Tuesday, September 15, 2009

agak terlambat post aku ini.. maafkan daku sayang-intan-manis ku!...

[aku paling suka gambar ni, bak kata shepa pipi dia mcm nak kunyah2..]

Last week.. dgn tarikh yang cukup mengancam, genap la setahun Ashraf! Oh, my buah ati pengerang jantung dah setahun rupanya. Macam semalam rasanya dia lahir, eh, tapi tak logik ah kan, takkan tiba-tiba dah besar. Aku pun bukannya tup-tup dah besar. Tak pernah la rasanya ada orang tegur, "eh..semalam kecik, harini da besar!"

He was born on 09-09-08, and tahun ni dia setahun dengan date 09-09-09.. cun gila! Memang terer la akak aku merancang. Apakah rahsia nya.. *_*

Sedihnya, aku tak dapat balik on his besday. Opahnya buat majlis buka puasa dengan anak yatim, tapi diriku? di mana aku? aku begitu sibukkk.. Oh! jangan dendam sama mak uda yee.. mana ah tau kan, kot dia tau yang mak uda dia tak balik masa 1st besday, terus boikot aku! kalau aku jadi dia, touching gak mak uda sayang tak balik.. uishh.. harusnya blog ini dirahsiakan dari pengetahuan dia. shhhhh!!

Lately, Ashraf menjadi makin-makin adorable!
dah pandai merangkak, gigi dah tumbuh 4 batang, berat dah lebih 10kg, dah pandai kiss sayang, dah pandai salam, dah pandai ketawa sampai pejam-pejam mata, dah pandai ajuk orang batuk, dah pandai bla.. bla.. bla.. tapi paling best dia dah pandai sebut Cina.. haha~

Terer kan nephew aku baru cukup setahun dah pandai sebut Cina! Nephew korang pandai sebut apa ha? [dgn nada eksyen]. Tok dia yang ajar masa pegang buku PAKAIAN. It's a book pasal pakaian tradisional negara-negara terkenal and it was bought when I was 2. Atok kan lecturer. Nasib la, kena pegang buku dari kecil. Kebetulan kat kulit buku ada pakaian CINA and itu yang atok sebut dulu. So, itu je la paling melekat dlm saraf-saraf otak. Everytime buka buku tu, atau nampak je buku tu.. mesti.. hiinaa! hiinaa!.. hahahahha~ C nya tak clear sangat..

Sekarang ni sibuk sebut 'pah' pula. Semua dia panggil 'pah'. Dah semua orang jadi opah dia... T_T..

  Happy Belated Birthday Ashraf!
Be a good boy ok~ ^_^
Hadiah mak uda dah bagi in advanced kan? kan?

[ashraf with his sepupu, abg muaz]

p.s. : previous post pasal Ashraf.. cekidout! [1],[2],[3],[4],[5]
p.s.s. : rindu juga dgn nephew2 yang lain! Muaz and Ammar.. @_@
p.s.s.s. : wow! blogger da semakin user friendly sekarang. tempat post new entry dah lain!

9 comments:

naz said...

huhuh! garangnye bwat muke comel ni.happy birthday boy ashraff.=)

melur natasha said...

asyraf sile mintak beg clark dr mak ude...
ahahaha

HanEm Darling said...

ashraf...mintak duet raye bebanyak kat mak udeeeeeeeee~!

.mek.mizah. said...

NAZ.. ehhe, ahraf say thanksss uncle! hehehe

MELUR.. urghhh! die boy ok melor..

HANEM.. die blk kg ayah dia, yeah!selamat duet aku.. =P

♥ Yuslin Kamal ♥ said...

apa yg user-friendly nyer zazaro?

.mek.mizah. said...

YUSLIN luv KAMAL. kan dah len sket tmpt nak post entry tu.. mcm makin bestttt.... yuyuno tak perasan ke?

Adney said...

hoho.. garangnyerr

HanEm Darling said...

ko nehh...asek ashrafff je....macam mane ngan ammar n muaz???gheee =D

.mek.mizah. said...

ADNEY.. garang ke?haha.die sangat manja tau.. =)

HANEM.. ala, nnt la aku tangkap gambo ammar yg latest.ritu takde kamera.. wuwuw~ aku sayang tiga askar tu tauu.. takde bias.. =P

Newer Post Older Post Home