Wednesday, April 07, 2010

Sesambil tunggu Exam Last, oh! lagi 4 jam.

Besok. Eh.. Esok.. salah.. salah.. HARINI! today, 7 APRIL 2010..

Saat-saat akhir aku kat sini nampak nya dah dekat sangat. Syahdu le pulak kan tiba-tiba. InsyALLAH lepas paper PDD (product design and development), dgn jaya nya aku dah habis kan 4 tahun kat Main Campus UIA ni. Heh, tp still lom merdeka sepenuhnya. FYP pulak lepas ni. Kena berkampung lagi dalam UIA dgn rela hati sampai awal bulan MEI nanti.

And lepas tu?

GUE MERDEKA! yahooo...

oh sorry! excited kemain lagi pompuan nie.

Memandangkan ini paper last aku, dgn cubaan kali terakhirnya utk tak tidur sampai habis paper karang. Ya! kalau tak buat, kang kempunan pulak. Ngee.. saja nak mengenang hujung-hujung memori dekat UIA ni. Eventho, boleh buat apa sangat la kan kalau stay-up ni, dapat pening kepala je la esok ni. Menempah padah kau wahai mek!

Heh.. tak kesah.. :)

Semangat pagi ni buat aku terasa nak berazam macam-macam. First sekali, aku bertekad nak dgr advise my pren, Mimah. Memang kalau takde org cakap, kita mesti susah nak sedar. Even sebenarnya kita tau apa yang kita buat tu totally SALAH atau TAK MASUK AKAL. Tapi bila ada yang menasihati, walaupun agak pedih hati and telinga ni, tp it's  good sebenarnya bila kita amik advice tu in the positive way.

Kini aku sedar!!. cececewah!  

thanks buddy for throwing the words on me, now I realize!. Semua tu hanyalah mainan emosi dan perasaan yang takde penghujungnya. Buat apa dikejar pada yang tak pasti kan. Buat apa ditagih pada yang tak mengerti kan. kan. kan. Lalala~

oh.. pergi la perasaan hati yang perasan. Shuhhhhh!

And ada lagi satu yg selalu bothering pikiran aku. Tapi pagi ni jugak, lagi sekali I got to know something yang membuatkan hati semakin-makin tenang. Alhamdulillah. 

To whom it may concern, jgn kau ingat aku tak tau perangai kau mcm mana. Aku mmg cukup menyesal dah dgn apa yang berlaku, serik. pedih. dan maaf! kalau aku sgt rude lepas ni dgn kau. Semuanya dah terlambat. (Ya ALLAH, ampunkan lah hamba-Mu ini)

Ehe. Oh! kepada korang yg komen-komen pasal TUDUNG tu aku sgt-sgt appreciate. Tapi pelik la ada komen yang HILANG, ish.. blogspot nak kene neh.. (emoticon ketuk-ketuk jari). Nanti kita diskas hal-hal lagi panas ok! hope ini semua jadi pengajaran dan bukan luka di hati sesiapa. :)

ok.tak yah nota belah kanan edisi kali ni.

7 comments:

AINI NORAINI said...

hehe..gud luck mijahh...:)

gue udah merdeka...:)

btol2...komen aku ilang...huaaaaa....:(
semangat kot bagi komentar..huhu

mekMizah said...

IRA : yeahh!! aku pon da abeh exam.. lalala~

AINI NORAINI said...

yeayyyy...seronot kann???

mekMizah said...

IRA : teramat seronokkkkkkkk!!! yahoooo.... hahahahha

HanEm Manje said...

yangggggggggggggggg...i'm soowie if i hurt u...but its fer ur sake i have to hurt u..before u r getting hurt...huhu~!

by the way...lets enjoyyyyy~!! mmmwahksss

anis said...

babe already last paper ker... kiteorg start pon x lagih..iskk..isk.. iskk.. sedey.. gud lcuk.. jgn tdo utk 2 hr nih...hahahha...

mekMizah said...

MIMAH : its ok la.. huhu

ANIS : ko tak stat final lg ye anis, gud luck aniss!!!

Newer Post Older Post Home