Thursday, June 18, 2009

Aduhh.. mimpi ngeri...

Owh.. aku bangun lambat hari nie. Dok sedap-sedap bermimpi, tibe-tibe terdengar lagu 'My Lips like sugar'.. owhh.. itu lagu alarm ku. Memang pagi-pagi dah dengar.. "daa bee dii daa bee daa.. daa bee dii daa bee daa.. da be di da be da.. my lips like sugar!.." Memang riang bunyinya dan lantas aku pasti bangun dengan mode KELAM-KABUT!

Riang-riang bunyi alarm masih lagi belum meriangkan hati aku pagi nie.
Aku bermimpi ngeri malam tadi. Bukan malam sebenarnya, tapi seawal pagi tadi. Mungkin mimpi tu ke udara seawal enam pagi kot. Lupa nak check jam pukul berapa masa tu.

Pasti
korang pon selalu bermimpi ngeri kan.? Apa yang selalu korang 'termimpi'..?
Kalau
aku..
1. Selalu mimpi kena kancing gigi. Pelik tapi benar. Macam real je mimpi tu. Siap rase terketar-ketar mulut ni ha. And penah mimpi sampai gigi dah tertanam kat gusi sampai bawah, berdarah-darah. Then bangun pagi mesti rase sengal je gigi. Saket!
2. Penah rasa dihimpit SOMETHING! Ingatkan dalam keadaan sedar, rupanya tak. Yang nie kalau waktu bangun tidur comfem sengal badan sana sini. Then, check kat kaki mesti ada lebam. huh..wth??!! But aku still wonder, apekah 'benda' yang himpit tu. B****, dah takde tempat len ke nak landing, ingat aku tilam air ke..?

3. Last night, aku mimpi mak aku terlibat dalam kemalangan. AstagfiruALLAHalazim. Nauzubillah. Accident yang agak dasyat. Dalam mimpi aku, aku dok sebelah mak, pastu mak bangun and terus raba kaki dia. Sayu gila! Kaki mak aku kena potong takat lutut sebabkan accident tu.. "Ya Allah, selamatkan lah mak ku.."
4. Mimpi Bergaduh. Ini pon selalu termimpi. Gaduh pasal ape aku tak leh nak recall. Tapi end-up bangun tido siap tersedu-sedan akibat menangis. Real giler! siap ada air mata. Sedih sangattttt la tu! haha..
5. Err.. mimpi b*s**..?? hahaha.. tu aku tak ingt! ish.. ade ke eh.. =P
Apa-apa pon, mimpi adalah mainan tidur. Memang tak boleh percaya. Tapi sumtimes, mimpi boleh menjadi petunjuk, macam mimpi para-para rasul and wali ALLAH. heh, so kite yang tak cukup ilmu neh tok sah la pecaya sgt. Tu setan jek.
Ada yang kata, kalau mimpi ular, ade orang nak masok minang. heh.. aku da penah mimpi kene patok, sampai skng takde sape pon masok minang! tu pasal la tak le pecaya. No.. no.. no..
Ada yang kata, kalau kita mimpi, then esoknya cerita kat orang, kemungkinan mimpi tu tak akan jadi kenyataan. Tapi kalau kite tak terlintas and tak cerita kat orang, kemungkinan mimpi tu leh jadi kenyataan. hoh.. pelik tol..
Tapi korang penah tak mimpi mende yang dah jadi dalam kehidupan seharian..? Aku penah gak kadang2. Ada penah satu hari tu, aku rase macam penah je melalui saat ketika tu, then, aku pikir.. huh.. macam dalam mimpi la! MUNGKIN la tu kot kan. Itu tak mustahil.
So, as conclusion.. jom la share mimpi-mimpi anda.. hehe.. (*_*)"

10 comments:

ticnube said...

gile ko... mimpi tuttt pon ko ade..aku jarang tdo ade mimpi la... :) heheh..

AINI NORAINI said...

~~huhu..kalo nk share mimpi2 aku..kene singgah blog aku dulu la mizah...bce smbil2 mkn goreng pisang ke ape..hehe...baru feel...tp buat masa ni xsmpat lagi laaa..byk keje woo...nnt aku da buat entry mmpi,aku roger ko..singgah nnt tau....skrg dalam pale byk idea nk share psl 'cinta monyet'...tp still...xde masa...masa byk di ambil oleh report2 yg tertangguh..company tmpat aku mintak 1 copy wooo...xcukup jari nk menaip...kwn2 lain ade lg yg xssiap testing..kesiann.....

~mek^mizahhh~ said...

to anis..
kekeeke... ish! aku tak ingt la ade ke tak..
cm ade.. *hikhikhik*

~mek^mizahhh~ said...

to ira..
loooooooooooo... cpat2.. mari kite share!

sonditx said...

blog ini lucah.

~mek^mizahhh~ said...

to sonditx,
uiii... fitnah.. fitnah..

cikmune said...

mizah lucah ke? kekekeke...
mimpi patuk ular? kne belit pnah le. orang lain sme mati. mun sorang je idop dan kne belit. tapi takde gak orang minang. lagi pun masa tu kecik lagi =x

isma said...

setuju.blog ini lucah.wakakakak


tpkn.aku penah dgr.mimpi buruk2 ni xelok cte2 kat org.aku pun dh xigt mane sumber yg aku dgr.so xpyh sibuk2 pasal mimpi.bende2 nyata ni bnyk lagi ko xsetel.seperti berdakwah.seperti siapkn report.so abaikan saje mimpi2 anda.hahahah.tdo xbace doa la tuh.hehehe.tuduhan tanpa menyiasat dr aku.hahahah

~mek^mizahhh~ said...

to isma..
buktikan tahap mane yg lucah! ceitt..
btw, time kasih eh isma~

~mek^mizahhh~ said...

to mune..
huii! itu buleh mendatangkan ngeri tahap sebena!!!! takot gilerr...

Newer Post Older Post Home