Monday, March 22, 2010

Apsal tak teringat... lol...

Scene 1

The story was begun  from here. Daddy oh kacak nya bunyi called bagitau handphone adik hilang. Time ayah aku call tu aku terdengar background sound mak aku tengah bercakap dengan somebody tru her handphone tp tak clear. Baru nak pasang telinga ayah dah mati kan talian.

10 minutes later...

Mak called. She told me about the calling that she has had just now. She call nombor adik. Then suddenly an Indon girl angkat and jawap, siap boleh cakap nama dia LINA, tinggal kolej Ameenah (uia punya hostel pompuan) and she said that she is the student too. Lepas tu aku tatau la ape yang Mak aku borak kan, bla.. bla.. bla.. pastu siap cakap N (adek) jauh, gaya macam kenal adek gua. Haih.. sape pulak ni.

Mak aku dah cuak-cuak ingatkan adek aku ade gelpren minah indon. Sampai suruh aku call balik pompuan tu utk pass balik hp tu kat aku. Cemane cemane lah.. Aku pun tak paham. Tapi sampai ke sudah aku call banyak-banyak kali, she didn't answer my call.cis btol. Pastu aku dah malas, lapa pegi mkn tom yam.hah.kenyang.

Scene 2

Pepagi on the next day, tetiba mak aku msg,


lagi 25 minutes mak ngn ayah sampai UIA.  

hohmakkkkrr.. aku tengah guling-guling atas katil, baru je nak terlelap sebab tak tido lepas subuh tadi (highlight the word lepas subuh tu). Baru pukul 9.15 pagi. Heh.. memang satu hari dalam sejarah, tak penah kot my mama nak datang seawal ini, kalau nak datang pun dari semalam mesti da bagitau. So, ni lawatan muhibah mengejut dan terkejut.

Amek aku terus pergi hostel adek. Mak aku cakap dia tak boleh tido malam sebab risau sangat pasal handphone adek aku tu. Haih.. sampai macam tu sekalik. Kitorang gelak-gelak je.. hee jahat..

So diskas-diskas sambil dibebel oleh Papa (papa pulak..lg hensem kan?). Ayah dah mcm stress sgt psl hp adek tu, die ingat kan hp arge 1300 yg hilang, rupanya hp basic 50 hengget je. Huhu. Rugi mak aku xtido mlm td memikir. Solution nya adek pakai hp extra ayah, amek no maxis aku, tak payah pening-pening kepala. Tu pn kalo tak lg skali daddy nak membebel psl mana nak beli sim pack la ape semua. Hadoi.

Scene 3

Aku pegi brunch, tu pun sebab brekfes dah jadi kenangan. Lepas tu singgah Giant beli-beli barang sket. Then, aku terperasan ada miskol from number yang tak dikenali. Dgn kerius nya aku call balik, tu tanda kedit banyak sangat..

"helo sape ni?"

"ni sape..?.."

ok, tolak-tolak sape ni sape ni je dah dekat 30posen kdt aku. ces.

'ni wawa..'

wawa mana? wawa manu ke? ni aku la mizah... bla.. bla.. bla..
(aku dah confiden sbb suara mcm kwn aku)

ehh.. sape ehh.. dia tanya lagi.

aku dah mls nak tanya lagi.. oh ok la, tak kesah la sesape pun, salah nombo kot, bye.

ahh.. sape pulak bikin semak hari ahad aku ni. heran.

Scene 4

Ada lagi miskol nombor pelik. Tapi kali ni aku boooo-layan! Miskol once, then twice.. tp kali ni dia call terus. Aku angkat.

sape ni? dialog stended

awak sape? awk miskol tadi.

eh.. saya ke? awk yg miskol dulu tadi..

kali ni sketsa tolak-tolak sape miskol dulu pulak.
mungkin dia dah habeh 3posen jugak, terus dia letak je.

aku semakin kehairanan.

Scene 5

Lagi sekali nombo pelik call. Yang ketiga. Nombor yang lain dari dua tadi. Aku angkat sbb terlampau keriusss ape yang berlaku sebenanye ni. Mungkin kalau aku jawap, boleh la aku selesaikan klu-klu di atas. Tu aku bajet je la. Cakap-cakap... letak.

Hah. Habis conversation akhirnya baru la aku paham! and it's like sooo..... lwakakaka.....

Kali ni laki yang call, dia kata dia kawan adek aku. erkk..

A-haaa!!

Aku baru teringat!. Aisey.. sowi ah gurl-gurl yang call sama itu my brader. Aku baru ingat yang aku dah set divert all call from nombo maxis aku tu ke nombo celcom aku sekarang. Lol! Tu pasal la, sesape yang call nombo adek aku sekarang, boleh termasuk dalam call registration aku.
Kawan-kawan dia rupa-rupanya tadi. deym.

Terus aku call adek nak suruh dia cancel kan divert setting tu. Tapi malangnya tak dapat sebab of course la bila aku call dia terdivert balik ke aku semula and then line pun macam haremm.

Heh. Naseb baek ade fesbuk.

5 comments:

zulhafixi said...

kenape dengan fesbuk?
hehehe..

k.e.r.i. said...

mek dah tua~

.mek.mizah. said...

DZUL.. fesbuk pengerat silaturahim.ganti hp! lol

KERI.. ko pon tua ok

isma said...

hahaha.xleh blah kes ko nih.xpsl2 terbajed hot bnyk no xdikenali kol kan.hahahaha

.mek.mizah. said...

ISMA : haha, aku da suspek yg bukan2 dahh.. wakaka, padahal adek aku yg howt...bkn aku!

Newer Post Older Post Home