Saturday, February 06, 2010

Tiba-tiba rindu sama itu Pulau Pinang...


Baru la ni saya terpikir nak story pasal Penang ritu.

Well, a big hug of thanks to our tourist guide of the vacation, Usna and Asmah. The trip was really awesome plus I had a really good time eventho my foot become a bit tanned. oh! my face too... haha.

The truth is, the trip was not really in the wish list, it is something that we were not really planned from the beginning. Ingatkan cuma borak-borak kosong pasal nak pergi Penang, tapi entah macam mana eh! dah sampai Penang. Ok. Ok. Saya tipu. Takkan the trip boleh jadi sangat mudah macam tu kan. Drama habis! haha.

Mungkin berkat kesungguhan tuan rumah berdua tu asyik tanya-tanya selalu, jadi ke tak mau ke Penang, plus Asmah dok hint2 ajak pergi rumah dia.. dan saya paham!.. plus, mak pun bagi green-lite, so, ke Penang la kami on our last mid-semester break. Siap naik train lagi. Oh! sangat mengujakan u know! (nada gedix)

Since ramai yang tanya about the train, ok meh saya share sket info pasal Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB)..

Tiket boleh didapati di KL Sentral bagi penduduk lembah klang, lain kawasan saya tak tahu. Harga tiket bagi ketapi berkatil adalah berlainan untuk katil bawah dan atas. Bawah lebih mahal dari atas.

Banyak tempat gak la dorang ni bawak sampai jemmed rasa nya kaki walhal kami naik kereta dan bukan jalan kaki. Paling last saya sampai Penang adalah masa umur 14 tahun. Uishh! saya mengambil masa 10 tahun untuk jejak balik Penang. Jauh gilerr penang.. haha..

Paling best di antara segala yang best kat sana ialah........ kami naik feri! Eventho kami cuma naik, turun dan patah balik semula ke Pulau. Kadang-kadang kerja yang tak-masuk-akal kan lebih fun!

  • thanks banyak2 lagi to Usna and Asmah! Nasi lemak mak usna dengan kari ikan mak asmah memang terbaekkk!!
  • nak naik train pergi JB plak lah lepas ni, who's in?

6 comments:

♥ Yuslin Kamal ♥ said...

naik tren pi JB jgn lupa singgah umah aku na..

.mek.mizah. said...

YUYU.. haha.. baek lah! rumah kamu itu dekat dgn sekolah saye.. =)

HanEm Manje said...

wahhhhhhhhhhhhh~!!

asal siket je gamba yang...hihihiihi~~

.mek.mizah. said...

MAHMAH.. haha, malas.mcm pencabub lebeh plak. =P

HanEm Manje said...

hahahaha....but i am sgt hepi akhirnya korang sampai pennang.....lalalalala~~

.mek.mizah. said...

MAHMAH.. aku pon hepi teramat! lalalala~ thnks again daling... =)

Newer Post Older Post Home