Tuesday, August 25, 2009

Insiden seram di UIA !

oh-oh-oh.. what happen?!!

Malam ni aku nak bersenang-lenang je, bak kate orang merehatkan otak. Penat gak. Baru je baik demam dah kena berasak kan kepala aku ngan esaimen la, projek la, bazar la, bla.. bla.. Ehe, padahal baru 2 malam busy ngan akademik tapi aku dah rasa letih sangat. Hu~

Alhamdulillah, demam haritu bukan lah jangkitan H*N*, urghh~! aku tak mau sebut nama dia apa. Mak aku pon da bising cakap sangat bawak balik virus tu kat umah dia. hehe~ Seramm.. nama je pon gue dah takot, kalo ter-kena! hah.. nauzubillah.. sangat lah bersyukur, aritu demam biasa. Kali ni demam aku tu cam pelik, asyik nak buang air je keje nye. Dah la tak larat nak bangun, tapi kena paksa gak p toilet. kang.. de plak insiden yang sama level ngan dak dajah satu.

Ermm.. pasai insiden-insiden kat UIA neh.. Membe aku Yus dah list kan kat dlm blog die tu, ehe Yus.. aku nak citer gak mende neh, tak kira!

Kebanyakkan kejadian semua berlaku dalam 2 minggu lepas sehingga minggu ini.
Kematian akibat H1N1

Ermm.. ni aku tak berapa nak nak pasti sahih ke tak. Tapi khabarnya seorang student meninggal akibat H1N1. Tu pon masa pi jumpa lecturer and dia kata diorang dapat email pasal berita tu. huu.. Tapi kenapa UIA still tak tutup, aku pon heran kenapa?? [bagus gak tak tutup..huhu.. cuti raya tak kena cut!]

Penunggang motosikal jatuh kat gaung tepi bangunan Engine.

Dikatakan penunggang ni muncul dari arah simpang klinik then nak cross balik mahallah perempuan. [dia menentang arus]. Dijadikan citer, dia tak pakai helmet and nak mengelak dari kena tahan ngan pak guard, takot kena saman, tapi entah macam mana terbabas jatuh kat gaung tu. Orang kata dia koma sekarang. Doakan lah dia selamat.

Kereta kancil masuk sungai tepi CAC.

Aku baru balik dari main bowling, dah lewat time tu dalam kol 12 lebeh. Masuk je pagar and lalu kat area depan CAC tu banyak plak orang dok bertenggek macam tgk show. Ingat ada show ke demostrasi nak anta memorandum ape lak. So, dgn busybody nya aku and the geng turun and join the show. Tengok-tengok rupanya ada kete masuk dalam sungai!!
Dikatakan, pemandu [2 org sister] tgh belajar bawak kereta kat tepi cac tu. Tapi entah macam mana terlajak and sempat berenti kat lereng bukit tu [tepi sungai]. Dorang pon selamat dah kua dari kete before kete tu menjunam masuk sungai lepas hujan turun. Agaknya licin ke entah cemana, kete tu melurut masuk sungai. [gila ringan la si kancil ni haa]. Tapi what become worst was kete tu kete sewa. huu.. kesian sisters tu..

kancil tgh dinaikkan.

banyak la mamarazzi and paparazzi ketika kejadian..

keadaan after...


Kereta terbakar

Aku tak ingat macam mana leh dapat tau pasal kereta neh. sebab masa tu aku dah balik rumah. Maybe terbaca kat facebook papud gak kot.
Dikatakan kereta milik warganegara Malaysia, bukan foreigner. Kereta jenis Nissan ape ntah. Pattern lama2 tu. Macam mana terbakar, aku tak tau. ehe. Tapi bangkai hangit dia ade lagi tersadai kat depan entrance 2 UIA, tepi KAED. Memang tragis! Teringin nak snap gambar, tapi bila lalu mesti tak bawak kamera.

Ada eksiden motor kat depan simpang pasar malam [area kete tebakar gak tu!]

Ni aku baca kat blog yus! baru gak tau neh.. Siap ada ambulance lagi datang. huu....
Kenapalah makin diwajipkan pakai helmet, makin banyak lak accident..?? *pelik*

Student lemas dalam swimming pool

Ini paling tragiss! huu.. mula aku ingatkan status kat YM ubi tu ape lah kan die suh baca Al-Fatihah siap berhyper-link lagi. Then, bila aku klik link die tu rupanya news pasal student UIA lemas kat kolam renang kat male sport complex.
Dikatakan, arwah dan 3 lagi rakan pergi curi-curi masuk kolam lepas men futsal pagi tu. And kesemuanya pun bukan good swimmer. Ada andaian yang mengatakan yang arwah masuk kat tempat yg tinggi 2.3m, then tak leh berenang, kawan-kawan die cuba selamatkan tapi gagal sebab dorang pon tak leh berenang. Mayat ditemui jam 3 pagi. [menurut NST]. Sedihnya hilang sebutir permata. Innalillah wainnailaihirojiun... Al-Fatihah..


.RENUNGAN.

hermmm.. bila macam-macam berlaku ni, mula la kepala aku berfikir apa la agaknya alamat or petanda banyak musibah berlaku kat dalam UIA sejak-sejak neh. Adakah semua ni kebetulan atau alamat dari tuhan... fikir-fikir kan lah...

"Ya ALLAH, selamatkan la bumi uia.. jauhkan persekitaran nya, warga nya, akidah nya dari bala bencana, musibah dan kesesatan.. lindungilah kami dengan cahaya Nur petunjuk dari-Mu serta limpahilah kami dengan kasih sayang-Mu. Aminn.."
.
.
.

p.s. : aku nak upload gambo, tapi berejam tunggu! huu.. marah tol dgn blogger..
p.s.s. : 2 hari demam, turun 2 kg!

10 comments:

melur natasha said...

aku nak demum gak uh...demum mcm ko r mek.. sbb berat aku da naek 2 kg..stress aku...

.mek.mizah. said...

hoho~
rupenye anokrexia ko adelah mainan!
tu la mkn cekelat byk sgt... =P

AINI NORAINI said...

hoh..tukar address upenye...patot la..
heran aku nape tade entry baru from ko..

.mek.mizah. said...

huhu... aku saje betuko angin~
selamat posee iraaa~

AINI NORAINI said...

ok..xpe..ni da tau address baru..xde la aku sesat..:)
selamat berpose jugak..tp aku tak pose hari ni..hehe

.mek.mizah. said...

shhhhhhh...
kng owg tau ko tak poseee... heee.. =P

melur natasha said...

cekelat sdap..betambah sdap kalo ceting bersama nakhoda...hahaha

.mek.mizah. said...

ahh.. da stat ah tu gatal ko!!! hohoo.
bio.. bio.. bio.. bio ko gemmmss!!

zelo55 said...

arwah yang lemas di swimming pool kawan aku...
selalu jumpe sembang siap gelak2 same2...

mlm tu ak x thu n x dikabarkan psl berita tu n terlepas untuk solat jenazah tgh hari tu...

al-fatihah untuk arwah....

.mek.mizah. said...

ajal die dah sampai..
doakan dia ditempatkan bersama org2 yg beriman..
amenn..

Newer Post Older Post Home