Thursday, July 23, 2009

Pecah.. tiada rezki..

Harini rasa macam syahdu je. Tak tau kenapa. Makan steamboat sakan pon still tak rasa macam seronok. (padahal kenyang tahap ular sawa dah tadi, mmg superb la LIKI_LIKI..best2) Rupanya syahdu itu petanda sedih! Sedih sangat.. Ralph Lauren edisi ketinggalan zaman yang aku baru miliki rupanya tak punya hayat yang lama. Tadi dia pecah! Pecah berderai.. Punah hati aku.. waaaaaaaaa... nak jerit!

Bahana nak simpan tabung di belakang baju kurung yang aku gantung, perfume ku menjadi mangsa. Kaku terus aku kat tepi tempat kejadian. owh Unbelieveable!

Aku baru saja membeli perfume tersebut. Di sekitar tempat makan HS cafe. Kami (aku, papud, ecah & yati) sedang makan, pastu ada mamat sales person menghampiri dan pot-pet-pot-pet pasal kewujudan perfume tersebut. Jika beli dapat harga 49.90 and dia bagi tester for free! tester masih lagi penuh dalam balang indahnya. Jadi bila di share berdua jadi murah! Aku dan papud sambar. Papud bagi aku yang baru, dia yang satu lagi. Thanks papud!

Dia(salesman pot-pet-pot-pet) tu kata perfume tu original and dia buat demo semua. Ori tak oti belakang kira, janji aku suka baunya. Tadi masa lap perfume lepas dia pecah, sejuk-sejuk je rasa kat kaki sebab terkena kaki. Yang aku pernah dgr, perfume kalau sejuk-sejuk nih ada banyak alcohol, means tak boleh bawa solat kan..? (ish, sedapkan hati!) Tapi kawan aku budak IRK kata, perfume boleh bawa solat kalau pakai dgn kuantiti yang tak banyak. Lagipun perfume tak la sampai memabukkan. So, hal perfume ni aku tak berapa nak pasti. Nak kena tanya pakar lagi neh. So, anybody wanna give opinion..?

Ku sangka kan panas hingga ke petang. Rupa nya tidak! aku baru saja guna dua tiga sembur, dan sekarang dia telah TERKUBUR.. uhuk! Dah la, hati tak berapa nak tenang. Lepas solat boleh plak rasa macam touching je hati. Rupanya tu la petanda nya, harap-harap tiada yang lebih buruk berlaku. Ya ALLAH, jauhkan la musibah-musibah itu, peliharalah hamba-MU ini..

Kepada Sahabat.. Aku ingin memohon maaf walau dengan apa sekali yang berlaku. Aku rasa bersalah, tapi masih tak tahu macam mana mahu memujuk mu. Seperti kata mu, biarlah masa yang menentukan. Mungkin kita akan cool down satu hari nanti. Tapi dengarlah wahai sahabat, aku sejujurnya tidak mahu kehilangan mu..

Yeay! duit dah masuk.
waaa.. tp banyak dah keluar.. T_T
Besok nak bayar yuran ke..??
ok!

5 comments:

ticnube said...

iye ke...aku rase bleh jerkkk bawa semayang...alahaiii cian nye nko... tak pe lahhh suh abg promoter tuh bg ssatu pree..muahahah... sedap ke bau die...?

~mek^mizahhh~ said...

sedap gekkk...
aku suke la bau2 yang slow neh...
tak la mendatangkan shubahah..
(gaya ustazah)

wakakaka..

zelo55 said...

jadi laki kan senang...
skali nk gune calit je deodoran...
terus setel...

wakakakakaka...

beli je yg baru...duit kn bnyak...ha3

mek said...

aduiiiiiiiiiiii...
aku mende len gak aku nak beli...
sedeh2..

~mek^mizahhh~ said...
This comment has been removed by the author.
Newer Post Older Post Home