Monday, October 19, 2009

kepala berat. otak tenat. hati berendam.

Bila kepala dah 'layan' mula la aku dapat 'ilham'.
Adeh.. ngantok gila! dah minum nescafe RICH pon macam takde kesan, jap lagi memang keboommm la jawapnya, pasal aku dah ngantuk gila.. mungkin aku kena minum yang POOR plak pasni.

Harini dah masuk seminggu aku tak reply dah msg2 org tu. Malas dah.Dah lama kot tawar je. Perasaan tu hilang. ok, ttbe ada background lagu HILANG by DIDDY plak aku dgr.. [khayalan aku je kowttt..]. Yep.. aku tak mau ada apa2 dah dgn org tu. Dia selalu kata aku je yang cari alasan untuk putus, tp rupanya dia sendiri yang main-kayu-empat-lima-kira-sendiri. Cukup la sekali.. kau mendustai hati.. biarkan la saja.. hasrat dan perasaan ku.. lalalallaaaa~~ [lagu dayang Nor Faizah.. apa tajuk dia? sapa tau.aku tak tau]. ok, aku dah stat melalut..

Since status FB aku pon dah state "practice forgiveness.. bla.. bla.. bla..", so dun wori 'org tu', aku tak dendam apa-apa. Malah anda juga jgn berdendam dgn aku, sbb nya.. penah dengar tak, buat baik di balas baik, buat jahat?? nyah kau dari bumi! haha.. Lepas ni buat la hal masing-masing. Penat kan.

Esok nak kena hantar EAP, tp aku baru siap 70%.. esok ada quiz Metal Cutting, tp aku baru stadi 40%.. mam*os la aku. Dah ngantuk bangat ni.. harus bagai mana? kalau tido, sure tak bangun awl.. kalau tak tido..?? erghh.. itu bukan option aku kot.. -_-" FYP lagi.................... i'm a dead meat..

Dah besar-besar macam ni baru la paham apa erti BERMASAALAH.. [btol ke aku spell?]. Sekarang aku dah paham, tak yah rujuk dictionary lagi. Mujurla aku jenis short-term sket. Syukur gila. Cepat sket masalah-masalah dalam kepala otak ni aku lambai bye2.. atau adakah aku ini seorang yg pengecut dan lantas lari dari masalah dgn hanya melupakan nya? apakah pendapat anda?..[aku buat muka serius bertanya..]

Nothing much in my head rite now. Tapi ini saja yang sedang bermain-main dlm sangkar otak ni.

Pada rakan-rakan yg aku kasihi..
Aku orang biasa. Ada hati. Ada perasaan.
Sekian lama aku bertahan keseorangan menanggung kesedihan,
mungkin takde yang paham, ye la, sbb aku tak reti share.. haha..
dan sekarang aku penat dah.. aku tak mau kesah lagi..
kita bermaaf-maafan la dari sekarang. No smol2 heart dah. No tacing2 dah..
[patutnya ni post awal-awal raya bermaaf-maafkan kan?adui.. silap plak]
aku sayang korang semua.. [you know who you are..=)]
btw, aku rasa bersalah for leaving you all without notice dat day,
i'm sorry~


Pada bonda di kampung..
Jgn nangis. Jgn susah hati ya bonda, anaknda takkan buat bonda sedih..
selagi nyawa dikandung badan, selagi itu anaknda kota kan..
[cewahh.. cam drama melayu sudahh.. ]

Pada diri sendiri,
T.A.B.A.H. lah dan Selamat berjuang.. [cam lagu brothers tu.. hehe]


during Salih's wedding. our big family.


adakah peluang utk kita bersama lg..?


[rindu korang..]

p.s. : abaikan lalutan aku kali ini. aku pening.

7 comments:

ulaq ayaq said...

ewah.... ayat macam nak org tu pujuk jer

teh said...

mek
sedihnya aku baca entri ko
huhuhu
sabar ye...
kalau aku tak setabah ini dan sesabar ini
da lama agaknya aku pergi menjahanamkan diri sendiri
na'udzubillah
jadi..kamu pun kene sabar dan lebih tabah dari aku

.mek.mizah. said...

ULAQ AYAQ.. tak la, dah takde pape..

TEH.. huhu~doakan aku tabah ok. =)

Anonymous said...

ohhhh...bgus la...sabar ek mek...ko nt akan dapat yg lebih baik punya........senyum je dah dapt....semoga grade ngn suksess ek....jupe lg di masa keje...huhuu...pandgan jauh giler bep..

.mek.mizah. said...

ANONYMOUS.. thanks. sape ni?

ril said...

xda sape nak berdendam pom...xda pekdah...lu pkiq r sndri....

.mek.mizah. said...

RIL.. bagus la.tenang hidup ni.

Newer Post Older Post Home