Wednesday, February 24, 2010

No parking for students after this.

Lepas ni dah tak boleh melintas la dari kolej perempuan terus ke kulliyyah of engineering. FYI, biasa nya kereta from Mahallah (hostel) akan melintas ke kanan instead of kena pusing satu bulatan universiti. Since, dalam kampus adalah laluan sehala, so melintas tu is illegal sebab laluan arah kiri, tp student akan melintas arah kanan. (lebih kurang mcm tu la cerita nya)


Melintas ni pun pasal malas nak parking dekat student parking yang terpaksa jugak lintas jalan pakai kaki instead of pakai kereta. Which one lebih safety? haha.. Lagipun boleh tahan jauh jugak berjalan nak sampai ke kelas. So, lepas ni memang exercise lebih la student engineering.


Kalau dulu... mungkin boleh melintas lagi even sumtimes terpaksa main kejar-kejar dengan pak guard yang jaga simpang tu. Haha.. lawak betul kalau nak ingat, bekejaran.. sweet kan.


Sekarang ni dah bubuh palang macam masuk parking shopping mall, siang berbonggol.. ada 4 biji camera kiri kanan yang aku pun tak tau, cctv or sensor.. sebab besar betul camera nya. Ye la, kalau cctv kan biasanya direka seboleh-bolehnya biar orang tak perasan, ini dah terlebih sedar kewujudan dia. Bagak oh!


Tengok lah ni..


(nak jalan depan kawasan ni pun gerun tau..huhu)

Hehe, sekian liputan dari Saya!
Nasib baik dah biasa pergi kelas jalan kaki, tapi takot gak setiap hari melintas jalan tu, memang bersabung nyawa sebab kereta or moto yang lalu pun tak agak-agak lajunya. Cis~

6 comments:

DzulhafixiceD said...

kat mane? blaja?

.mek.mizah. said...

DZUL.. uia..

E.d.Y said...

nasib dah nak hbs...xsuka uia..suka cari pasal..menyusahkan student

.mek.mizah. said...

EDY... yee! agakla... cepat la abihh...

Isma said...

Skang mmgla xsbr.nti dh hbs rndu plak.manusia ye x.time ade xpenah bersyukur.merungut saje.time xde dpn mate br terase.wakakak.mcm bgs lak aku.blj lg best dr keje.bleh ponteng2.tru esemen.dh keje xleh.heheh.aku suke uia.heheh.kte rs uia nyusahkn kte sbb kte yg xnk ikut prtrn.klo ikut xde sape pn nk kco kte.org xwat salah ye x.

Ape aku mrepek nih.huhu

.mek.mizah. said...

ISMA. time kaseh la pendapat enko neh. hehe

Newer Post Older Post Home