Monday, April 19, 2010

Duit tak jatuh dari langit tapi rezeki...? maybe.

who knows, rite?

Home.

Yes, I'm home for good. cewah. Ye la, takkan I'm home for BAD kan. Tak decide nak balik akceli. Ttbe sumthing came up and then terus je la decide, OK! BALIK RUMAH wiken ini. Itu pun sebab terpaksa menagih simpati my sister (Angah) ajak teman pegi Jobstreet career fair dekat MidValley. Ingat nak direct from UIA je, tp last minute I dun have any accompany, so.. I'm home for good. :)



About Jobstreet career fair.
Tak habis resume pon passed-up tadi. Bawak 10, ade belen 3 ke 4 je. Huu... Seriusli, takde passion to haunt for a job lagi. Bila angah tanya berapa bawak resume, and aku jawap, 10 jer~, then dia marah. Sket na bawak. haha.. adeh.. tu signal org tak nak mintak keje lagi la tu. :p

Bangun lambat as usual sampai kena bebel dgn angah sebab dia dah sampai but then aku baru terkedek nak cari baju. Tak sempat nak iron bagai, main sauk je! and then keep praying no walk-in interview later on. Boleh pulak kan. Awal-awal dah sound kat angah, tak mau masuk yang walk-in.. I'm not ready! AGAINnn.. kene bising lagi.

Bila bonda tanya, Nak sambung belajar ke nak keje ni? then makin la blurr.. apa nak buat sebenarnya? what is my passion and obsession actually? lalala~

Honestly speaking, aku nak further study. Itu impian. Siap berangan mau pegi UK. Only UK. (wish me luck). But then, dalam masa yang sama, I need a job after graduation. Sebab? huhu.... sebab aku tak boleh bayangkan in the age of 20 plus, kau still mintak DUIT SAKU from your parents. Hey, aku pun ada dream car yang aku nak beli and lagipun dah tiba masa nya seorang anak berbakti pula. So.. money turns out to be my first concern plak dah.

Tapi dalam masa yang sama self-confident to be a worker is still not mine. To continue to be a student, ermm.. mcm yes!..  Pastu stat la berfikir plak, ok if study oversea, mana nak cekau duit, if study here, mana nak cekau duit jugak? haha. Still both perlukan DUIT kan.

So, which one? blurrr..

Ingat nak berbisnes right after habis FYP ni. So, any suggestion?

Oh! have you ever watched TEEN CRIBS on channel MTV? citer anak-anak millionaire menunjuk rumah canggih-super-mewah dorang.


oh seriusli my mouth couldn't close when they were showing of their home! giler ke apa rumah dah macam shopping complex, siap ada mini-theather, mini bowling center, digital library, mini-muzium, club-house, swimming pool? o.. itu biasa la kan, and ada tree-house, golf club, basket ball court mcm yg kat sekolah tu, also siap ada elevator utk rumah dua tingkat (gila malas nak nek tangga, wth). And ada satu rumah tu macam best sbb ada gelongsor untuk turun bawah. Rumah aku pakai TV crt gemok tu je lagi. huk2.

weee....... chances utk tersadung kaki time turun tangga memang 0%

huu.. they throw so much money macam tu aje. Pe kata bagi aku sikit? eh tapi agak-agak halal tak? (besangka baik) wehe.


malas nak balik UIA. sob3

11 comments:

mokteh said...

waaa!!! mewah giler umah ini
hati besar aku kata...aku mesti dapatkan umah macam ni satu hari nanti
tp hati kecik aku kata jangan!! ecological footprint utk umah macam ni besar..tak bagus

mek'mizah said...

MOKTEH : apekah ecological footprint tuuu? hee...

Teh.haha said...

Wei! nape xckp mahu p jobstreet. aku mahu jugak! tapi mood malas mengatasi segalanya ok. hahhahaha.

mek'mizah said...

TEH.HAHA : wehhh.. ala ala ala.. ye kee.. ritu aku da announce kt fb tnye sape mau pg.. haha.. msti ko tak bace kan.. :P

ko ade keje best tak yah pg pon takpe. good to be malas. hahaha :P

sakura'shiken said...

ye~~btol tu mek....duit mmg x jatuh dr langit......tp mereke2 yg show off ini mmg duit dtg dr langit...hahaha...

Teh.haha said...

hahahha. good for the companyla i termalas. hahahhah. looking for better company. I cannot stay at one place the rest of my life esp company ini :P

mek'mizah said...

SHIKEN : heheh~ dorg dpt dupp!! duit jatuh camtu jekk.. huwa.. best2.

TEH.HAHA : keke, haritu byk company electronics je, takpe, pakai jobstreet la as usual pasni. betol2, cari angin baru and better paycheckk!! :P

cikmune said...

mek!!! saya mau umah ade lif, swimming pool, jacuzzi, dan segala macam benda. but to think again, semua ni bukan pakai duit masa nak install je, masa nak maintain lagi tinggi kot!!!!!! kesimpulannya, ada bath tub sudah~

by the way, yg gambar slide tu... klo budak muat la kot. kalau besau cam kte nih... err... jatuh kat tepi kot?

mek.mizah said...

CIKMUNE : hahaha... tu le psl. semua costing!!! dorg ni dah tak tau nak buat ape ngn duet dorg kottt... haha..

yg slide tu, ko nk wt kene make sure measurement muat la wehhh.. hahaha

cikmune said...

slide roboh! kebabosh ahhahaa

.mek.mizah. said...

CIKMUNE : oh masud ko, even muat pon tp kalau berat tak gune jugak kan. hahahaha... leh roboh! kikiki

Newer Post Older Post Home