Monday, January 26, 2009

...The Story of Melaka...

hee.. agak lame tak menulis, rase malas dan macam kekok pon ade..

okla, kite start with dis new look.. so, what do u think.? its better or worst..? nie baru half nye keje, byk lg nak di edit tp nanti lah bile ada masa lg... maybe tomorrow.? insyALLAH..

so.. last saturday (24/01/09), i had a trip to Melaka. Last time, aku visit Melaka rasenye 4 or 3 years ago. hehe.. apekah mimpi pergi ke Melaka.? no need a dream la, its just pop-up in my mind and i thought it might not gonna be happened. Aku mmg ade angan2 nak pergi jalan2 kat Melaka nanti masa cuti raya cina. Tp plan tu mcm terbantut bila aku tanya Melor (my ex-skulmate) die ade kat Melaka tak and die jawap die blk KL. so.. aku pikir, plan hanya tinggal plan. And then, bile aku jumpa my classmate, Keycha, die lak ajak gi Melaka, join Nono nye trip. haaa... aku ape lg, tanpa pikir panjang terus je accept.. hihi.. thanks Nono, for allowing me to join ur photo shooting trip.. hee.. *smile*

so.. the trip was going to be soooooooo fun. We reached at Melaka about 11am. and dis is my first time drive all over to Melaka. (asyik jalan kat MRR2 uia-umah je.. cube angin baru lak..hee..) Lalalaa~ new record mizahhh... =)

Melaka. Bandar Bersejarah. Tp aku bukan nak cerita psl sejarah nye.. hehe.. Bandar Melaka mmg byk dah berubah. Beca-beca kat situ pon dah semakin menarik. Siap mcm ade sponser lg, aku rase Digi kot, sbb beria-ria ade logo digi kat belakang kebanyakan beca kat situ, and penarik beca nye pon siap pakai baju digi. hee.. aku pon tak tau la ye ke tak kan, (or maybe baru celebrate ape2 and dorang dpt baju free kot..ntahh)

actually aku tak la enjoy sgt trip nie, nie disebabkan beberapa faktor yg telah men'down'kan aku, first, aku nye camera wat hal.. haihh.. padahal nie nak pegi jalan-jalan sambil photo shooting tp camera aku..?? huuu... bateri kong and tak sempat nak shoot mcm2.. geram2.. bile tak guna selalu full lak, tp bile nak gune, camnie lak die.. hukhuk.. aku cek mlm semalam nye die ok and ingat kan bateri dah full mase charge, rupe2nye aku tertipu.. cehhh~ so, dah pagi baru perasan and tak leh wat pape la.. terpakse la menumpang di camera org len.. naseeebbb laaaa...
second.? hee.. nie private.. so ladies je kot yg tau.. haha.. third.? opsss... third takde...

ok la, tak yah citer byk, tgk la beberapa photos dr camera aku before bateri abes..
gamba-gamba nie tak ikot susunan sequence mana yg dulu.. (aku malas nak susun..layan je la yee... heee..)

meehun cantonese yg bes kat Melaka MegaMall.. tp agak mahal!!

mizahh ngn meriam mmg tak leh dipisahkan...

zatie ngn kete lamo nie leh kot dipisahkan.. hehe..

owhh, nie bukan gossip ok.. kan keycha kan.. kan..

credit to mizahh..

shoot over the shoot...

shadow of us..

nie bukan gado ok..











2 comments:

k e y c h a said...

yep2, bukan gossip eh. itu dinamekan spekulasi, lol.. =p

btw hari itu mmg hari yg indah, lalala~ next time insyaAllah kite buat lg eh =D

mek mizah~ said...

yeppp..
spekulasi pon spekulasi la.. =P

jommmmm..
jgn lupe invite aku lg..
lalalaa~~

Newer Post Older Post Home