Friday, February 12, 2010

Dia pandai ke menjahit? mari berpoyo-poyo...

Steps that she has gone through...
  1. Google the design. Save all the pattern pictures.
  2. Borrow her SIL's mesin-jahit-tepi and failed to return it back until now.. (buat harta).
  3. Go to KAMDAR for the first time without her mother but with her sister. Rambang mata, tapi kena beli yang paling murah, huu..
  4. Get several equipments yang tak ada, seperi pembaris dan kapur. Tapi rupanya mak dia ada pembaris di rumah... rugi! rugi!
  5. Get the body measurement with the help of a mirror. auw~
  6. Start sketching the design on the trasing paper.
  7. Set-up her mother sewing machine. Pinjam eh bonda!
  8. Gunting-gunting. Jahit-jahit. Senget-senget. Adjust-adjust.
  9. Lap peluh jap sambil tersenyum sinis...
after several hours and days...

taa-daa~!!

1  2  3  4  5

amacam? ada talent tak? (^_^)"

start berangan bukak butik sendiri or maybe a kilang baju?  mengaplikasikan kegemaran dan kepakaran (pakar la sangat)..
sewing + manufacturing = duit! duit! haha..


9 comments:

nono fara said...

Orang pun ada angan2 nak belajar menjahit nie .. Angan2 nak design and buat dress sendiri.. yang simple2 macam mizah buat dalam gambar tu.. best okay. leh reka baju sendiri. :)

anis said...

mek.. tlg la.. omg... bia betol.. gile hebat... and aku ske style itu... br bju itu labuh.....omo... cantik siot..gile tabik...

AINI NORAINI said...

oitt....santek gile ok...
hebat..hebat..bravo..

LORD ZARA 札拉 said...

wah!!!


hehehe~

.mek.mizah. said...

NONO.. yep, simple2 semua org boleh buat. nono pon boleh try sumday! =)

ANIS.. ish, jgn la gtu.hihi. aku buat bodo2 je ni anis~ de je yg tak bpe jadi.hahahaha

IRA.. tq tq~ hehe.. =P

ZARA.. hehe back~

HanEm Manje said...

nak temph satu yang...yang macam nombo satu ngan 3...kikiki~~!

.mek.mizah. said...

MAHMAH.. u tunggu i dapat sijil sewing dulu ok! =)

Shepha said...

sayang, i nak tempah yg mcm no 5 tu tapi ikot size lah yeh.haha

.mek.mizah. said...

SHEPA.. haha, i dun knw ur measurement.. =P

Newer Post Older Post Home