Tuesday, December 15, 2009

Jalan-jalan pula ke Pekan Baru.

malas gile!

tp saje mau updet juga.
Mari aku taip dgn kadar kelajuan maksima sambil merumuskan apa saje yg di dlm kepala ini.

Pulang dari Kuching, aku pergi pula ke Pekan Baru, Riau. Semalam baru sampai.
Rezki tiap kali bulan November dan Disember.
Kalau tahun lepas, sempat menjenguk negara mata sepet, China.
Pulang dari tanah besar terus pula ke Labuan.

Tahun depan ke mana pula agaknya? =p

Pekan Baru. Sangat seronok di sana. Layanan bak VVIP, di sambut dengan kereta pacuan empat roda bertetera "Eddy Rab Visitor". Tak sangka! sungguh baik hatinya Ibu Titin dan Pak Eddy. Kesimpulannya, memang menarik la pegi sana. Indonesia kan barangan nya murah-murah. Tapi kesempatan itu tak dapat aku kaut dgn rakusnya, sebab scholar tak masuk lagi. huwaaaaaaa...

Aku rasa macam dah ada mak angkat di sana. Ibu Ida (kwn Ibu Titin) melayan aku macam anak sendiri. Nak makan apa semua dibelanja. haha. Paling special di sana Nasi Uduk (tp aku tak rasa) dan Murtabak Mesir (ini macam roti canai sardin). Sempat juga merasa Murtabak Manis Pekan Baru, sedapnya memang sgt umphhh! Murtabak tu kalau kat Malaysia orang panggil APAM BALIK!. Tapi inti nya saja yang lain. Haritu aku rasa durian cheese. Berdebar gak nak rasa mula-mula. Tapi bila dah gigit, perghhh.... nikmat die memang macam nak nangis. Sedap oh!

Murtabak durian cheese!

Bu Titin siap nyanyi lagi menyambut kitorang. hehe.

pas makan sup tulang. ni pon sedap gak!

kat tempat Amerika.

Kawasan ni bekas tempat Caltex bermastautin. Kalau dulu semua org Amerika je yg duduk, tp sekarang dah ada org Indonesia di situ. Kiranya, ini port tempat cari gali minyak di Riau. Kalau tengok kawasannya memang macam pemandangan di Amerika, itu bak kata kawan mak aku la, ye la kan, Amerika tak pernah sampai lagi. huhu.


pulang sudah~


=========================cerita lain==========================

harini terasa sangat err.. entah la apa yg mahu dirasakan. tapi ada perasaan kurang enak hingga rasa menyampah yang teramat. Biarlah, yang hanya mampu aku lakukan adalah mengambil pengajaran. Mungkin lepas ini sikap keterbukaan akan disekat menjadi sedikit tertutup. Aku fikir, kadang-kadang kalau kita berkongsi cerita bersama yang dipercayai, mungkin seronok. Tapi tidak sekarang. Kerana ianya sangat bahaya sehingga boleh menimbulkan keaiban dan salah-paham. Dan bukan itu yang aku harapkan.

Kadang-kadang apa yang kita rasa bukannya sesuatu yang dipaksa. Ia datang sendiri dan tidak menyusahkan sesiapa. Dan biarlah, mungkin baik rahsia hati tak siapa yang tahu.
(^_^)"

Dan selepas ini..
Apa yang penting.?

Jangan terlalu mempercayai orang.
Iya! itu saja.


6 comments:

MyeAqma said...

syi0knye bercuti...
aku tahun ni x sempat gi mane2 p0n mek...
dush bz giler...
engat nk lepak pulau p0n x smpt..
waaaaa! tensi0n keje byk tabley cuti..

.mek.mizah. said...

bes2.. hehehehe~ =)

takpela. ko bru pindah tmpt keje kan.
nnt de mase bole la p becuti.. =)

ulaq ayaq said...

mek.... ko ikut rombongan cik kiah ke?

anis said...

seronok nye.. :(

Teh.haha said...

one word: jeles!
ak nk ikut. tp cuti sgt terhad, xdpt nk amek. terpaksa cancel niat! huhuhuh

.mek.mizah. said...

ULAQ.. tak la,rombongan cik chah.

ANIS.. jgn la masam2 dear..huhu..

TEH.HAHA. looo ye ke, suppose family ko dpt ikot ke? aku heran gak nape antie puteh tak join.sbb ramai grup usrah ni.

Newer Post Older Post Home