Saturday, October 31, 2009

Dah macam student Sewing Art !! Ciri-ciri Engineer-to-be lesap sekejap..


Bersengkang mata nak siapkan jahit beads. huh.. menguji kesabaran betul. Habis semalam aku buat muvee-marathon sambil tgn sibuk mencucuk beads pada kain. Ingat senang ke tgn yang biasa berminyak dan handle metal dan machine ni nak pegang jarum, benang and beads yang sikit-sikit nak tercicir tu.. ohh.. tidak.. Kalau bukan sebab skills kokurikulum yang aku konon-konon nya minat ni dah tentu aku akan consider job ni sebagai "tak-patut-dicuba" kepada orang-orang di luar sana.

Tapi hakikatnya, lepas dah siap bila belek balik.. bukan nak kata apa lah.. penulis ni memang berbakat agaknya. Cun pulak rekaan beliau. Ni kira ok la, sbb penulis kan masih beginner. Hahaha.. cikgu ku pun bila tengok tadi terus kata "wow!..".. So,what do you think? honest plz..


Ni di atas baju yang sama actually. Lighting kurang best, so nampak macam gabungan dari baju lain-lain. It's actually a jubah dat penulis made during the sewing class. Hah.. jgn tak percaya. Ni kira macam class project dat will evaluate at the end of semester. And it's today! 30/10/09.

Besides jubah, we need to make a Baju Kurung which absolutely make me head-ache, sebab jahit pinggang baju kurung adalah ke-nyampah-an ketara kepada penulis. Not happy with the pinggang part. Tadi pun cikgu komen macam-macam.. wuwu.. I know cikgu, ia sgt buruk.. -_-"


Yes! I already wore the cloth once during last Hari Raya. [here] Bangga beb, pakai baju raya yang kau jahit sendiri. Abeh satu rumah aku kecoh kan hal ni. Bukan setakat rumah aku, rumah jiran sekali. And sampai petang aku pakai, ingat nak sambung ke malam, tp tak sanggup pulak.

Nak kata diri penulis tak minat sewing tu tak juga. Even sometimes rasa ke-nyampah-an sungguh kuat pada sewing, tapi tak tau kenapa she will keep doing it and then sendiri sakit kepala. But the truth is she discover dat sewing is a gift since she was a kid. Tak tipu, kecik-kecik dulu sungguh pandai menghabiskan perca kain bonda untuk jahit baju baby-doll. Macam-macam fesyen aku boleh buat. How girlish I was during dat time. Wahahaha... Mungkin she should open a boutique kedai jahit kalau tak dapat jadi engineer nanti. >_<

Ok. habis bab tu..

Btw, blogger tee yang pernah ditempah pada saffawati.com dh pun sampai. Lambat byr, lambat la received kan. Hehe. Well, thanks saffa. Overall the shirt is ok, juz not happy with the material. Jgn kecik ati ok Saffa. =)


Sooo.. final exam will be start on next week. Kepada warga UIA-an, study smart and gud luck for your final. and wish me luck too. =) Ok! mari stadi. Aim for the highest, nothing impossible.


 p.s. : sayangness, korang jgn nak pegi berhibur selagi tak 13aribulan ok. serius aku tacing nanti.
p.s.s. : hoh. sambut besday di dewan exam pd tahun ini. -_-"

8 comments:

anis said...

sejak bile ko tuko kos.. x tau pon nko de amik deg in fesyen.. ooo... x mo g tau erk.. tkot org tempah..muheheh..seni gak nko ye mek.. dasat...

DilOt said...

rminye yang tempah tshirt tu...

PutraRocker said...

aku nk brg yg ko bt tu oi...hahahaah

♥ Yuslin Kamal ♥ said...

aku pun nak ckp 'wow'jugak.. penulis sgt tekun.. aku tau bagaimana perasaannya mau cucuk benang, bead kedalam jarum.. buleh jadi bull eye.. neway congratz.. pasni kita boleh jumpa rangkaian butik mekmizah di serata negara..

mek said...

aku nak komen dr tadi tak boleh2.. hangin2

mek said...

(ish.da boleh pulak!)

YUYU.. thnks syg.kte collaborate jom??

teh said...

bolehla aku tempah baju kat kamu nanti ek
hihhi
diskaun 50% ea?

.mek.mizah. said...

TEH.. urgh,cmtu aku bubuh RM100, after diskau still 50 and lg mahal dr tokei jait sekarang.haha

Newer Post Older Post Home