Friday, March 12, 2010

Kalumpang, bukan kaulempang


Ni la hal nya bila orang tak sedar diri. Final year project still tunggang-langgang, assignment ada la dua tiga tak dan nak siap, project core-course pun merapu-rapu tak siap, hah! presentation ape tah lagi..


Tak kesah dah semua tu.

Yang penting, kita enjoy! (sambil tgn naik atas sebelah gaya Puteri versi keras)

Dengan segala tak sedar diri nya, terpegi lah kitorang (read : classmate Manufacturing'10) bercuti sambil melupakan terus bencana akan datang. Berseronok bukan main lagi. Siap sound memasing, plz.. jgn sebut pasal Dr. K ke, Dr. M ke dan so on. Tolak tepi dulu semua pasal hal-hal classroom. Nanti ahad (hari pulang) baru risau.

Kalau aku cakap "oh! memang best la trip kali ni", itu dah kira macam sama dengan trip-trip yang lain. Sebab semua trip yang aku pergi pon for sure tu jugak la compliment dari mulut aku. Haha. So, yang kali ni punya aku nak cakap ".............." (read : mulut kumat-kamit express excited tanpa suara)  arghh.. sampai tak leh nak cakap dah tahap seronok.... ok-ok.. tu over sangat..

Aktiviti kat sana.... (perlu ke aku list kan?)
  • Mandi sungai!
  • Siang ayam secara jemaah
  • Main sukantipu bukan sukaneka
  • Sesi riot dgn air sungai
  • Barbique resepi paleq
  • Musical chair (best3, sebab dpt no.3)
  • Limbo rock seksi pelajar lelaki
  • Misi kotak beracun sporting!
  • Sharing moment.. auww..
  • Line dancing tp bertukar senam lutut
  • Tresure hunt. -magi perisa air sungai-
  • eh! tak leh sebut semua.. kang korang (read : yang tak pegi) jeles..

Well, banyak nak diceritakan, tapi aku takut reader tak tahan lalu berkata, 'kenape tak ajak...' hah! susah aku nanti.
huu.. tak dapat nak bayang macam mana nak mengharungi perpisahan.. maybe aku harus lupa kan dulu sehingga tiba saatnya, supaya masa yang ada bukan lah masa untuk menghitung kesedihan, kan itu merugikan.

4 comments:

HanEm Manje said...

Magnifico!!!

.mek.mizah. said...

yes bebeh!

Anonymous said...

acai: pawa la mek..marvellous

.mek.mizah. said...

ACAI.. marvellous ramai2.. haha

Newer Post Older Post Home