Tuesday, June 30, 2009

Kenapa panggil MEK !!

Hye! Name saye Hamizah.

Aku terasa nak membebel malam neh. Tapi tak tau ape. haih! kamonn! kamonn! Terasa nak citer mende2 yang happy and leh wat orang tersenyum jek. Kire seswai ngan tema blog aku neh, SMILEWITHME.. haha.. Cam best je kalo dpt wat orang gelak2 and senyum2.. dari wat orang sedeh2 and masam2, ish! I tak reti la..*bluekkk...bajet berhati mulia ahh mekk... =P

Oklaa.. aku da nampak topik ape nak citer! yehh.. Apakah ia..??

Mari kite cte pasal MEK.. sapekah die..? apekah binatang kegemaran beliau..?

MEK tu name glame aku. Aku membesar hingga size neh dgn name tu. Kenape HAMIZAH menjadi MEK?.. dah bape kali ler orang tanye apsal mek..? Celah mane MEK tu datang..? Ko org kelantan ke..? Kalo orang baru kenal mesti tanye camtu, makanye kalo aku kenal 100 org, 100 kali le aku kene jawap! *adoii, penat..*

Meh aku cte kenape..

Of coz la orang akan tetanye2 apsal orang SELANGOR mcm aku neh ttbe panggil MEK. Langsong ntah hape2 la minah nie.. dah mcm MEK KELATE yang molek2 cun2 gebu2 puteh2 tu plak. Padahal sekelumit molek2 puteh2 tu takde pon kt aku! dah la itam (bak kate NAHAR), buwok lak tu! ade hati nak kai 'mek'.. tak malu tol!

Ish! bukan aku NAK laa.. nehii.. nehii..

Citenye bermula cenggini.. PADA SUATU HARI... ok2, aku cut!.. bosan na intro cenggitu..

Mase aku form 2. Aku skola arab time tuh! MADRASAH AL-ATTAS AL-ARABIAH JOHOR (maaj), hehh, skola arab! unbelibebel.. Mase tu ade lah kawan aku name die SAIDHA, tp kitorang panggil SA-I-DAHH. Mule2 SA-I-DAHHH, pastu laju sket SA-E-DAH, then lagi malas lg panggil SEK-DAHH.. so rhyme die bunyi camnie..(sila bace dgn betol)

SA-I-DAHH (baru2 kenal..)
SA-EE-DAHH (dah lame sket kenal)
SEKKK-DAHHHH (memang dah kenal sgt!)

dijadikan cte,aku le antara makhluk yang paling suke menekan kan bunyik SEKKKK-DAHHH tu, sampai kan die mulenye bongang ngan aku yg telah mencacatkan nama cun die! tapi die counter bengang die ngan mereka name aku lak! menjadi MEKKK-ZAHHHH...(spelling bukan camni, aku tambah kasik bunyik kaw!) Spelling cume MEKZAH je.. Mule masok sekola tu, orang panggil MIZAH je.. So aku tak berasa cool sgt sebab aku dr kecik tak suke ngn name aku! bolehh plakkk.. kecik2 memang tak reti bersyukur sgt.. *apeeedaaa..*

SEKDAH adelah watak yg jadi WA biru..
(tolong jgn click gambo neh, sememeh gile!)

Pernah, aku reka name aku and plan before masok maaj, aku nak orang panggil aku IJA.. ngek dan sungguh memalukan! aku paling tak nak ingt mende neh.. tp ape kan daye, dah TERBUAT!, tp as result, bile nak introduce je diri sendiri aku kelu nak sebut IJA! wakakakakakaa... memang dol.. haih, anak sape la nie! so, walau-ape-macam-mana-pon, aku akan sebut MIZAH jugak at the end!

Dengan ilham yang superbb dr SEKDAH, maka terterbit la, MEKZAH.. melekatla aku ngan nick superkewl tu.. Bese la, dak2 tak matang time tu, dpt name cam pelik je punye la excited kemain.. pastu mula tulih sane sini nick bajet kewl tu! tulih atas meje la, wat bookmark la, memacam lg la.. (aku kah itu..??waaaa)..

Then, form 3 aku pindah sekolah. Masok lak SAMSMEL. Kat situ lagi nak tergelak! Mase awal2 minggu kat sane, dak2 nie panggil aku AMY~!! wth~!! huuu, tu le name yg paling aku tak terpikir mase range umo aku dr baby sampai lima-belas-tahun! hahaha.. lawak la korang.. So, aku pon correct kan la, panggil mizah, tak pon Mekzah, k je.. Tapi H dah hilang, jadik MEKZA je.. Melekat la Mekza kat skola tu.. (tp ade je yang mule panggil MEK sahaje)

Masok lak form 4, form 5 kat sekola teknik (SMTG), terusssss!ilang dah ZA, jadik MEK jee.. aku pon tak tau pesal, padahal due suku kate MEK-ZA, tu pon berat na mulut dak2 neh nak panggil full nick glem aku! hahaha... Jadila MEKKKKKKK kat skola tu plak.. die jadik byk K pasal si hadi, klasmate aku.. die paling suke la meneran EKKKKK nye tu jadik panjang!.. lawak2.. nek malu aku kalo masok Dewan Makan, dari jauh dah de speker dok jerit2 name aku! waaa... paling tak le lupe!!! JAHAT KO HADI! =P

Aku suke jadi MEK. Yepp.. Aku tak tau la, kuase supernature mane yg datang, kalau aku dipanggil MEK, otomatik aku akan jadik MEK.. Kriteria MEK nie len sket, maybe la kot.. die lebeh sempoi and outstanding.. Tapi bile aku dipanggil MIZAH, ttbe jadik super-shy and ayu plak.. hahahahaha... bunyik cam b*** and unbelibebel, tp pecayela.. aku tak tipu! heh..

credit to blekk.

Bile aku masok UIA skang, dah takde org nak panggil aku MEK.. Aku pon tak tau apesal. So, karakter aku pon dah jadi len. Aku perasan gak! bile pikir2 balik, maybe la, name memang macam memainkan peranan penting. Kawan2 UIA suke panggil MIZAH, and skang aku dok tambah 3-H jadik MIZAHHH, bio nampak lebeh kewl.. hoho..

Kesimpulan dari cite aku neh sebenanye adelah, ttbe aku windu orang2 yang panggil aku MEK, ntah la kenape.. Maybe sebab skang tgh banyak jumpe2 balik kawan2 lame.. Seronok tak terhingga! Lantas, aura MEK tu mcm meresap blk dlm jiwa..

Owhh.. aku rindu MEK.. (-_-)"


Rujukan : unbelibebel = unbelievable

p.s. : Binatang kegemaran MEK ialah Meowww!

32 comments:

PutraRocker said...

aku nk panggil hg mek mizahhh la..wakakaka

~mek^mizahhh~ said...

hehe.. Itu la yg aku cube nak sampaikan jugak..
combine terussss... tq.. tq..

sonditx said...

aku gak ko petik. jahat la.

ticnube said...

aku dulo aku panggil ko mizah jerk ...kalu aku tak silap...muahaha... mizah dak pengawas...:)

~mek^mizahhh~ said...

NAHAR.. ko yg kate aku itam smlm! =(
ANIS.. hehe, komited gile si mizah pengawas tu.. =P

Anonymous said...

aku panggil ko, mek mizah..
kadang2 mijah..
kadang2 mekkkk~
ok x mek??

Anonymous said...

mekkkkkkkkkkkkkkkk

-org yg panggil ko mek dari teknik gombak sampai uia. haha

mek Mizahhh said...

ishh.. anonymous1!
sapekah anda..??
ye.. ye.. aku lupe nak mention MIJAHHH tu.. hahaha..

mek Mizahhh said...

anonymous2~

adekah ko rahman..??!! hehehe..
yela, the only ko la yg kekal MEK.. =P

cikmune said...

hehuu.. baru je panggel mek dah ceghito pasal mek ;P tak sangke hang ske orang panggel mek. huu

~mek^mizahhh~ said...

ko jeles ke mune..?? hahaah...

yep, aku suke.. tak tau apesal~

ticnube said...

kak pengawas...jgn arr tulih name saye kat buku..saya dtg awall tau...muahaha...:)

mek Mizahhh said...

hahahaha... aku tringat plak buku dtg lewat tuhh!!! =P

[yAN!e][pUTraJAya] said...

lari tajuk sket...

yanie di precint 1....

hehehe

Anonymous said...

lupe nk perkenalkn dri..
anonymous 1 ialah hajasohif~

mek Mizahhh said...

percint satu.. oOoo.. dekat la kte..

hehehe... welcome hajar! =)

rushx said...

mahu tahu mengape ako tak ske name mek?
hehehe.
da nk dekat2 mbekk.

~mek^mizahhh~ said...

ahhhhhhh~ alasan je rash nehhh.. =P

zelo55 said...

uia?
kite kenai ka?
huuuu...

mek Mizahhh said...

yepp..
uia gak ke..????????
sapeeeeeeee..

DaliaLiyana said...

tak yah tahan2 makan tu..makan je...gemok2 comey...hehhee...

ﻧﻮرٵﻷﻓﻴرٵ ٳﻧﺪرٵ ﻠﻄﻔﯥ said...

aku pggl mixa~
laen beb!
haha

manueng said...

haha...tu dia rupe time kecik...hohoho....
tp yg jd GS tu comel gak...huhu

~mek^mizahhh~ said...

dalia.. hehe, comey! tp nnt org takot nak masok minang. waaaaaaaaaa...

fegha.. haha. the only u yg pgl cenggitu!

paez.. GS mane yg comel.?? biru ke merah..??

uselynn said...

aku nak panggil zAzA...auww!!

.mek.mizah. said...

aku sekeh kang!

KingKamil said...

tp mek kan, aku xpenah tanye ko nape org panggil ko mek... aku bsyukur xpenah tanye, sbb panjang gile asal usul name ko.. haha

.mek.mizah. said...

ye lah..
tp bkn ko pnh tnye ke kamil??
[wat2 lupe plakss.. padahal aku yg lupe..haha..]

wandisini said...

cerita pasal nama sendiri yang menarik untuk aku baca sampai habis. punya la panjang sejarah pasal nama mek ni

.mek.mizah. said...

WANDISINI.. yepp.. mmg panjang~ best ke??

Anonymous said...

pggil mek pom kira ok la 2....bukan muda pom..huahuhahuhauhuahuaha

.mek.mizah. said...

ANONYMOUS.. ye la.. tq..

Newer Post Older Post Home