Saturday, December 19, 2009

Dipaksa bermain kriket. First time dan tiada bakat tersembunyi.

Bak kata Isma (nama sebenar) citer ni dah basi, tapi aku nak post jugak demi menunaikan harapan beliau satu ketika dahulu. Sukan kriket agak kurang femes di Uia berbanding sukan-sukan lain.
Err.. tp uia femes dgn sukan apa, aku pun tak berapa nak sure. Mungkin bola tampar, sebab aku pernah dgr player team male nya "hot2".

Maka nya, sebelum cuti semester tempohari, aku dan Leen dipaksa bermain kriket di awal pagi. Tak pernah-pernah main kriket. Yang pernah aku main pun setakat rounders dgn baseball je.
Kriket ni aku tgk dlm citer hidustan je dulu. Macam citer khabi kushi kabhi gham.

Dan ketika kejadian, terkial-kial la jugak nak main kriket ni. Dah la from zero kau ingat terus boleh jadi hero ke? impossible!. Kriket agak susah berbanding rounders or baseball. Dah la byk songeh, gaya nak macam-macam je. Sampai ke sudah still tak boleh nak paham.

Pagi tu aku mati-mati ditipu kononnya Leen dah datang, rupa-rupanya ada tipu-helah di situ, dan sampai sudah aku je yang menjadi mangsa kriket.Timakasih Isma. [read : bengang]. Dah datang, layan kan je la bermain. Akibat tak bersungguh sbb frust kena tipu, belajar byk kali pun ilmu tak lekat. Sebab tu tak pandai-pandai main. Cuma pandai jadi penonton je kot.

yeh.. ini Rahimi, si Pembaling bola terbaik. post menarik bukan


ini Isma. bajet kan? hahaha

dan ini mangsa kriket. syukur la, sukan ini tak menjadi feveret

Siapa nak belajar main kriket boleh la cari Isma. Mungkin pelajar perempuan lebih dialu-alukan. hahahaha....

p.s. : nak main rounders macam kat sekolah dulu.. =(

=

7 comments:

::h.i.k.a.r.i..k.a.m.i.y.a:: said...

aku baru nak cakap pasal kabhi kushi kabhi gham.. hohho.. patut ko before pukul bola kirket tuh, pejam mata and bla bla bla bla ( mula membebel persis hritik roshan dalam tu ). dan terus pukul.. genti tros jadi hero.. ahahaha

Isma said...

Hahahhahah.tq hamizah ktn post gak cte nih. Merasa gak ak msk dlm cte blog ko. Tp statement pompuan yg dialu2kn agk kasar disitu.hahaha

.mek.mizah. said...

PAAN.. hahhaha..mmg otak industan neh.tu la, aku da wt senanye tp da smulejadi takde bakat.takle watpe la. kekeke..

ISMA.. tak kasar la aku rase..hahah

rAmiZa.mY said...

player volley uia bole tahan hot..
hahaha pnah ak nmpk yg hot..

ulaq ayaq said...

wahkah kah... sekali pandang nampak macam main golf... dua kali pandang macam main hoki... akui la mek bahawasanya kaum hawa tempatnya di dapur.- ikhlas dari ulaq ayaq. ahaks

anis said...

hua... cam besh... hoooo... siap paki complete nko die nye baju..huhuhu... klo x terer agih x tau la.. mek nko di paksa.. cian nye dh le kene tipi di paksa..alahaiii la nasib.. ;)

.mek.mizah. said...

MIJA.. haha, mereka mmg hot!haha..
ULAQ.. tak mesti ok pmpuan dok dapo je.cis.
ANIS.. tu la, isma ngeng, tipu akuuu...hahaha

Newer Post Older Post Home