Monday, January 04, 2010

They officially Married now! Congratz Yuslin & Kamal. =)



It was last Saturday. Second day of 2010. Yuslin's wedding day.

I woke up in a shock when my phone ringing macam gila. It was Asmah who calling me and I was afraid to pick the call but still pressed the green button. She said dat everybody already gathered at the parking while I still in my pyjama on my bed!. Aku pasrah dah, kalau kena tinggal mahu sampaikan salam Pengantin Baru dari jauh, tapi lupa plak hadiah yang kitorang dok sibuk balut malam before tu ada kat bilik aku. Dgn sepantas kilat aku terus pegi mandi. Walau macam mana mandi tetap mandi. Kang pengantin pengsan lak bila sesi peluk2 beramai-ramai. Nasib baju tudung dah iron and everything yg nak bwk dah siap pack.

Everything went smooth. Kuantan kami nak sampai. Macam trip kelas wanita, 2 kereta padat dgn sisters je. Fiza Zabidin, Mamash, Fiza Kolie, Nazawa, Papud, Jannah, Lin, Asmah, Usna and Me. Biasalah, bila hal-hal kelas mesti classmate lelaki selalu takde. Is it MME (Manufacturing&Material Eng.) ni kelas perempuan je?aha... i have no idea. Kat sana baru jumpa org lain, Yati and Syatbi, Shamin and Daus, dibah, kak ct, kak jue, yati husna, nad, Rash and Ubay, Wawa and tunang, Epy, Joe & Blek. Ramai!

Lepas brekpes kat R&R ape entah, perjalanan diteruskan. Kitorang sampai masa tu Pengantin tak balik lagi dari Masjid from upacara akad nikah. So, kitorang pun buat rumah Yuslin macam rumah sendiri sambil tunggu Pengantin pulang. Her family really nice menyambut kami semua.



suasana.


And the bride pun balik lepas beberapa minit.



cantek kan? =)


Huwaa.. Yuyu (tu nama manja between aku ngn dia je, haha) you look sooooo gojes! and aku suka baju nikah ko. Ala-ala pesyen indonesia, it's really nice design. The roses sgt-sgt menyerlah, rasa nak petik-petik, geram. But I dun have nice photo of dat. Gelap. Soriii!

Sambil tunggu pengantin tukar baju utk acara seterusnya, kitorang pun procede to the next acara, it is MAKAN TIME! and lagi sekali aku suka lauk-lauk kenduri dia. Kalau kebiasaannya pegi kenduri mesti Nasi Minyak, tapi kenduri Yuslin sangat berbeda. Masakan kampung yang dihidang memang superbb! siap ada ikan masin dgn sambal belacan. Sampai ada org tu tambah nasi tau. hehe..

Lepas kenyang, tgk pengantin pun dah siap. Maka acara stereotaip pon dimulakan. Mari tangkap gambar dgn Pwincess of the day. Oh! lagi satu, aku suka Photografer dia. Sempat tgk gambar dari camera berat tu, dan hasilnya sangat-sangat menjatuhkan hati. And he is frenly too. Nanti nak gambar dari dia tau.



everibodi menyerap seri pengantin, siapa di antara kami will be the next? jeng.. jeng.. jeng..




bride's fren side. Thanks for coming, kata Yuslin.




Pengantin Lelaki pon sampai.
Teruja gila sebab kitorang menjadi penyambut pengantin paling depan.
Penyambut terjun kata org. Bukan bidan terjun je exist ye. Haha.



mari bergambar! click!


Eventho terasa tua dan tak berapa secure bila satu-satu kawan mula berkahwin, tapi it is normal. Aku percaya, Tuhan dah menetapkan setiap org ada jodohnya masing-masing. Cepat atau lambat itu urusan-Nya. Kita hanya mampu berdoa dan berusaha. Kok di mana mau carik nya yaa??


Dan for both of you,
May your marriage will be last forever. Semoga Berbahagia hingga akhir waktu.
Cepat-cepat dapat baby hokeyy! (^_^)Y






Then, lepas bersalam-salaman and dpt cute goodie bag kitorang pun bergerak pulang. Next destination was rumah classmate yang ada kat Kuantan jugak. Mari serang rumah ecahhhh. Solat, makan (ok,makan lagi), tukar apa yang patut, kami terus gerak ke Telok Chempedak. Thanks for the Le'cremeria icekem, ecah. My bad, takde gambar pun kat rumah Ecah. Huuu.. Plan nya mau mandi tapi mak ecah kata sekarang tgh tak boleh, pasal ombak besar, bahaya. So, mandi-manda kensel, jalan-jalan still On.


On the way to tc, nampak pulak signboard UIA campus Kuantan. Yep, i never been there. Nasib baek sempat ajak tourist guide masuk UIA. Excited bukan main. Dah alang-alang ke Kuantan, ape salahnya singgah kan. 



UIAM, Kuantan.
Bila tgk keadaan separa siap campus ni, aku bersyukur aku pelajar gombak campus.
Mungkin duet scholar tak cepat habis kan kalau duduk sini. Kurang tempat escape.


Setel cuci mata, kitorang terus ke Teluk Chempedak.



kanak-kanak riang yg dah lama tak jumpa laut.


Banyak lagi gamba, tp tak larat nak upload dah. Tgk sendiri kat fesbuk ok!

Penat main laut, singgah McD makan-makan sambil tunggu baju kering. Then terus bergerak pulangggg..

p.s. : speechless. =)

.

10 comments:

HanEm Darling said...

lalalalaa~
mmg sedap....
hihikkkkssss

AINI NORAINI said...

haha...tq sbb wat entry ni..i loikeee....:)

.mek.mizah. said...

HANEM.. =) kan kan kann.. sedappp~

IRA.. spesel utk ko neh.. hihi

AINI NORAINI said...

heehhe...aku tau dah..ko sayang aku..kan?kan?
hehe..:)
nanti kawen aku agak2 korang smpai tak ek..jauh...

.mek.mizah. said...

IRA.. of koss laa. hehehe. ko kene tempah tiket flight spesel utk akuuu... =P

♥ Yuslin Kamal ♥ said...

aduh ZAZA...speechless..xtau nak ckp ape..sgt2 terharu.. xsangka korang smua dtg beramai2..thnks soooooooooooooooooooooo muchhhhhh... sob2..luv u all!!!!! i loike!

♥ Yuslin Kamal ♥ said...

opppsss tlupa.. thanks for the presents yer... bapak aku suka org2 Asmah tu..hihi

.mek.mizah. said...

YUYU... =) heee.....luv you too.. btw..org2 tu aku yg buat, then tampal aku ngan papud. bukan asmah... huk2.. die balut frame je... hehe..

PutraRocker said...

aku nk hantaran berisi choclairs kau sponsor tau nnt nnt...hahahaahaaha...woooot3

.mek.mizah. said...

ROKER.. adekah perlu aku sponsorrrr..???!! ohhh tidakkkk.... =P sape kawin ngn aku le yg dpt, hahaha...

Newer Post Older Post Home