Monday, September 28, 2009

Selamat Pengatin Baru! err.. pengantin raya ke?

Dia antara klasmate kelas 5elektrik1 batch 2003 (SMTG) yang kahwin tahun ni. Lepas Rahman dgn Asilah (sowi,aku tak pegi).. giliran Ina pula. Well, congratz my fren. Memang cantek la "baju raya" ko tahun ni.. (^_^)"

Satu kelas masa form 4, sekelas lagi masa form 5. She is basically very nice person. Sopan, baik, lemah lembut and sweet.  Memang sgt berbeza dgn diri ini. Ina, wishing your marriage will alwayz blissful and happily ever after.

Memang perjalanan ke rumah dia agak mencabar. Aku drive sorang. Tapi berkonvoi dgn Kamil. Enya entah mana dah. Kami sampai dulu, sowi Enya, lapar.. Tapi Gilerr la.. aku ingat dekat je.. rupa-rupanya.. Emm tapi.. Sebenarnya Bandar Tasik Puteri kat Rawang tu tak la jauh sangat, pergi terasa lambat je sampai.. bila balik.. aik! jap je dah sampai rumah.

Seronoknya orang dah kawin...





Inilah ahli-ahli rombongan. Memang lama tak jumpa korang semua, kecuali Enya and Kamil serta pasangannya.

On the way, sambil aku bosan dok dalam jammed tu nampak pula benda best!

Hah.. ini la dia..



going back when I was little, keadaan kereta kami macam ni la bila pulang dari kampung. That time, ayah still guna Ford Van. Cukupla bawa kanak2 seramai 6 orang, mak ayah serta barang yang banyak!. Masa tu aku tak la suka sangat balik kampung. Sebab duduk dalam van yang panas, sesak dgn barang (kadang2 kena riba pula barang2), gaduh-gaduh lagi dgn adik-beradik, and lambat sangat nak sampai, abis lenguh satu badan Padahal aku penumpang je, driver a.k.a ayah mesti lagi penat!

Tu belum lagi bila kat kampong. Memang advanture kampung kami. Masa tu zaman toilet kat luar kena angkut air dan takda lampu. Memang aku bersyukur kalau kat kampung kena sembelit dari kena masuk toilet tersebut. 

Sekarang, bila dah tak balik kampung.. haaa.. hamekk kau.. mati kebusanan duduk dalam rumah je ketika Hari Raya. Nak melaram baju raya pun bye2 je la.

Dan masa ni baru la terasa RINDUNYA KAT KAMPONG....and asyik nyanyi.. "oOoo.. balik kampung...... hati rianggggggg... balik kampung........ ooOoo.." ok, sila sambung sendiri. -_-"

Ni situasi yang paling aku jeles. Tak pernah berkonvoi raya ramai-ramai mcm ni.. huu..



p.s. : Maafla bagi pihak-pihak tertentu dgn gambar-gambar "di atas tu".
p.s.s. : Dah abeh cuti. Kena baca buku balik, bukan baca BUKUMUKA.
p.s.s.s. : Ada sesi suai kenal antara bloggers petang tadi.. wahaha.. 

==

5 comments:

shepha said...

sayang,P.S number 1 tu dedikasi kan untuk I kah?HAHAHAHAHA

.mek.mizah. said...

SHEPHA.. opssss.. tu u gelak iklas ke tak?semacam je.. hehe..

shepha said...

sayang,you know I'm cool kan hehe

tapi masa nak comment aku scroll laju2 ke bawah MUAHAHAHAHAHA

.mek.mizah. said...

SHEPHA.. yepp, i know u mmg sgt kool bebehh.. adeh2.. ko jgn sbb 'tu' tak mai jenguk blog aku dah! hahaha...

♥ Yuslin Kamal ♥ said...

aku tgk baca gak BUKUMUKA tu...

Newer Post Older Post Home