Thursday, March 25, 2010

Nak join snippets macam Keri & Shepa boleh?.

Hasil dari tiru snippets kat blog Keri ngan Shepa. Eventho, sebenanye aku tak paham snippets tu apa tp macam best plak cakap pasal diri sendiri. Ho-ho...

1. Aku dah pandai tak lalu makan. Biasanya every meal memang pantang nak skip, tp hari ni OMG aku tak hadam apa-apa lagi kecuali kacang dan anggur 5 biji.

2. Tadi geng sekolah arab aku call. Habis marathon semua cerita dulu-dulu, penat pipi aku nak tadah gelak. Oho, aku rindu gila sekolah tu. Geng Budak Karan Ber-7, terejal lagi ke korang sampai sekarang ni?

3. Semalam aku gigih pergi cari buku Grammar. Semua sebab paper English aku nanti 100% berGrammar. Lama betul aku belek. Ada yang 33, 39, 29..&..16. For sure, aku pilih yang 16 hengget. Dah byr baru menyesal, kenapa tak pinjam je kat liberi..??

4. Lately aku asyik dgr bacaan Qur'an yang aku download haritu. Play tak berenti-renti. Tak tipu memang tenang menghayati tp ada alamat pape ke ni.... *lap dahi*

5.  Oh.. aku dah 2 minggu tak balik rumah. Mungkin lagi 2 minggu lagi pun aku tak balik sibuk final-year-projek, ini mungkin menjadikan total keseluruhan equal to sebulan aku tak balik rumah. heh, ini memang rekod besar gua.

6. Kepada yang belum tahu, jangan call nombor maxis aku lagi sebab sekarang adek aku yang pakai. Sapa takde nombor celcom aku boleh la mintak, yg baru nak bekenalan lebih lagi dialu-alukan. 

7. Nampaknya hormon emo-emo memang tgh berkembang pesat, bukan kat keri sorang, aku pun teruk terjejas serupanya. Seingat aku memang takde tersalah makan pape lg.

8.  Aku mula susah balik nak bangun pagi. Paling aku menyampah kalau dapat mimpi panjang berjela yg siap ada selingan thrill dlm muvee. Rasa nak humban jatuh katil kalau sedar-sedar kau bangun eh! dah tersubuh gajah.

9. Nampaknya telinga aku lagi sekali ter'immune balik dgn alarm clock yang aku dah set as 'loud' sebelum tido. Itu tone paling kuat bagi handphone sonyE. Ah! ada sape boleh tolong kejutkan aku bgn esok pagi?

10. Serius, aku tgh rindu kat kesayangan hati aku semua. Aha.. you know who you are.. Aku ada banyak nak update ni, oh sgt perlukan shoulder to cry on. Bila nak pillow talk?

11. Aku benci nak ingat aku nak graduate tak lama lagi. Sebab honestly aku kabur lagi ape plan mau buat lepas ni. Sape ada keje kosong sila inform aku di sini. (heh.. dah macam seloka plak tone nya ni)

12. Kalau ikut perkiraan, memang tak sempat aku nak jumpa abg ipar aku sebelum dia pindah Miri. Aku pulak stucked in here dgn exam & projek segala. Ampunkan adek ipar-mu ini.. T_T

13. Dah sampai pun nombor kegemaran aku, no. tiga-belas. Okla selamat berjumpa kembali. Oh, tp sebelum tu mari aku nak ingatkan diri sendiri, suka itu tak semestinya cinta. Cinta itu memang lahirnya dari suka. Dan kamu... boleh tolong keluar tak dari kotak hati ini? semak aku nak konsentrate stadi.


Kepada semua warga UIAM yang mengenali diri ni,
dan tak kesah juga kepada yang tidak mengenali,
aku di sini ingin mengucapkan

Selamat BerExam dan jgn bawak toyol,
tak aci tak kan kau tak tau lagi?

Gud Luck untuk kau dan aku nanti.

5 comments:

Teh.haha said...

miza... pantun 4 kerat kat no13 tuh, comel ler :P

k.e.r.i. said...

mek orang kedua berjangkit. haha

.mek.mizah. said...

TEH.HAHA.. haha, comel tang yg mane?

KERI.. semua salah ko keriii..... hahaha

rAmiZa.mY said...

stok buat snippets seme...
ak nye entry 2 3 entry neh lak bjela...

mek ak rs tpon kte nye alarm x loud pn da cukop kaco tdo ak..cane ko buleh immune?

eceh, tpon kte..muahahahhaa

.mek.mizah. said...

MIJAAA... hahaha, bosan, ko ble nk buat snippets plak?

btw, aku pon tatau la cemane leh immune, gler btol telinga cap ape entah aku ni..

ye.. ye tepon kte.. oh sweet nye~

Newer Post Older Post Home