Saturday, October 17, 2009

[GAMBAR] ..bersakan Raya dengan geng UIA!!..

Before aku sambung citer MAKAN-MAKAN KAT RUMAH AKU,
meh aku citer dulu jalan-jalan raya before HARI KE RUMAH AKU..

Location : FRIM, Kepong.
House of honour : Kak Jan a.k.a Jannah Shaid
Accompany : 4 ekor kuda.. Yatie's - Leen's - Feeza's - Mine!
Time : 3 o'clock

At the beginning mmg nak konvoi, tapi sekali macam hampeh.. haha~ sume pon bergerak sendiri, cumanya kat lua FRIM je ketemu balik, tapi itu pun Yatie dah lepas and selamat sampai dulu. Kitorang je sesat sket, tu tanya Asmah la! dia punya keje.. =P

Menu rumah Jannah, Soto.. Nasi Berlauk.. dan kueh-kueh yang sedappp!! thanks Kak Jan!
Abeh macam nak roboh rumah Kak Jan kitorang buat, hahaha.. Dah kenyang apa lagi, bergambar sakan la..

even tengah makan pun sibuk bergambar.. tudung kuning tu la Tuan Rumah!

mana bekenan sila inform aku..

Asmah as the KETUA KELUARGA.. [dia yang cakap neh!]

Kak Jan siap ada rabbit lagi untuk hiburan kitorang.. =P

aku pura-pura bz melayan rabbit..

mula-mula aku ajak shoot kat tangga suma bg respond TAKNAK..
then bila da tengok gamba.. suma pun SUKA pulak.. haaa~~

Naseb tak roboh!

=======================================
Sambung lagi Ops Beraya..

Location : Greenwood
House of honour : Azri a.k.a Ajribul 
Accompany : 2 ekor kuda..  Leen's -  Mine! 
Time : 4 o'clock

Kuda dah decrease disebabkan lagi 2 kuda mahu pulang. Diorang segan dengan Ajribul kot sebab tu tak mau follow sekali. Aku segan gak, tapi aku ikut jugak Leen.. Raya 2 taun lepas pun macam tu jugak. Since aku segan, so aku mkn 4 cucuk satay je.. =P

btw, thanks Ajribul! next year tolong la invite aku secara rasmi.. wahaha..

Asmah duduk ayu, tak bole blahh..

terang sket, baru nampak!

ni rumah Ajribul ke rumah dorang?

ada st*p*d kt bwh No Parking tu.. haha

perjalanan diteruskan!

=========================================
Dah bertambah kenyang kat rumah Ajribul, sambung plak ke rumah YangNa kat Ampang..
Masih mengekalkan 2 ekor kuda, tapi malang nya, hanya satu berjaya sampai, tunggangan aku terus balik rumah.. sebab jalan jem gila!! So, decide untuk terus ke Bangi tanpa ragu-ragu.

Maapkan aku YangNa!!

pack gila depan zoo neh!


activity penghilang ngantok.


Usna [bukan nama sebenar], dah hanyut kat belakang..

=========================================
Maka, bertolak pulang la aku, Asmah and Usna.. [dorang follow aku sampai ke rumah, nak tolong untuk RUMAH AKU plak esoknya..]

Tapi jalan raya kitorang tak terhenti di situ saja! Lepas rehat2 jap kat rumah aku, pegi rumah Sakinah pulak! even da lemau sebenanya tapi gagahkan juga, sebab dah janji mau datang..

Location : Putrajaya 
House of honour : Sakinah 
Accompany : 1 ekor je.. [kuda da pupus!] 
Time : 8 o'clock

Sampai rumah sakinah, dok jap then maen ngan kucing besar dia! aiseyyy.. tak tangkap plak gambar meow dia sebab aku da blurr.. penat btol hari ni..

Pas makan, sembang-sembang ngan mak dia, pastu apa lagi??? ok, saksikan sendiri..

ape ntah dorang buat..


seriusly tak plan pon post ni! tengok2 tersama plak dgn Asmah! nice!


takde sapa nak amek kan, tepaksa pakai mirror reflect. Takkan nak suh mak Sakinah tangkapkan!

Dah agak kol 9 lebeh kami pon berangkat sebab nak kejar kedai, barang-barang untuk RUMAH AKU belum beli lagi. Dah salam-salam, sekali dapat DUIT RAYA ok! ohhh.. teharunya dah besar-besar gini orang kasi duit raya.. tengssssssssss SAKINAH! =P

=============================================
p.s. : lenguh gila perut aku haritu!
p.s.s. :  raya taun depan entah bole berkumpul mcm ni lg ke entah tak.. -_-"

4 comments:

HanEm Darling said...

hahhahahaha=))

aku mmg ayu...lalalala~~~

usna: bukan name sebenar eh??

hihikssssssss

.mek.mizah. said...

HANEM.. yess..u mmg plg ayu~~ kaverrrr..kng usna mrh aku..ahahha

ulaq ayaq said...

dah macam rombongan cik kiah....nape tak ajak satu UIAjoin korang?

.mek.mizah. said...

ULAQ-AYAQ.. ingt nak ajak gak, tp tuan rumah tak ajak. takkan mau pandai2.. haha

Newer Post Older Post Home