Sunday, August 23, 2009

Gurindam Mamat!

Ada seorang mamat,
Dia orang melayu tapi tak paham bahasa,
Cakap seratus kali dia tak paham,
Kalau cakap sejuta kali lagi la dia tak paham.

Ada seorang mamat,
Dia nama je sekolah tinggi-tinggi,
Masuk sekolah bertitle Agama,
Tapi kenapa bab agama dia macam tak reti?

Ada seorang mamat,
Perempuan tu ingat dia dah berubah,
Baru nak bagi hatinya semula,
Tapi rupa-rupanya makna berubah pun dia lost!

Ada seorang mamat,
Bagi dia peluk cium tu perkara biasa,
Dah sangap sangat nak berbini agaknya,
Tapi nak kahwin pun tak layak lagi.

Ada seorang mamat,
Perangai memang sangat la pelik,
Si perempuan cuba untuk memahami,
Dah tak boleh tahan, sekarang dia say Goodbye je.

Ada seorang mamat,
Mulut selalu manis kata sayang la rindu la,
Cakap dlm sms boleh la bhai,
Nak harap sebut direct, kirim salam je la.

Ada seorang mamat,
Mamat yang paling merbahaya,
Pergi nyah kau dari bumi ni,
Dah tak sudi menerima kau lagi.
.
.
.

p.s. : ditujukan khas buat Mamat. Mamat yang mana? haa.. itu yang kita tak tau. sekian.

2 comments:

rushx said...

bhai?
eh, hehehe

.mek.mizah. said...

takde kaitan ngn 'bhai' yg itu.. haha..
die da ade awekk rash...
urghh.. *frust*

Newer Post Older Post Home