Tuesday, April 20, 2010

Kadang-kadang lagu boleh jadi over jugak kan.


Lately banyak pula lagu sedih-sedih yang menyalahkan kaum pompuan. Apa kaum laki ni.. emm.. ehe.. disebabkan penyanyi nya laki, so I take it short and make a conclusion yang those lagu-lagu ni semua ditujukan kepada wanita, and the songs show macam si lelaki ni terlalu la mangsa keadaan and pompuan macam jahat SANGAT. Haih. Tak aci ok. 

Ok la, to be fair, akceli dua-dua gender pon ada baik ada buruk nya. Dua-dua pun belum tentu setia and telus in their relationship. Ada yang dpt pasangan dia honest, dia honest, then they live happily ever after. Ada yang dpt pasangan dia honest, tp dia tak honest, or vice versa, then they live.. emm..maybe I dun need to say anything.
Renung-renungkan dan selamat beramal.

LAGU SATU 

Separuh Jiwaku Pergi
Memang indah semua
Tapi berakhir luka

Benar ku mencintaimu
Tapi tak begini
Kau khianati hati ini
Kau curangi aku
Kau bilang tak pernah bahagia
Selama dengan aku
Itu ucap bibirmu
Kau dustakan semua
Yang kita bina
Kau hancurkan semua

LAGU DUA

Sang Mantan
Dulu aku kau puja
Dulu aku kau sayang
Dulu aku sang juara
Yang selalu engkau cinta
Kini roda telah berputar

Kini aku kau hina
Kini aku kau buang
Jauh dari hidupmu
Kini aku sengsara
Roda memang telah berputar 

Mana janji manismu
Mencintaiku sampai mati
Kini engkaupun pergi
Saat ku terpuruk sendiri

Akulah sang mantan
Akulah sang mantan

Sakit teriris sepi
Ketika cinta telah pergi
Akulah sang mantan
Akulah sang mantan

Akulah sang mantan
Akulah sang mantan
Akulah sang mantan
Mana janji janjimu



separuh jiwa ku pergi tu still boleh dgr lagi,
tp sang mantan.. huh! nyampah.


oh! follower saya dah jadi 90!
thank you so much for supporting this blog.
love you all. :)

7 comments:

rAmiZa.mY said...

mek jgn kondem lgu fevret aku..
sbb tu pn leh apply kt laki kaku pompuan nyanyi..
hahaahaha

follower ko 90, ak bru tuka jd 9..
ajaib sungguh ade org nk jd follower aku..
hahaha

mek.mizah said...

MIJA : haha.ko suke yg mane? sang mantan? ala dear, aku tak leh dgr la lagu tu.nyampah dgr suara laki nyanyi.. aku lah sang mantan.. ulang2 kali.

hahaha.. u shud be excited la 9 org yang baek hati folow ur blog.. :P

rAmiZa.mY said...

a ah..
ak ske lgu tuh..
sbb ak ske nidji..
pastu lirik tu bole apply kt dedua gender..

tu la mek..
aku gembira gle ade org nk follow blog ak evn ak xletak widget follower tuh..huhuhu

.mek.mizah. said...

MIJA : hahaha, aku bese2 je. tp die asek ulang sang mantan sang mantan, annoying gak. kikiki..

taniahh!! hihi.. sumone yg suke ko la tu.. :)

rAmiZa.mY said...

huhuhu rmainye org ske ak smpai sanggup cr kt mane yg patut nk jd follower..
bangga ai..
muahahaha

mokteh said...

lagu sang mantan aku tau...lagu lagi satu tu taktau la pulak

.mek.mizah. said...

MOKTEH : ko pegi gugel.huhu.donlod pastu dgr.

Newer Post Older Post Home