecik tu timbang pisang.. iklan ape adui lupe plak!

.mek.mizah. said...

ERY FARIEHA : bagus la dah takdeee... weee!

ABC MILO : HAHAHA, yg tu penah gak kwn ckp, langsung tak logik kan!

LoKMaNHaKiMKaMaRuDiN said...

kalo kat kuku ade kale itam kat ujong?? hehe

MyeAqma said...

yerp jawapan ko yg no 4 tu paling betul..
pastu kan, urutan ptong kuku tgn aku tu slh la..
alamak selalu aku buat jari telunjuk knan 1st diikuti ke kanan pastu trus ketip kuku ibu jari kanan, pastu ibu jari kiri dan bwk ke kiri.. ala slh plak...
yg kuku kaki betul.. mmg cmtu aku ptong.. haish cmne yg tgn bley terslh plak ni?

.mek.mizah. said...

LOKMAN : itu pegi kowek sendiri laa sedare. hahah

.mek.mizah. said...

MYE : hihi. aku pon tesalah gak urutan tgn tu!!. selalu aku wat mcm ko. lepas aku jmpe gamba ni baru le aku tau yg sebenanyee.... huhu

♥ Yuslin Kamal ♥ said...

ni mesti kes dah xtau nk bt apa dah ni sampai boleh perati bunga kuku plop..hihi

cikmune said...

fuhh.... kalau kuku yang panjang berputar2 tu rasanya elok lah pakai milling machine. ekekekke!!! soh dia masok workshop. pakai gergaji pon boleh. ke nak cantik kan pakai kikir? zzzz... cane lah dia nak menggaru camtu. tak nikmat tol ade kuku tp takleh pakai

Nono Fara said...

Macam2! Hehe. Org tumbuh bunga kuku nie masa kecik dulu2. Now xde dah. And masa tumbuh bunga kuku tu ada la org-prg cakap ada org syok kat kita. LOL

.mek.mizah. said...

YUYU : belek kuku la, dari aku gigit kuku kan. hahaha

.mek.mizah. said...

CIKMUNE : selaun menggaru aku cam terpikir pikir cemane die nak beristinjak! adui. even bangsa dia pakai tisu, tp aku mcm tak leh nak bayang! HAHAHAHA

.mek.mizah. said...

NONO : oh~ bestnye kalau bto ade org syok kan kite.HAHAHA. tu tu mitos je kan. :P

Mr ProPiTo.com said...

wah, baik potong kuku, kuku saye kekandang panjang je..hehe... :p

.mek.mizah. said...

MR PROPITO : isk. potong jgn tak potong!

Newer Post Older Post Home