Friday, October 02, 2009

Ada orang nak kawin dgn aku.. tapi..

Memang tak ku sangka. Itu memang mende yang paling sweet pernah terjadi. He is so cute, handsome and sweet too. Suka kat aku really dat much sampai nak kawin dgn aku ! haha.. Terharu i tau.. Tapi atas sebab-sebab tertentu, aku terpaksa tolak. Demi mengenangkan hati mak dan ayah dia. Hati mak ayah ku juga.

Hakikat sebenarnya, memang aku tak nak kawin pun dengan dia. Aku sendiri yang tak nak. Sebab dia belum cukup syarat. Aku kan memilih. Ehhh!! tak la.. hahaha. Aku memang nak menerima dia seadanya. Seperti dia menerima aku seadanya. Ye la, tak cun.. gemms lagi.. pastu.. bla.. bla.. bla.. [kutuk diri sendiri sket je]. Tapi.. apakan daya..

Siapa agaknya Prince Charming yang propose aku tu kan..

Nak tau..??

Ala, tak yah la.. Aku segan la... dia comel sangat..
kang korang yang kata aku seperti hidung tak mancung, pipi tersorong-sorong.
Tapi eksekeusme, pipi aku steady yeh.. haha..

okla.. okla..

Nak tau.. ?

Really?

ahaa..

ini la dia orang nya... nampak alim je pakai kopiah.. hahahaha...


Introducing.. dis is MUAZ! mamat yang nak kawin dgn aku tu.
betulll.. aku tak tipu.. [muka inesen]

He is my nephew actually. ngeh3..
We had a talk.. and suddenly he said like this.. 

"kalau muaz dah besar, muaz nak kawin dgn MakUda.." [sleng pelat]

then.. I was laughed badly, but he juz made a cute face as usual..

"kenapa nak kawin ngn MakUda? " 

"MakUda ni baek la..",

then, i got this idea!

"MakUda cantek tak?",

"cantek.."

see.. kanak-kanak kan tak pandai menipu. jujur. wakakaka!

Sepanjang raya aritu, aku memang kamceng dgn dia. Tengok cD sama-sama, masuk toilet sama-sama, ngaji sama-sama.. kena layan tgk Cicakman sebab dia paksa. Sekejap-kejap dia panggil.. "mak udaa.. mak udaa.. " [ada tone dia panggil aku tu, waaa.. aku rindu tone dia tu..]  bila dia tengok aku takda dekat dia, mesti panggil aku. Tu yang dia sayang aku lebih. Sampai tak mau balik umah dia dah. Bila aku datang umah dia, dia nangis-nangis tak bagi aku balik. Huu.. pilu betul. Then, masa aku nak balik UIA, pun dia tak bagi.. muka pasrah je babai aku kat pintu. sedeh..

waaa... rindu nya kat kamu Muaz.. -_-"


Bonda cakap, kalau jaga dia seminggu, mau turun 5kg agaknya! haha.. Tu sebabkan kena lari sana lari sini kejar dia. Men kejar-kejar sebab nak suap nasik. Susah makan betul budak ni. Then kejar-kejar pegi toilet plak, sebab dia selalu dah betul-betul 'tak tahan' baru bagi signal nak p bilik air.  Nasib la muka comel, kalau tak lama dah gue piat-piat tinge tu.. haha..

WARNING! : POST INI BUKAN NAK EXPOSE THAT MEK IS PENYAYANG. sekian.


12 comments:

Teh.haha said...

miza.. anak ur bro ek?? cute. hm. talkg about ssh nk mkn, sme lh ngan anak buah aku y bernm amni tuh. xmkn smpi kurus kering. nk gula je. geram aku. huish.

.mek.mizah. said...

TEH.HAHA. anak along dah masuk 2.huhu~ yepp...susah kan! same la ngn muaz, da 4 taun leh muat baju bdk setaun tau.ish3. tp amni bahaya la mcm tu, ala..mom die kan dokte, tau la.. hehe..

zaiMi said...

masuk toilet sm2 tu yg xtahan.. hahah! neway i dh follow u dh.. :p

zaiMi said...
This comment has been removed by the author.
.mek.mizah. said...

ZAIMI.. of cozz..bru la loving!hahaha..
thnks to you! =)

teh said...

bahaye2!!

kalau aku nak anak buah ko tu leh tak mek
haha
aku tunggu dia sampai besar

anis said...

mekk lehh x nko jgn wat nrty yg wat org sakit jantung.... aku nak emo dh td...muahaha ingat nko x nk jempot...tp klu la bdk tuh yg jd pilihan...alahaiii sape yg naye...nko ke die..muhahaha

.mek.mizah. said...

TEH.. hahaaha.. sempat ke?? lg 20 taun, by the time ko umo bapee... hahaha..

ANIS.. =P, dun wori.kalao aku nak kawen aku pgl ko dahhh, suh tulun rewang! hahaha.....

Putra Al-Maliki said...

budak2 pun dah pandai fikir pasal kawin..hehe...=)

.mek.mizah. said...

PUTRA.. heheh, dah maju!! =P btw, thnks for following my blog........... =)

mune said...

wahhh... budak kicik dah pandai nak kawen. gagaga. rase nye vocab kawen tak wujud lagi dalam kehidupan pada usia itu. huhuuu.....

.mek.mizah. said...

MUNE.. masa time kte mmg takot kot nak sebut kawen2.. skng?takde hal dah.. haha..

Newer Post Older Post Home