Wednesday, September 02, 2009

Mimpi tu mainan tidur kan?kan? *hopefully*

gambar hiasan semata-mata.

Besok exam! tapi aku nak taip-taip gak..

Typing something into my blog is just a relief after get really tense with Metal Cutting! urghh.. belajar bagai nak rak almost for (err..bila sem 1 ni start ek? owh i lost my counting!).. ok get back, from july kan? but honetly I dun really catch up what Encik Amin has teached me. Semacam kau terima dari telinga kanan pastu terus keluar telinga kiri dgn sangat pantas. Memang tak jejak otak . Itu memang menakutkan. Dimanakah kepintaran ku? owh no-no.. T_T"

Encik Amin.. tolong.. tolong.. jangan bagi soalan susah yeh?..

Eh..

ermm..

Have you ever dream something yang sangat real? sampaikan kau boleh ingat muka manusia yang kau mimpi dan ingat setiap apa yang jadi dalam mimpi bila bangun tidur?

Macam mana orang boleh kata mimpi itu mainan syaitan, then kalau bulan Ramadhan ni kita mimpi itu kiranya siapa yang buat main...? setan kan dah kena ikat.. (ish, meremang bulu roma).

Tu la.. mak aku pernah pesan banyak kali, don't ever sleep after Subuh! hah, amik kau.. mungkin balasan tidur lepas Subuh, aku dah dapat mimpi yang macam real tu.

gambar hiasan lagi!

Nak tau aku mimpi apa?

Alkisahnya.. aku mimpi someone yang aku pernah sayang dulu. Lately aku avoid him pasalnya tak tahan dgn perangai dia. So, dalam mimpi tu.. he came and cari aku. Siap scenery nya betul-betul kat bilik aku ni ha. Dia jenguk dari tingkap. (sejak bila laki boleh masuk kolej aku, aku pun tak tau la.. tahyul-tahyul). Then, bila dah jumpa dia cakap.. sedihnya, lama tak contact sekarang saya nak kena fly, tak dapat jumpa dah.. wah! drama abis.. So startla scene menyayat hati.. Pastu yang tak boleh tahannya, tetiba datang scene kat rumah aku. Canggih tol mimpi ni. Jap kat kolej, then terbang terus pergi rumah. Yang nak tergelaknya, sangat tak logik nya mimpi ni is.. dia pack barang nak pergi oversea kat rumah aku? wth? macam mana barang dia ada kat rumah aku....? rumah aku ke rumah dia ni.. *lol* then.. apa ntah jadi aku tak ingat.. sebab aku terbangun! alarm aku da bising.. adui.. kacau betul.. -finish-

Ish..

Kenapa aku mimpi dia?

6 comments:

Hazrey said...

My advice is: dun watch too much of vanavil channel on astro or in this case, hindustan flicks. :)

melur natasha said...

hahaha..ko da kawen kot ms tu mek...muahaha

Teh.haha said...

knape ek.. in my own perspective of what so-called mimpi, either mainan tido,setan or what not. but, bulan ni, bulan ramdhan, mn ade hantu or setan kut.... sometimes mimpi ni cz otak kita msh berfkr, so ap y kta fkr tuh, akan jd mimpi... well, of cz either we deny it or kita xsdr kita berfkr psl dia.. ehehhe. (smbil mengangkat2 kening) mimpi is normal thingy la dear~

.mek.mizah. said...

Hazrey.. tak tau pon wujud cenel tu! haha.. industan maybe kot... =P

melor.. ameennnn! haha.. [nak kawen..]

teh.haha.. hehe, aku juz pelik je pesal real sgt mimpi aku tu..mmg tak pcaye pon... =)

DilOt said...

dilot slalu mimpi yg jadi nyata...

kalau mimpi best xpe..tp kalau mimpi xbesh...rasa xnak tdo je...

.mek.mizah. said...

itu lagi takot dilot!

Newer Post Older Post Home