Friday, January 23, 2009

...updates la konon, haha...

nampaknye wi-fi UIA wat hal lg, and aku tak leh nak connect almost a week!..
nie pon td try2 bukak and cek connected plakss... naseb.. naseb..
ramai yg kate maybe lepas election die elok la kot..
and it's become mcm betol lak..
semalam election, and harini dah boleh connect..
aku pon tak paham la ape kah motif di sebalik semua neh..

so.. byk yg nak aku update nehh..

semalam election utk student representative.. (kalo tak silap aku la)
utk Kulliyyah of Engineering, ade 3 candidates@nomiees..
2 laki and satu perempuan.. so kitorang kene choose 2 dr 3..
so sape yg aku vote.?? heee.. UNDI ADALAH RAHSIA... dottt..

ok, kalau sebut pasal election, mule la kita leh tgk org berkempen.
Kalau adat kat UIA (yg kat kulliyyah aku la),
dorang bg pemplet, gula2 la, sikat la, muffin la, and mcm2 lg..
kalau yg pemplet tu, mcm2 la dorang buh manifestos each of the nominees.
ada yg janji nak buat itu, nak buat ini,
tp sepanjang aku belajar kat sini and selama tiga tahun aku vote,
semua manifestos yg dijanjikan tak nampak hasil nye,
kemane agaknye janji2 tu.?
aku pon tak tau...

takkan sebab nak meraih vote dorang boleh wat mcm tu,
bg aku itu dishonest.
takpela, aku harap yg tahun nie punye candidates akan
menjalankan tanggungjawap dan janji2 mereka.. insyALLAH..
dorang pon dah berani nak bertanding kire bgs gak kan,
aku nie.? habuk pon taRAK... hehe..

ok next updates..

guyss.. aku dah turun 8 kg~!!
huhu... okla tu, dlm 3 weeks byk tu..
so, semangat makin berkobar2...
yeke berkobar2 mizahh..???
*even kg byk turun, apperance tak byk berubah lg...*
so jgn kate aku tipu ehhh... haha...

emmmm...
harinie ramai yg dah mula blk kampong,
sampai ade yg akan ponteng kelas sume sbb nak cuti lama nye pasal,
tp aku.? owhh... rase nak blk tu mcm takde,
sbb mak ngn ayah takde kat umah..
dorang pegi Umrah 2 minggu,
and will be back soon on 30 January 2009.
Doakan mak ngn ayah aku selamat pergi dan selamat balik ok..

so.. aku keseorangan.. *cewahhh*
nak blk umah pon cam lemah je,
and at the same time aku dok terpikir2 nak pegi jalan2,
yela, cuti Tahun Baru Cina nie kan lame...
*lame la sgt kan!, padahal aku cuti sampai selasa je*

first place yg aku nak pegi is MELAKA,
tp mule2 ingat nak kensel sbb Melor nak blk KL harini dah (friday),
so.. takde kwn dah kat sane..
pastu tak alih2, ex-CEO oscent aku ajak g melaka lak,
join trip Nono.. ahaaa...
mcm ngantuk disorong bantal,
terus je aku setuju!! yeee...
and the plan is going to be tomorrow!!
huhu... *tak sabo nak pegi*
tak kesah la ikot sesape pon janji aku dpt berjalan!
and thanks zatie sebab sudi terima ajakan aku.. huhu..
(we r not going to stay a night there, juz a trip for a day...lalala~)

next thing is..
dis week byk yg aku belajar tgk friendship.
yess... walaupon org len tak perasan,
tp bia la aku sorang je yg paham.
Kawan and sahabat mmg berbeza.
Kawan akan memerlukan bila senang je,
tp sahabat memerlukan bila susah dan senang.
ade beza kan tu..
so pasnie, i won't bother dah,
aku kenal sape kawan, dan sape sahabat..
dan aku akan terus belajar utk hidup berdikari,
tak bergantung pada sesiapa.
mungkin itu yg terbaik...
betol tak.?

ok la, penat dah aku membebel..
haha... saje je, lepas gian lame tak update blog aku..
dah mcm sunyi aku tgk blog nie.. sian kat die...
sorry blog.. (~_~)"

2 comments:

Ika said...

hehehe. amboi mizah.. hang jogging sensorang ek.. tak mau ajak aku pun.. aku pun nak turun 8 kg gak!!!! waaarggghh!!

~MEK MIZAHHH~ said...

aku ajakkk dahhhh~
wawa.......

jog arini joms!!

Newer Post Older Post Home