Saturday, January 30, 2010

Kematian itu satu kepastian.

Pagi tadi saya bangun lambat. Woohaa! saya? ehee.. tersipu-sipu, cess..
Ulang suara. Pagi tadi saya bangun lambat. Dua kali mak saya datang kejutkan. Dua kali dengan gaya dan intonasi yang berbeza. Mungkin sebab baru hari ni saya bangun lambat, eh..

Gaya 1

Mak dtg ke bilik saya dgn intonasi lebih kuat. Dah pukul ** (terpaksa jadi asterik, gara-gara tak mahu dipandang serong), mak mula bising. Siap datang dengan tentera kenit yang gebu. Tapi tetap saya tak bergerak, mata saja separuh sedar.


Gaya 2 (lepas 10 minit tp tak tepat)

Mak dtg lagi. Kali ni intonasi lebih slow dan ada nada sedikit pilu. Nenek pj meninggal. Mak suruh bangun cepat bersiap. Time ni mata terus bulat terbuka walaupun masih tak berapa sedar. Bangun bukan terus pergi mandi, tapi terus pergi dapur brekfes sambil bergosip dulu dengan famili.


Syukur sempat ziarah arwah nenek pagi tadi.
Sedekah kan Al-Fatihah buat Nenek Kamariah (nenek pj).
Semoga roh-Nya di tempatkan bersama orang-orang yang beriman. Amin.


Yang meninggal, meninggal. Yang lahir, lahir.
Yang meninggal, selamat tinggal. Yang lahir, selamat datang.
Yang hidup?


Ps.. start mahu guna 'saya' untuk post yang seterusnya, kan lebih ayu? cess..

.

7 comments:

bruce lee said...

al-fatihah~
atuk ak pun baru meninggal 2weeks ago :'(

anis said...

cececec.,...dh wat anjakan paradigma ni... hahahah...mek mesti de pape kan..kan...

innallillah wa ina ilaihirojiun.. takziah mek...:(

MyeAqma said...

mek. mula2 start bl0gging dlu aku guna saya mek. pastu aku ase cam adeyh apsal cam f0rmal sangat ek?
terus aku jadi kasar guna "aku" je... huhuhu..pasni nk guna I la plak.. 0k x?? hehehehe!

.mek.mizah. said...

BRUCE lee aka wawa..
innalillah wa inna ilaihirojiun.
byk btol kematian lately.

.mek.mizah. said...

ANIS. ade pape ape anisss??haha.tak la,rasa nak sopan2 plak.. =P hihi..

MYE.. itula, aku pon pk cmtu, tp trase kasar plak dah skang gune aku.. ces,bajet lembut sgt diri sendiri.hahaha

anis said...

mane lah tau...bese org wat perubahan ni mesti de sumthin' fishy... hahahha

.mek.mizah. said...

ANIS.. mandai je koo.. mane de. hahaha.. anis!aku da semangat blk neh.thnks to u dear!

Newer Post Older Post Home