Saturday, August 29, 2009

Langgar Lari, mana moral anda?!!

Seharian aku melepak dalam bilik je. Ingat nak balik rumah awal sket, tapi adik kata dia ade appointment ngan doktor petang-petang sket. So decide nak balik lepas berbuka nanti.

Punya la happy nak balik. Beli makan buka pon sket je, bajet nak sambung makan kat umah la nanti. Siap solat magrib, ngaji sket.. siap-siap la berangkat pulang.

Masa aku sampai kat kereta kecil ku, nampak macam semacam je style kilat-kilat dia. Dalam hati dah rasa macam nampak kemik tapi bila tengok dekat-dekat takde ape plak. Tengok kat dalam gelap pepaham je la. hoho..

Then, bila nak bukak pintu kat bahagian driver tu, tengok-tengok pintu macam stuck tak leh bukak lapang. Urghhhh! sah la kemik kat tepi tu. Ngeksssss~ aku dah start hangin. Sape pulak la yang tak bertanggungjawap nehhhh.

Wahai manusia yang melanggar atau terlanggar kete ku yang tak bersalah.. Ko kalo dah langgor pon kasik tau laaa..tinggal kan notes ke ape kan, senang aku nak deal.. kalo takde duet nak bayar pon, kalo ko cakap sorry ke boleh la gak aku bertimbang rasa, ni kan bulan pose..mungkin aku boleh bersabar lebih.. Ni men langgar lari jek. Ape ke la b*** nye, kete aku elok sopan je dalam petak parking tu, tak kaco kete sesape pon... huuuuu! bengang..

Tak tau la nak kata bila or hari apa kene langgar, pasal nye hari last aku berjumpa dgn kete ku hari Isnin. Then, hari-hari len die tersadai je kat parking. Hari ni baru la aku pergi tengok kete yang ayah aku pinjamkan tu. Punya la cun aku parking siap masuk montot dlu, viper pon aku siap angkat [selalu aku tak angkat pon]. Sekali malang tak berbau daaa...

Lepas je ayah aku balik terawikh, aku bagitau kat die kete kemik.. tgh dok happy-happy men dgn cucu ttbe die terus je bad mood.. waaa... =(




p.s. : hari ni anda buat orang, besuk mungkin orang buat anda pulak.. tuhan kan Maha Adil..

19 comments:

Anonymous said...

hish, mek! if aku la kena cam ko ni, harus aku ngamuk. kat area tu tak de cctv ke? sadis ni. pehtu plak nak kena ngadap tuan punya kete lagi. huhuhu.. sabar ye, kita doakan org yg kena tu dapat balasan yg setimpal. ameen. doa org teraniaya ni insya Allah makbul. tp doa yg tak elok tu leh makbul ke? *konpius gak ni. -kak fieza.

f A i said...

cian ko mek..
dugaan bulan pose...bwk2 b'sabar ye..(^_^)

:: Husniyyah Alhusna :: said...

gilee ahhh! terook tu. hampas btol sape yg buat nih! mesti org yg baru balaja bwk kereta..takpon lori ke...yg nak masuk parkingg..

bruce lee said...

mek..ak pn pnah kene cam ni..kat uitm..nympah tul kan..tak pasal2 kena..pdhal keta ak dok diam2 je tak kacau org.. :(

DilOt said...

wooo..jahatnye....dh langgar buat xtau....
sekurg2 cakap minta maaf ke...tingglkan nota ke....

saffa said...

Isk. Bukan nak tinggal nota ker apa. Dah la bulan puasa nih!
Uish. Tahan tengok keta Mek camtu.. =.="

.mek.mizah. said...

kak fieza.. errhh.. ni kre teraniaya gak nehh!!! mintak2 la temakbul.. huuu...

fai.. mmg dugaan nehh, mulut aku tahan je nak maki makhluk tu... hahaha...

Enya.. lorri tak mungkin nya, pasal kecik je tmpt kot, tp yg pasti budak-lesen-gantung agaknye! sedeh2..

wawa.. yerhhh..kte tak bersalah~~~

Dilot.. tu le pasal, kalo die tinggalkan notes terubat sket hati yg saket nehh.. kan.. kan..

Saffa.. bertahan! bertahan! huhu...

wan wma said...

Kesian...namun terlapit jutaan pahala disebalik sebuah ujian, sabar...

.mek.mizah. said...

insyALLAH.. assobruminaliman...

KingKamil said...

mek, cane ko hack masuk database polis? gmbr tu dari polis kan? mcm gmbr siasatan polis je.. haha

moral : lenkali jgn angkat wiper..

.mek.mizah. said...

bese la, dak manufacturing mmg terer hack.. [haha]

ape kaitan nye kamil oiii wiper tuu.. ish..

mune said...

aiyo. cano leh kemik. xpe2. dlm kemanisan ade kepahitan, dlm kepahitan ada kemanisan =)

.mek.mizah. said...

btol tu mune~
meh aku tmbh lg..
kumbang bkn seekor.. =)
[ttbe jek..]

naz said...

waaah, aku pasti remuk hati bile mlihat keretaku remuk begini juga. camne bleyh tak prasan sape langgar. klau ku tau juga pasti ku remukkan mukanya.=)

.mek.mizah. said...

hati ku remuk juga! *cewah..
sbb tersadai seminggu kete tu kat parking.. tgk2 dah remukkk...
yeah, dialu-alukan remuk kan mukanya!

Teh.haha said...

mungkin t'jd sbb ko angkat viper tu kut..

.mek.mizah. said...

hah~ ko pon same ngn si kamil tu! =P

ﻧﻮرٵﻷﻓﻴرٵ ٳﻧﺪرٵ ﻠﻄﻔﯥ said...

aku pun pnah kne gitu..
da la langgar kete aku,
bg note sound aku..
punye besau lg space die nak jln..
besa sgt kete die?
kalah harrier ayah aku..
haha

.mek.mizah. said...

FIRA... itu lagi kurang ajar namanya, ape die ingt uia ni besar sgt utk dia!!

Newer Post Older Post Home