Monday, July 13, 2009

Stress.

ok, aku takde byk masa. Tapi aku ada banyak perkara yang harus ku tulis.. waa..
Kala ini, hati ku tak senang. Walau jalan itu yang ku pilih, tapi hati ku tak gembira, mengapa..? Ya ALLAH, hamba-Mu ini memohon, ku memohon dengan sangat.. Adakah pilihan ku tepat atau pon tidak.. aku tidak ketahuan..

Yeeeeeee, aku dah berbunyi indon, aduii, kenapa sih..??? bila hati ku tak gembira, memang macam nie.. huu.. aku sedeh, mmg tak siapa yg tahu. Aku spisis yang memendam, dan sekarang aku seperti tak tertanggung, dan akhirnya blog ku menjadi mangsa. Dan anda..?? anda sebagai Reader pun terpakse menjadi mangsa ku.. maaf sihhh!!!

Ahad. Hari gembira. Aku sangat gembira. Jumpa Nahar, jumpa idris, jumpa Angah!.. even aku sebenarnya berperang dgn perasaan malu teramat, tp aku kontrol. Demi tak menghampakan Nahar yang telah mengajak dgn beria-ria, aku dtg juga ke Tmn Tasik Titiwangsa walaupun sebenarnya aku SANGAT malu!.. Aku cuba berlagak slumber, berbual-bual dgn slumber, bergurau-gurau gaya slumber, main badminton slumber, berpeluh-peluh pon slumber je. Tapi hari ahad ku memang sangat gembira. Thanks Nahar, thanks idris, thanks angah (^_^).

Tapi.. Kenapa hari Isnin ku tak gembira. Adakah nikmat gembira ku telah ditarik.? Mungkin ALLAH memberi peringatan agar jgn terlalu senang hati. Yaaaaaaa, aku harus positif!

Mula-mula aku bengang dgn keadaan bilik baru ku. Seperti biasa, masuk tahun baru pengajian haruslah bilik bertukar. Dan bilik baru ku kali ini sangat mendukacitakan. sedih. sangat daif. Tingkap tiada blind. Banyak kesan tampal-tampal di dinding. Habuk sana sini. Blk pula jauh dari router wireless. Memang sungguh dem! Ditambah lagi tempat nya yang tak strategik, di bawah blok (ground floor) kawasan lalu-lalang.. waaaaaaaaaaaaaaaaaa! aku mula stress.

Dan sekarang, aku keseorangan. Kesejukan. Hanya berteman dengan nyamuk yang setia. Adeh, gatal la woi! entah kenapa malam ni angin sangat deras. Terasa macam kat Shenzhen, macam kat Guangzhou, macam kat Hong Kong. Waaa, aku rindu tempat-tempat itu. Dan angin ini sama seperti aku di sana dulu. Kalau ada yg sudi peluk time ni kat syok..heeee..

Bateri laptop mula mencemburui aku. Tak bagi aku online lama-lama la tu.
Tapi cerita ku belum tamat! adehh.. takde plug pula kat sini.!!
Lagi sekali aku stress.. =(

p.s. : Besok aku sambung, insyALLAH.

4 comments:

mydairy said...

nape aku jarang komen blog ko yek? hahaha. . . k mek, mmmg hepi pun jumpe korang, hahaha... mek dgn kitowang campak je malu tu mek, xde mende nye, kalo ngan angah xtaula opss... larikkkkk . . .

MuNsYi^SaMa said...

same la..bilal br cat. plug sume xde letrik. sedih tul bilik. tp furniture sume ok la. huhu

Anonymous said...

mek. awat xtukr bilik jew... sshla klu camtu. plug xde, wireless xde. gile hape. huh. -tehhaha

~mek^mizahhh~ said...

idris.. hehe.. aku malu ngn angah la, watpe malu ngn ko..?? aku nak bodbennnnnnnnn..

munsyi.. hoho~ jelesnye dpt furniture baru!!

tehaha.. tu le, eh tp plug ade, wi-fi yg takde.. =(

Newer Post Older Post Home