Tuesday, December 29, 2009

Belum start kerja tapi dah kena pecat.. what a SADIS life can be..

Bayangkan kalau kelas semua petang je dah tu pagi aku nak buat apa? goyang kaki? guling atas katil? aih.. dah tak larat dah kot. Kalau seminggu dua minggu boleh tahan la jadi honey week, tapi kalau dah masuk sebulan jadi honey moon memang susah la. Silap-silap sok-sok dah tak boleh bangun pagi sudah. Jadi menantu tak dipilih la aku macam tu.

Dengan kesedaran mahu menjadi menantu pilihan yg pandai bangun pagi, aku pun try la job-job yang ada kat Bangunan Engineering yg permai tu. Aku apply jadi Demonstrator Lab ngan Grader Thermofluid. Yepp.. mula-mula DAPAT! both! Tapi bila dah 'appointed' aku kena 'pecat' plak. Bukan senang aku mau serender jadi menda-menda neh, sekali bila aku terbuka hati dia jadi macam ni lahaii..

Frusttt... huu..

Musnah harapan aku nak angkat Nokia 5800, tak pon Sony E W980, tak pun paling slow pon Sony E C510. Nak berangan pegang iPod Touch 16g or iPhone lagi la macam pudar terus. Nak harap duit scholar macam tak berapa nak cukup. Balik rumah ritu dah kena sound ngan ayah jangan nak membazir-bazir. Kata nak beli hp RM300 yang Sony E macam Asmah tu pun dah kena rejek awal-awal. Lagi ayah nak sogok hp lama dia yang takde sim card tu. Oh.. what to do?

Demostarter kena tolak. Sebab nya aku kena available 2 hari sekali. Padahal aku nak section yang hari Jumaat je. Selasa ada kelas plak time tu. So, dengan rela hati aku terpaksa tolak job tu. W-t-h la. Kalau dulu tak pernah pun kena jaga dua section sekaligus. Tapi kenapa sekarang macam kena jadi macam-macam pulak?

Grader pon kena tolak gak. Pagi tadi dengan confident je aku pi jumpa lecturer tu. "Sir, I'm your grader", yela, kata dah appointed kan so boleh la 'daftar diri' dgn lecturer tu. Aku dah siap berangan-angan nak buat apa dgn 'duit gaji' tu. Sekalii....... hampeh di situ. Dia rupanya nak tutor+grader. Bukan grader alone. Maka nya sapa yang apply Tutor die accept. Yg apply 'Grader' macam aku dia TAK MAU. And he admit his mistake la approved aku at the first place. So, lagi sekali kena 'pecat'. Fine!

Sekarang aku pikir nak carik pusat tuition je. Tapi takde la plak link-link yang aku tau nak mintak macam mane. Aku nak part time.. huu.. Nakkkkkkk sgttt........ demmit.

Ok skng, sapa mau rekemen aku apa-apa?
Kalau ada job utk Engineer pon boleh jugak.
Tapi taun depan la..
Haha...



p.s. : =(

.

11 comments:

Ricca said...

Ciannyer kat ko dan aku.. sebab kite senasib.. UIA nih makin kedekut plak sekarang nih.. Banyak plak songeh dia pasal hal2 grader2 nih..

Aku cam ader plan nak keje part time kat Kinokuniya, KLCC.. Best gak sebenarnya.. Aku pernah try.. Kene keje seminggu at least 3 hari..

Cuma, aku nak setelkan Fyp dulu.. taku2 kene masuk lab kang..

AINI NORAINI said...

mmg pon weii...masalah la dorang ni kan?
tu yang sem ni aku g rembat apply tutor tu..
sbb kalo materials,kitorang akn buat tutorial if students perlukan bantuan utk buat assignments or nk face midterm..so..keje mcm kurang sikit la..cume kena mark paper dorang tu..rutin laa...hmmmm....
aritu aku apply demo..da dpt..skali lecturer utk experiment tu nk student master die yg demo kan...hangen je aku..tp nsib baik ade experiment lain utk aku...

.mek.mizah. said...

RIKA.. huu.. kalo 3 hari seminggu mcm payah tuu.. rika, jum cari pusat tusyenn!!

IRA.. wahh..untung gak la ko dpt job gak.aku ni semua kene lepas.aduii btol.. hangin2..

ticnube said...

mek np ko nak keje...x penat ke.. tetibe aku nk cr keje gak sbb ari jumaat aku x dekr kelas... yabedabedu... huhuhu.. :)

.mek.mizah. said...

ANIS.. aku nak side income je.hehehe..aku busan la anis dok melangut dlm blk sensorang.huuu. aku jumaat pun takde kls.. ko rasekan la busan nye nanti.. =P

isma said...

kalo ko nk try pusat tusyen ko try kontek sorg nih.tbe aku hlg plak no die.hhahah.name die cikgu zamani.bukak pusat tusen kt wangsa maju.kt area umah aku ah.dekat dgn JJ tu.kan ade bangunan kedai lepas balai polis.pas2 three.ah senang ko nk kontekla aku.nti aku bg direction.pas2 ko g jek offer diri.aja bdk skolah mngh.

.mek.mizah. said...

ISMA.. tengsss! nnt la aku try.ko tamau join?

rAmiZa.mY said...

mek..
acu ko g tgk kt mudah.my..
kt situ ade je pusat tuition or persendirian nk cikgu tuition..
utk part time pn ade

.mek.mizah. said...

MIJA.. ade ehh...aku tak tpk mau cri kt ctu.. well, thanks my dear!

KertaZ said...

Pecat bos dlu sblm bos pcat ko.. Ok x plan aku? Wahahhaha.. Btw Happy New Year! =)

.mek.mizah. said...

KERTAZ.. mcm mane aku nak pecat bosss.. hahha.. hepi new year too =)

Newer Post Older Post Home