Tuesday, December 29, 2009

Ketika Cinta Bertasbih.. oh jatuh cinta sama Kholidi.. ya ampunnn..

Harini Hari Raya! yey.. akhirnya puasa ganti semuanya dah habis bayar. Punya lama baru dapat Raya. It's better to be late than never kan. Hah... korang wanita-wanita diluar tu, gantila puasa cepat-sepat. Jangan tunggu dah dekat ngan Ramadhan baru tehegeh2 mau bayar, i'll promise you, itu lagi seksa. Orang sibuk makan sedap sebelum nak sambut bulan puasa tapi kamu sibuk pula start puasa lagi awal. Jangan menyesal.


Akhirnya dapat gak aku tengok 'Ketika Cinta Bertasbih', tu pun lepas pow kat adek termanis. Best gak! aku kasi 4 bintang, satu bintang lagi tak boleh bagi sebab suntingan filem kureng sket. Tapi it's better than Nur Kasih, sekurang-kurang nya ini real di Mesir dan bukan di Universiti Islam Antarabangsa. Nasib baik ada sket scene yang betul-betul di negara padang pasir tu, kalau tak mau je aku cop drama-saving-cost. Ops!

Aduii.. nape la watak utama Ketika Cinta Bertasbih ni ensem bangat. Watak Azzam (Kholidi Asadil Alam) tu macam perfect sgt plak bila aku tengok. Still adakah lelaki yang macam tu dlm dunia sekarang ni? Ohh mek, jgn kau bercita-cita tinggi mahu lelaki seperti itu. hu. hu. hu. Since citer ni agak dah lama dan aku yang tertinggal jauh, maka nya siapa tahu mana nak cari novel dia ni? Tengok filem saja rasanya tak cukup, lagipun ada plak PART1 and to be continue.. aduii.. bila plak nak keluar PART2. Enggak bisa sabar ini donggg.. haha..

Kalau korang nak tau sket2 info pasal mas Azzam ini, klik la ini,
official website here!
nak part 1 mintak aku. =)

hye! saya la Kholidi..

p.s. : banyak pulak buku nak kena baca neh.. tapi takde plak buku Engineering dlm list.. opss..
p.s.s : dpt mkn free harini.. best2.. ^_^ V

.

4 comments:

MyeAqma said...

yay dh raya..
tp aku dh ganti mase syawal aritu..
lg cepat kn??
hehehhe... [riak bet0l! haish!]

aku x tgk lagi citer ni.. nk tgk mek!!!!!

.mek.mizah. said...

MAI.. aku tak sempat abih ritu.
sbb ni baru 1st time aku abih awl tu yg naik cte kt sni. hahahaha..

nanti aku bg ok.. cane nak passs

ticnube said...

hahaha... aku ingt aku jerk.. ko pon dh terkene dgn penangan ketika cikta bertasbih.. i like this story better that ayat2 cinta... sbb die nye pelakon mmg pki tduung..sweet sgt.. tgk trailer kcb2 .. adeiii geramm sehh..

.mek.mizah. said...

ANIS.. huhu~ aku kemaruk ni smpai beli novel! haha

Newer Post Older Post Home