Monday, February 08, 2010

Kenapa kalau tak cari dia ada, bila cari.. tak-ada..

pakcik ni pun pening nak carik anak dia kat mana? tolong la dia..


Biasanya bila kita sungguh-sungguh cari benda tu mesti tak jumpa, tapi bila kita tak cari boleh plak dia dok ada rilek je depan mata. Parking baik punya. Bila agak-agak dah stress mencari, and terjumpa, boleh la rasa lega jap. Tapi kalau yang tak jumpa tu macam mana? kalau yang ingat tuhan tu, sempat la jugak istigfar dalam hati, tapi yang tak tu.. mungkin carutan dah lebih dulu terlepas. Itu normal kan.

Yang peliknya, time dia dok parking elok tu, takde la plak terasa benda tu berguna masa tu. Siap kadang-kadang biar kan je benda tu sepah-sepah sampai terhilang. Tu yang bila nak guna, baru sibuk mencari. Tu yang s**t, s**l segala semua keluar. Benda tu pulak yang salah.

Macam ada sesuatu plak yang lindung kat mata neh kan, boleh tak nampak pula dia. aku pun tak paham kenapa.

Aish, tiba-tiba teringat lagu Juliana Banos tu,

Bila saat ku mahukan sesuatu
Takkan jumpa
Namun bila tak ku cari pula
Berduyun tiba
Tak ku sangka tiba-tiba
Ku jadi perhatian (rebutan) dua jejaka

Ada kaitan tak? ada tak? Well, jgn ingat aku hafal plak rangkap ni, aku ingat BERDUYUN tu je, len aku gugel kat sini. Btw, yang aku ingat sangat berduyun tu pun pasal aku asyik nak tergelak je bila dengar, gila perasan la perempuan dalam lagu neh, siap dengan tenang je cakap berduyun lelaki datang kat dia. Ada ke perempuan macam ni dalam realiti? hot sangat ke kau?.. haha.

Yang menjadi persoalan di sini adalah bukan hal-hal mencari jodoh macam dalam lagu perasan atas ni. Hal tu tolak tepi jap, mungkin pasal aku dah pasrah, haha.. bab tu memang dah lama malas cari sebab asyik kunyah (read : makan) hati je. Ish, tapi takut tak kawin plak, mak tolong!!.

Tapi...


Ni la yang aku hangin kan. Selain aku hangin dengan anak kucing yatim piatu. Well, rasanya yang anak kucing tu lagi aku hangin kot berbanding yang ni.


Sabar.. sabar.. istigfar.. istigfar.. eh.. eh.. jangan mencarut mek!


Aku malas betul. Totally annoy.
Apsal time barang-barang sewing aku semua dah bungkus bawak balik la baru tangan ni gatal nak menyulam. Time-time gini la idea nak menyembat manik tiba-tiba jadi sangat dasyat dalam kepala. Orang kata kretif lagi unik la kiranya kalau aku boleh jalankan operasi!. Kan dah tercari-cari benang ngan jarum. Sob3, kat rumah la pulak semua. T_T


Aishh.. pompuan-pompuan sangat pulak rasa..........

.

9 comments:

HanEm Darling said...

bukan pompuan sangat2..ko tu mmg pompuan...naluri pompuan tu kuat...kikikiki =D

mmwahks

dzul hafixi said...

dia mmg cenggitu..
mase kita nk xde masa xnk ade..

E.d.Y said...

betul2..bila depan mata tak hargai..dah ilang dr pandangan, mula la menggelabah nak cari

Teh.haha said...

wei. juliana bonus? firstly, aku xengat langsung memula kewujudan nm artis juliana banos. bile bc lirik ko, 'eh ya la, ingat2, y sengau tuh' bwahahhahah. gilela otak ko blh ingat. dush3

.mek.mizah. said...

MAHMAH.. hahaha,agak la.tp ni TERLALU pompuan =P

DZUL.. haih,tu yg cm nyampah je.

EDY.. mungkin kte kne blaja byk menghargai. =)

TEH.HAHA.. aish,mane boleh lupee..sbb lagu die,aishh.. mengarut gila~

nono fara said...

laaaa... tak tau pulak mizah nie suka sewing. nanti share2 la hasil tangan anda. mau jugak tengok :)

.mek.mizah. said...

NONO.. hehe, dah mcm separuh jiwa tau skang Nono.. mayb bcoz of dat, kte tak beli2 kamera.. hahahaha.....

HanEm Manje said...

tgn ko gatal nak mejahit kan...pe kate ko balik neh bawak datang sini balik sewing kit ko...kalu de mase kite jahit...

psstttt..tetibe aku rase nak jahit manik...jum bli manik??

.mek.mizah. said...

MAHMAH.. ahahha, mungkin la weh kene bwk balik semula.ish... jum!!!!!!!! nak beli gakk.. hahaha. nak buat manik tabur.. lala~

Newer Post Older Post Home