Thursday, December 03, 2009

Teringin nak jadi staff Uni aku bahagian teknologi maklumat.

Tak pernah rasanya sesabar ini.

Biasanya kalau tak boleh bukak sesatu website tu, aku terus pangkah je. Takde keje rasanya nak tekan refresh banyak-banyak kali macam loser. Nanti, bila ingat balik aku try la bukak balik. Tu pun kalau ingat la, kalau tak memang babai je la.

Tapi kadang-kadang kalau ada kepentingan aku try jugak refresh. Sekali. Dua kali. Ok.. kasi afdal tiga kali. Tak boleh jugak, start la angin kus-kus datang.
Emo dengan website tersebut terus palang [read : pangkah] website tu
dan suruh orang lain buka kan. Sampai bebila pon tekad tak mau buka dah.

Itu semua kalau aku memang tengah takde mood la. Orang kata datang bulan.

Bila bulan normal, biasanya tak macam tu. Aku lebih cool. Bersabar barang sebutir dua. Tak boleh aku cuba lagi. Bak kata mereka, CUBA JAYA. Kalau tak boleh buka juga, mungkin aku tak pangkah hingga bertekad tak mau buka dah, dun wori, aku akan bukak lagi. Tapi tunggu bulan depan mungkin. Tu kalau aku ingat la.

Tapi kali ini betul-betul menguji kesabaran aku.

Tak pernah rasanya aku tekan refresh selama ni. 10.15 till 11.45.. tekun sungguh bukan?

Tiap kali tekan butang submit, aku baca bismillah. Sebab kawan-kawan aku semua pesan macam tu. Still.. tak berjaya. Ada doa yang lain?

Aku dah tahap malas dah ni. Jangan kau cabar. Jangannnn.. kang aku tido kang.

Adoi..
Ops.. tak baek mengeluh kan..


Tapi.. tapi..

Macam mana ni.. Tak keruan dah aku. Dah bersembang di facebook sambil menenangkan hati pun masih tak berjaya. Banyak dah aku stalk-stalk fesbuk org (termasuk.. ehem2), tapi still tak tenang. Makin lapar plak. Heh. Ni Amuk nye pasal la ni. Tagged gambar Muffin resepi gua kat fesbuk.

Rash pun dah start makan roti bakar. Aku lapar. Rasa nak makan unibesiti aku.
Nampak mengenyangkan kalau kunyah satu-satu.

Pastu terasa ngantuk plak. z_z

tapi

Macam mana nak tidur. Result tak dapat tgk lagi ni.
dekat seribu dah kot aku refresh, reload.. asyik2 kuar ni..

puaka betul.



tu pun lepas dah lemau tunggu dia punya loading..

Gabra gilerrrr...
Aiguuu...

Ni yang rasa nak rebut kerusi pengurus bahagian teknologi maklumat kat Uni akuh...

=

5 comments:

kemang~ said...

relax sis..hempap je laptop tue..:D
just kidding..bt, amek kos ape ya?

AINI NORAINI said...

yes...aku pon same...cam hape je duk tunggu...jadi penunggu plak dah..hangin je mlm td..

.mek.mizah. said...

KEMANG.. adeh.leptop tak bslh.. haha. amek manufacturing eng. so, takleh jd staff it.haha

IRA.. aku tak larat sgt tunggu, trus tdo jek.pg ni bru bukak.. huk2

ticnube said...

huahua... selagi x leh buka.. mata ngantoks gane pon x leh tdo tuh...heheheh dh leh tersenyum ke mek skang...?

.mek.mizah. said...

ANIS..

huk2.. resut tak bes sgt anis.. huwaaaaaaaa

Newer Post Older Post Home