Wednesday, November 11, 2009

Membebel-di-kala-sedang-kepenatan-menela'ah..

Ape kene entah internet malam ni. Dia laju le pulak bila aku tengah sibuk nak ber-stadi-an. Tu le, p gatal on jugak leptop sape suruh, kan dah terjerat. Adui. Bukan nya apa, aku busan gila kot mengadap notes-notes bertuah tu, dah macam same je pulak semua nya. Pening kepala. Da baca nie, kang yg tu aku dah telupa. huwaa.. cemane nak kuatkan daya ingatan??!

Kenape makin umo meningkat, daya ingatan jadik semakin decrease? adui. Memang umo tu inversely proportional with memory ke? hehe.. memang la kan. Tibe aku makin heran plak, mcm mana org-org tua boleh belaja sampai phd, alangkan aku yang baru dok pulun degree ketike umo baru 22 (tak ngaku 23 lg.haha) ni pon dah macam harem pelupe. Sok-sok entah le sampai ke tak ajat di hati mau amek phd. ish-ish-ish.. Adakah aku perlu amek jus tok guru?

Huk-huk. Harini rasa bersalah sgt dgn bonda. Sori bonda. Tadi aku memang entah penat apa pastu pulun tido. Bonda call sebab nak komfirm kan nak booking apatmen Unimas utk rombongan ktorang pegi kuching nanti. Tapi sebab kan kepala aku layan sgt pening plus takde mood, aku lyn bonda gitu-gitu je. Mesti bonda kecik ati. T_T. Tak sedap ati pulak. Esok mesti call bonda!

Yeh..........seperti yang aku telah war-war kan, geng budak-budak Mfg. pompuan akan ke Kuching tak lama lagi. Sungguh tak sabar rasanya. Plan nya 13 org pegi, tapi 2 last minit kensel sbb masalah2 yg tak dapat dielakkan. Harap-harap percutian kali ni menggembirakan dan success. Cuak gak aku, sebab banyak aku yg deal kan bab-bab accomodation ngan trasport. Risau gak kalau budak-budak ni tak puas ati dgn fasiliti provided tu nanti. Korang.. oh korang.. kalau nanti tak berape best jgn marah aku yeh, aku dah try sehabis baek n giving u ol the best service with the cheapest price. (oh! aku memang betul-betul kerisauan ni..)

Hah! haritu pegi IKEA. Ketika itu aku tgh miskin, so boleh makan meatball 10 bijik je plus tak shopping. Tapi entah macam mana terbeli jugak kasut. hehe. Disebabkan tak mampu beli Crocs, maka nya bila aku ternampak Monobo arge suku dr Crocs, aku bantai la. Boleh la buat pegi Sarawak nanti. =P

Pelik betul aku. IKEA rupanya tak menghalau customer even dah lebih waktu melawat. Selagi kita tak mau balik, selagi tu la kita boleh melepak serta melepek dlm tu. Dah la ada katil dan sebagainya. So, seswai la homeless pegi sana tumpang tido. Sebab IKEA tak halau. hahahaha.... Mulanya aku pegi dgn Papud, Mimah ngan Usna. Tapi entah cemane Shepa kate dorang pun nak pegi IKEA. Pe lagi bekampong la kat sane, tp awas! Melur tacing habis sebab tak ajak dia. Ko pegi marah Shepa ok Melur? haha. Dan malam tu, mcm biasa, aku berkampung terus kat rumah Shepa. Sudah ada port baru nampaknya. Thanks daling~

nampak tak kasut baru ku?

 keri-mija-shepa-kamil ---> thnks for cheering up my stressful examination period! sayang korang.=)

Okla.mau continue stadi. Adoi! tak best betol exam time besday nanti. Bak kate kamil, mcm loser. Deym sungguh. haha. Nak buat wish apa ye tahun ni?nak husben bole?hahahaha

p.s. : aku tak pandai mengatakan tidak, kalau aku diam, makna nya aku menjauh.

19 comments:

♥ Yuslin Kamal ♥ said...

ye...ko berjaya buat aku jeles ZAZA.. tahniah!

anis said...

mekk.. btol ke nak g kuching.. beshh nye oliday..bile nak g.. aku nk g gak.. xderk geng.,. and x derk org nk organize... bile nko nak g mek.. iskk... ritu aku nk g sabah pon x jadik..mencikk... hiskk.. beshh arr nko..

anis again.. :) said...

babe ,..sori terpaksa post satu lagi.hhh... nko mentioned kasut br.. aku terlalu teruja nk komen psl trip...mekk.. nko saje jerk.. aku br bercdg untuk membli itu crocs... tdakkkkkkkkkkkkk... nape nko beli dulo.. isk... and bile besdey nko mek..?

.mek.mizah. said...

YUYU.. aku lg jelez ngn enko... huk2..

.mek.mizah. said...

ANIS..haha.aku komen pjg tok ko..a'a,aku nk p kuching ngn dak klas aku.huuu...tak dpt ajak kooo.. psl kasot tu, aku tak bli crocs pon, tak MAMPU.hahah.. beli monobo suda..29 hengget je.. ghupe pon cantek, selesa dipakai. haha... enko nak tgk??? hehe... besday aku..ade la.. =P

anis said...

x pe.. heheh 29 ... heheh ok arr .. comeiii jerk.. aku tingin kasut gituhh gak..heheh sweet jerk..

Teh.haha said...

miza~~ aku mcm nk nangis baca post ko. nangis sbb jeles. bole x???? aku nk p IKEA!!! lma da tp hajat xkesampaian lg (mengesat2 mata). nk mkn meatballs tu je... hahahha. haih! aku serius kn paln ke sana. nk mkn meatballs! :P

Teh.haha said...

anis. ko nk beli croc??? my ofismate ade buat shopping online and of the item is crocs. harga lg murah dr market.. tryla tgk. LADIES-BEAUTY-WORLD

pwincess_mymuch0ok said...

MEK: gi s'wak jgn lupe kt aku k.. thehehe..
ANIS: aku ada cr0cs 1 wane 0range. mule2 benci giler nk pkai sbb wane dia 0range tp bile pkai sweet la plak. n aku pkai sbb akak aku yg blikn.. kihkihkih. aku nk wane merah tp tade n akak aku pksa2 swuh amek wane 0range gak. sbb bkn pilihan aku, s0 aku swuh dia yg byr.. suke aku!
LEHA: akak aku p0n jual cr0cs gak... but aku x sure 0ri ke x sbb aku x reti nk bezakn 0ri ngan l0cal. tp akak aku ckp 0ri.. i have n0 idea~

Teh.haha said...

hah. anis. ko ade dua option da nk cr crocs!! mai n aku dan bg jln lurus dah tu :P

.mek.mizah. said...

ANIS.. hah.. tu dia.. semuanye dok rekemen enko bli crocs tu.. pe lg, beli kn aku satu skalik! heheh...

TEH.HAHA.. sedap oh mkn metbol.. lalala~ alah, ko neh, bkn nye jauh na ngn KDABB tu..pegi pas blk keje pon sempat.. =P jgn nanges eh syg..

MAI..aku tak lupee..kng aku tngkap gambo aku kasik ko tgk ok?hahahah... bab crocs ni kan, aku pon tak bpe sure nak tau mane ori mane tak..camne ha??

rushx said...

mizah, kasotmu itu same ngan crocs lg satu ku! nant boria ah g swk!

pwincess_mymuch0ok said...

MEK amek gmb0r je ke?? sebenear tade??
kek lapis s'wak ke.. hahahahaha!

weyh2, k0rg nk taw x yg aku x prnh p0n gi IKEA!!!! Deym! sape nk bwk aku?? huhuhu siyes cm hulu giler d0wh umah aku walhal kite tggl 1 kamp0ng! dush!
bwk la aku weyh... nk pegi gak!!! [sedey ni]

Teh.haha said...

hah?? seryes ke mai??? miza! bile ko free?? jomla. jom2. aku weekend i'Allah ok.

pwincess_mymuch0ok said...

siyes la engat aku men2 ke???
langsung x prnh pegi d0wh!
nk ik0t!!!!

.mek.mizah. said...

RUSH.. haha.. mari2 boria2... =P

MAI.. alahhhhh...wiken ni ade da ade plan kot.. emm emm.. pas raya aji la nak?? =P

TEH.HAHA.. wiken yehh..dis wiken mcm cannot je....

pwincess_mymuch0ok said...

tade hal la..
nk pegi inf0rm awl k...
nk berjln ngan k0rg plak!
anis, mau ikutkah???

Teh.haha said...

ehehhe. this week pn ak busy.. awl bulan dec nk?? 5hb??

.mek.mizah. said...

MAI.. hah..aku pon nak gak!!! anis.. jom2..

TEH.HAHA.. ahaa..nmpk mcm bole je~~ Mai, ko bole tak?

Newer Post Older Post Home