Tuesday, May 11, 2010

Main pusing-pusing dan terbang serupa suparman.

.
Aku dengar desas-desus, bebudak ni (read : roomates) ajak pegi GENTING. Ah sudahh.. poket tengah kering ni la memacam plan dorang nak buat. Nampaknya ada yang kena bawak bekal pegi Genting ni, eh! aku ke aku ke [sigh]. Program Manager nye Miss Cam. Assistant takde. Jawatan lain hampeh tak payah lantik. Berat ati jugak nak pegi sebab aku bukan pengemar taman tema mahal, ulang suara MAHAL. Tapi disebabkan ni dah last nak together-gether dgn kengkawan plus Miss Cam sponsor RM5 (oh! thanks dear even belen ko telupa nak bagi ekceli tapi takpe la) so aku pun ikot kan diri ke sana. RM5 tu paksaan suruh pegi tuu..... cis.. hahahaha.

Nak tau harga???! Bas pegi & balik dari Terminal Putra Gombak + skyway cable car pegi & balik + outdoor theme park = RM41. Kira ok la kalau nak buat merasa main sekali seumur hidup. Kalau pasni org ajak pegi lagi aku tak mau pegi dah. Mahal. Tapi kalau org sponsor (seperti kakaknda, famili or dotdotdot) ape salahnya kan? haha.

Naik je bus nampak muka-muka budak UIA. Ehe. Tersame hari pulak. Amacam Faizal dan rakan-rakan (err, yang lain tak kenal uhuk) , sonok tak??? :p

Ahli terkumpul untuk kali ini 7 orang sahaje. Berkurang dari rombongan ke PD haritu. Tapi takpe, misi harus diteruskan even jenuh jugak mengajak orang lain, semua tak nak join sebab takde duit. Weh! aku bawak bekal pegi sane tau :(.

So, I bet Genting la the very final last vacation with classmates, bukan yang PD tu. Ritu ingat PD yang last, tak sangka plak terpegi Genting lepas our Poster Exhibition Day. Apekah Poster Exhibition Day? haaa..... nantikan entri nya di lain hari. :)


ahli mesyuarat tingkap ada conference kat First World Hotel, ok tipu.



haaaa... ape yang kitorang main??


first ride. SPACESHOT yang mcm hareee.. deym, rasa macam melayang badan kau sebab sendiri cari pasal nak naik benda alah ni. Lepas turun, tobat teringat mak ayah di kampung.

Daya ketahanan : steady, lek ah baru first game kan.


second ride. ROLLER COASTER. gamba di sebelah menunjukkan emosi seseorang yang sedang merajuk akibat terpaksa naik roller coaster sorang-sorang. Jadi peratikan ekspresi majok tak mau pandang kamera. Dun try dis at home.

Daya ketahanan : dah stat pening tapi di tahap boleh kontrol. 


third ride. Apekename die? [cek guide map jap]. ok SPINNER. Rasa melayang yang bluekkk dah tak boleh tahan! Best jugak tapi sebab die spin spin banyak kali sampai perut aku pon dah jadi spinning gasing.

Daya ketahanan : lepas turun terus bergegas ke toilet dan vomit dgn jaya nya.


Next ride. Under category Family Rides yang bermaksud err.. seswai utk bebudak kecik. DOUBLE DECK CAROUSEL. Ini terpaling tak payah beratur kalau nak naik. Anytime boleh naik! sebab? lu pikir la sendiri haha.

Daya ketahanan : so-so la lepas dapat makan asam Asmah belanja.





Time for lunch!!
Dorang mkn Marrybrown while aku makan bihun tapau. Sadis tak? takpe, janji konyang! :) tapi terpakse jugak menabur duet sbb nak minum air panas nak hilangkan loya, haa hamek kau, teh 'o' panas cuba teke cuba teke berapa? RM4.60 ok. Masa nak bayar tu rasa mcm nak kensel je tapi apekan daya aku amek sugar sampai 5 even aku pakai 1 je. Huh!

Daya ketahanan : totally recovered sbb konyang!


Lepas makan terus pegi solat, tapi yang nak tergelak nya, adeh.. dah siap pakai tudung baru tahu kiblat kitorang solat tu salah! huk2.. 


CYCLONE. Roller coaster versi pendek nek 4 org je. Dorang je main. Aku? duduk bersembang dgn minachi from india sambil tunggu dorang. sori la tak terdaya dah nak main. Rupanya ade gak org alergik roller coaste, haih sape la tu.






stat la sesi CAM-WHORE!
PIRATE SHIP. Well obiousli takde la pirate nye. Tapi org muntah atas ship ade, tp tu pon obiousli takde kaitan kan dgn pirate. Cis betul la org tu, nak muntah pun tahan la jap dah turun terus lari pegi toilet macam aku. Ni kat atas ship tu jugak la kau nak bluekk.
Mende ni tak pening pun tapi menggelikan perut jeee... aku pon tak tau la apesal jadi camtu, tapi org kat tetepi pon pelik apsal kitorg gelak-gelak naik kapal lanun ni! seriuss ohh, geli pewut kan asmah kan kan.


PIRATE TRAINS. Ni obiusli ada pirate, nampak tak? nampak tak? Saje nak try aku ngan Asmah masuk try even dah tau komfem tak thrill mane pon. Saje nak mengetest haha.

Daya ketahanan : 100% rasa cool je.


Perlu ke aku tulis lagi nama nye? Asmah, Farah, Joe ngan Kamila je naik. Gila sambil meniarap plak coaster ni. Sumpah aku tak mau naik!! Well, ini kene bayar 10 hengget kalau nak bayar ye. So, can you see why aku tak mau naik?

(alasan je tu. padahal gua tak leh bla dah weh.)




sesambil dorang layan overlap terbang aksi super gila tu, kitorang guna kan masa yang ada menghayati  londong dan dabel-daker. Nice kan?


ASTRO FIGHTER. Mule-mule Usna dgn Ecah naik aku tak layan. Pastu dah dekat nak balik Asmah pulak ajak naik, ehe.. maka ternaik la kami melayan angin sepoi-sepoi bahasa akibat pusingan ala kadar dia ni. Memang seswai la dgn jiwa aku.

dorang yang begitu cekal tunggu nak naik BUMPER BOAT kot. Gila ramai, aku dah habis naik BOAT BESKAL tu pon dorang tak naik-naik lagi benda ni.


Ni la BOAT BESKAL. Korang ingat senang ke nak kayuh mende ni. Aku ngan Asmah asek ke belakang jeee... deym. Pastu kitorang kayuh-kayuh laju sampai sengal kaki tapi speed die tetap mengecewekan. Rupenye mende ni kene ride slow-and-steady je. Huhu.
FLYING DRAGON. Yang ni takde aksi TERBANG ye kawan-kawan. Tapi menakjubkan sebab ada orang tu berani duduk seat depan sekali, tu pon lepas tengok muka Asmah mengharap duduk depan ngehe.


Kat dalam BERYL'S CHOCOLATE WONDERLAND.
Emm.. nak belii err tapi..



ARTIQUE CAR. sesatu nye yang aku paling tingin nak naik tapi tak dapat. Perlu ke aku pegi lagi sana semata-mata nak naik ni?





 Oh! it's time to say GOOD BYE to the theme park!! 
yeay akhirnyaaaa tamat tempoh jugak, tak payah naik lagi mende pusing-pusing pening.
aku tak larat daa~

good-bye genting, but hye to Star*uck. Rushing-rushing sebab nak pegi tukar kupon free.
HAHAHA

Btw, thanks korang for a great time at Genting. :)


err.. sori anis! aku dah terpegi genting dulu.

kakaknda nak organize 
jalan2 pegi Genting.
Genting lagi?
if fully sponsored 
i'll say YES!

26 comments:

h a n i e said...

lorr..apsal tak cakap naik sini..
kl x buleh jumpe..hahahaha..

tp beli pakej yg bas+skyway whatever tu..siyes jimat..

;)

.mek.mizah. said...

HANIE : hanie duduk genting keeeeeee??
wow!!! best gilerrrrr. sejuk2 pagi2. haha

Norfa Lyana said...

nk pegi gentingg!!!..
tp smpai skarang x pegi pegi lagi..sob2...
dah 1 tahun menunggu orang tunai janji..tp
xtertunai lagi..gggrrrr.xxxxxxxxxxx)

zul efron said...

umah gua atap genting..
ade kaitan tak? ade tak?

.mek.mizah. said...

NORFA : hehehe, pegi la.tak payah tunggu2 org, awk la yg ajak. best ohh!! :)

.mek.mizah. said...

ZUL EFRON : TAKDEEE!

.:cEmmAh:. said...

nak main jugak!!!

Lang Legar said...

gambar aku masa kecik naek keta antique tue sangat comel..eh aku cakap aku comel ker?

alamak,malunye wakakakaka...

.mek.mizah. said...

CEMMAH : pegi-pegi-pegi main! :)

ZAREN : hahaha. deym. sempat lagi ko nak PERASAN kan. mane aku tgk sket kecomelan ko tu.. :P

LoKMaNHaKiMKaMaRuDiN said...

to ana- weehhh jom pegi genting...ajak yg len skali,,,
hee,,

bez tol berjalan ek???

PD la,,,Genting la.,,,,Masyyuukkk

.mek.mizah. said...

LOKMAN : eh eh eh.. korg besembang plak ek kat sini. hehehehe..

semetara ada masa pegi la jalan2. :) kongsi2 tak mahal pon. lalala~ :)

Faizal said...

hahaha..
tu la lawak benor..dunia memang kecik..alik2 jumpa budak uia gak..hehehe

Faizal said...

hahaha..tu la alik2 jumpa students uia gak..dunia memang kecik..hehehe

Faizal said...

hahah..tu la, dunia memang kecik..
alik2 jumpa student2 uia gak...

Faizal said...

hahaha..tu la alik2 jumpa student2 uia gak..dunia memang kecik...

Faizal said...

tu la dunia memang kecik..alik2 jumpa students2 uia gak..hehehe

Teh.haha said...
This comment has been removed by the author.
Teh.haha said...

ko vomit di sana?? aku pun aku pun... *wah! mcm bangga gile! but, that will d last genting trip... serious xmahu dah! hahahah

h a n i e said...

hahahah yup...kat genting la ni yang..
xpe..next trip..sila bgtau ye..

:P

.mek.mizah. said...

FAIZAL : hehe, nape byk kali komen ni de problem pape keee..?? :) but really enjoy kan kat sane! hehe...

.mek.mizah. said...

TEH.HAHA : HAHAHAH! aku VOMIT. yeay aku ade geng! tak tahan la dear. aduii.. kesian btol la kte. hahaha

.mek.mizah. said...

HANIE : mungkin next wik pegi genting lagi! :P
keje ke kat sane??? cam best je hanie!!

Anonymous said...

salam..miza..bestnyer gmbr2 tu..huhhuuh..bile bc entry nie teringat time kite kat sana ....huhuhuh :)

.mek.mizah. said...

MISS KAMILA! : hehehe.. wsalam. :), ko tak amek gamba2 ke aritu? cam rase nak pegi lagi kan.. tengs la kos 'pakse' aku pegi hari tu, kalo tak, tak merasa FUN FUN mcm tuuuuu...

♥ Yuslin Kamal ♥ said...

aku naik encik kapal lanun tu pun nak muntah..tobat xnak naik lagi

.mek.mizah. said...

YUYU : hehehe.. lek ah.. ko kene feel baru tak muntah :P

Newer Post Older Post Home