Thursday, April 15, 2010

Syahdu tgk The Notebook. hehehe.....

Adoi. Mood jiwe-jiwe.
abaikan la pose ni ye. dorg tak kawen pon takpe.

Layan betul tgk THE NOTEBOOK. huwa. ok lagi sekali.. huwawawa!

ahh.. aku tak mau buat review pape, sbb I know, aku dah ketinggalan zaman ngan citer neh. Sila gugel utk tau the whole story ok.

Huk2. Ni la masalah bila  tgk cerita cintun-cintun. Start la hormon kasih sayang aku meningkat. Tp tu la.....err..... (ayat seterusnya tak dapat diteruskan, terkedu)

One thing sekarang ni dalam kepala aku. Adakah sebenarnya CINTA SEJATI itu exist? (tanya serious)

Aku pernah la sembang-sembang petang dgn sorang neh, dia cakap macam ni ngan aku, true love is never exist, and it is really unfair because only the choosen one can get it. Huh. Aku masa dgr tu, ok fine, tersentak!. Huk2. Is it betul macam tu?

Honestly bila pikir-pikir balik, it is kindda macam betul jugak. Sapa yang bertuah dia boleh dapat true love dia. Sapa yang tak?huu.. terpaksa la redha dengan penceraian, perpisahan or even break-up. Sebab tu banyak break-up song kan. Macam rock kapak tu, aduii.. mmg boleh bikin air mata jatuh wohh.

Tapi lepas aku tgk THE NOTEBOOK, rasa macam oqehh true love memang exist. Tapi tu pon after dorang (Noah & Allen) mengharung macam-macam. So macam true love tu berpihak pada yang betul-betul berusaha. yeah! Nak seribu daya, tak nak seribu dalih. (takde kaitan kan?haha)

For us, muslim... jodoh pertemuan semua tuhan dah tentukan. Perempuan yang baik utk lelaki yang baik, perempuan yang kureng utk lelaki yang kureng jugak. Itu janji tuhan. Ok now I scared.. impian macam-macam, doa pun macam-macam, nak jodoh yang baik.. nak yang baik.. tp bila tgk diri sendiri.. huu.. maybe that's why until now jodoh tu sesat lagi. hee.

Oh.. I wrote about crap!
Sila abaikan.

5 comments:

mokteh said...

apa tu muvi the notebook??
taktau n tak penah dengar pun
huhu
meh nak copy

Shepha said...

babe,kasik aku nanti heh.
lama dah cari.

takpe.
yg sesat tu kita doa moga jumpa jalannya.
we still have each other~

mekMizah said...

MOKTEH : ko p gugel la syg.cte best gle.meh dtg kopi kat aku.eh! tp ko nak exam.hahaa...

SHEPA : ok dear,nnt aku kasik.. jom doa!

cikmune said...

"For us, muslim... jodoh pertemuan semua tuhan dah tentukan. Perempuan yang baik utk lelaki yang baik, perempuan yang kureng utk lelaki yang kureng jugak. Itu janji tuhan."

i loike this statement. cuma, ada kemungkinan yang baik dapat yang baik tapi masa tu tak berapa baik. kirenye, orang tu akan jadi baik in the future. hee... betul tak? =s

think +ve!

mekMizah said...

CIKMUNE!

yeppp! positif positif. hehehe.. betul la tu, mungkin pas kawen die berubah kan sbb dpt husben pebimbing yg baek, or vice versa. :)

Newer Post Older Post Home