Friday, April 23, 2010

Monkey attack.

Ah.. I should post this yesterday, eh no! two days back, oh my bad! eh...

Acecehh.. mentang-mentang now I'm 90% graduated from International Islamic University Malaysia which is English is the medium of teaching, taip pon asyik nak english je.. nyampah pon ade. Sampai sekarang, tak rasa feel sangat nak cte-cte kedai kopi sambil speaking, takde kick! la senang kata. (ke kau tak kompiden sebenanye haaa? erk)

Well, hari selasa (20/4/10) lepas final result keluar. Seriusli, neves breakdown macam hape. Takot pointer jatuh teruk, maklom la LAST RESULT kan. Tapi syukur la, ada naik sikit even tak banyak but Alhamdulillah, saya puas hati. Hu.. hu.. Tinggal result FYP je la nanti, Let's pray dat I can get A for my FYP. (macam mimpi je nak dapat A, haish)

am I so cute?

Oh! Paling mencabar before nak tengok result, aku berperang dgn satu makhluk! haih.. bikin aku terkejut monyet. Eh, did I mention a MONKEY word just now?, haaaa.... tu la makhluk nya. Adeh. Dok neves-neves tak hengat tu tiba-tiba aku dongak tengok atas tembok bilik aku ada MONKEY bertenggek siap main dgn REFILL CATRIDGE COLOR aku yang baru! deymm.. aku nak bagi orang la wehh..

Sumpah terkejut MONKEY! tapi bila tgk refill tu terus hilang terkejut plus takot pon tarak dah. Masa aku wat action mintak siap hulur-hulur tangan suruh dia pulang kan, dia terus mencecet lari keluar pastu bertenggek pulak kat luar tingkap sambil gigit-gigit plastik pack refill tu. Haih. Ko bukan boleh makan ponn!! gua dah panas dahh.. tapi dia still wat kerek jegil-jegil gigi bajet aku cuak laa.. sori la, I dah biasa deal dgn keturunan u la dear. Maklom la dok kampong. Haha.

camni la dia tunjuk gigi, tp version gigi tumpul, kesian.

Aku hulur lagi tangan sambil wat muka konon-konon berani, padahal aku dah siap la tutup tingkap dulu, so in case dia nak attack tak boleh la kan. Haha. Tapi at the end, habeh terabur semua refill kaler tu kat bawah and kaler merah and kuning je sempat diselamatkan. Biru dah out tumpah. Deym again. Pastu aku tengok dia sebok usha bilik lain pulak. Haih, mmg dasar unibesiti monkey, bijak la sangat.

Before tu dia dah kuis-kuis chese stix Asmah, pastu time dia kat luar aku offer lagi cheese stix tu pon dia tak mau, nak makan jugak refill catridge tu. Hadoi. Mungkin sbb nampak menarik kaler-ful. Ha.. makan-makan.. jangan segan ye. Muntah darah baru tau!

hye! my name is Sam.
kalau kiut gini maybe la aku leh berbaek2 wat pet kesayangan.

Tapi aku kesian jugak la, spisis dia ada satu je kat Kolej Asiah ni. Takkan dia nak kawan dgn nyioww plak kan? Tu yang mencari kegembiraan kat bilik manusia. deym. Penah gak aku nampak dia main kejar-kejar ngan kucing tapi tu bukan main kejar-kejar tapi main hantu-hantu, lari macam the flash dah kucing tu sbb takot kat monkey tuuuuuu...


Next! kite citer pasal presentation FYP pulak ye.
Skang nak layan The Time Travelers Wife dulu.
Huh! now is 2.52 a.m.
What time shud I sleep then?

9 comments:

HanEm Manje said...

hahaaha...ade lagi ke monkey attack time aku balik neh?? rasenye aku tutop tinkap kan??

.mek.mizah. said...

MIMAH : haha. takde dahh.. aku rase die dah kene tangkap la weh.. thank god!!

miss lolly a.k.a luvfareda said...

m0nyet sebenarnya makhluk tuhan paling seksi.

kiut :)

cikmune said...

ya tuhan... kiut amendenye? T___T
sungguh mengerikan. pnah lari sbb nampak beruk. nak pi toilet pon sanggup tahan. ikot ati nak je terkucil dlm baldi. HA HA HA -- lawak je =x

.mek.mizah. said...

MISS LOLLY : hahahaha.. kiut or seksi pon takde makne kalo boleh wat nightmaree.. hahahaha...

MUNE : lek ah MUNE, die tak geget nyeee.. pecaye laa. :P

sakura'shiken said...

hahah.....ak ingt kt ukm je ade monkey baik punye~~bleh sakit jantung terkejut...pencuri mknn....haha........

ak berkenan ngn monkey bwh skali...kiuuuuuuuttttnye~~

.mek.mizah. said...

SHIKEN : hahaha.. monkey bijak sbb masok unibesiti. hahahah..

cikmune said...

mek! ade orang pnah kena gigit lah! tak tau ke? but last year kot. ngeri !!!

.mek.mizah. said...

CIKMUNE : hah!! really? aduii.. saketnye. adeh, naseb bek yg aritunye tak mengeget. kalo tak habeh aku.. huwaaa~

Newer Post Older Post Home