Sunday, June 21, 2009

Jacob's Walk of Life...

Aiiyakk.. tak byk gambo dpt di 'sneepp' akibat ketidak-ada-an kamera. Yang dpt di 'sneepp' pon dr riwayat kamera henpon 1.3 MP yang nyawa-nyawa ikan! lepas 4 sneepps, trusss.. truuutttt.. takde harapan.. *gigit jari*..

Akceli dr awl dah plan nak pegi tp rase mls and kansel! Then, si z** ttbe miskol ptg smlm tapi aku wat derkkk jek, ini berikutan insiden cerita yg lepas. Psal z** dah kawen! kat sini. Mlm lak die msg ajak g tasik kepong tempat walk of life nie, tp aku still wat jual mahal dan membalas "tgkla kalo bgn, pg la kot". (itu akibat mmg aku da plan nak bgn lambat!)

Mmg sah! bgn lmbt.. so, berpikir2 lagi nak pegi ke tanak. Kalu pegi maybe buleh jmpe wife and anak die. Kalu tak pegi cam RUGiiiiii plakkk. So, tanye asmah if die leh teman kan tak, so GREEN LITE! jomss.. pegi la kami ngn gaya sememeh ayam nye.

Gambo nie terpakse di touch-up percent sememeh seperti ini akibat ingin mengkover mata yang sembab dan make-up yg cair akibat panas! ok, we olls pakai lipstick kaler green, so what..?

Dalam keadaan sememeh tu aku control2 cool, tp padahal dlm hati *bapakk la punyee nebess!* sbb kan nak jumpa z** yang last aku jumpe last bape years ntah, rasenye mase 16 tahun! gilaa la, mase tu aku gile kanak-kanak lg! cakap malu2, kontrol2, senyum sket2 jek.. err.. tp skang..??? ok2.. skip!

So ditakdirkan kami berjumpa dalam lautan manusia tu. And still, he haven't change so much, still kuwus, ade misai and lagak yg same. Tapi truly, mule2 mcm tak kenal gak, tp naseb baek la die yg tegur dulu and sempat perli aku "uii..sehatnyee".. (hmmm, i guess kowang phm kan apekah maksudnyee..?? cehhh!)

haihh, paCik nie wat aksi tayang slua & punggung plak.. demm~

Ok, itu stage, sempat gak la tgk fara fauzana and crew2 yg lain dok handle program. Tgk pon sbb tunggu z** pegi amek goodies. Free gift utk peserta 'walk' je, so, aku takde harapan la nk dpt. Cuma dpt mkn biskut jacobs free je kat tepi2 tu.. jadii laa kann.. =)

Then, pegi jumpe blk ngn z** kat blakang stage, and die bg free gift yg die dpt.. huiii.. teharu la plakk, padahal die yg penat round tasik, tapi aku plak dpt bahagian die.. Orang memberi, kite.....kite........kite..........menerima la! dpt t-shirt JWoL, 2 kotak biskot (yg aku dah bg asmah ngn rash&the geng), 1 biskut dlm plastik, 1 payong anlene, 1 baucar mizuno, 1 ticket utk free 1 week membership at fitness first & 1 certificate of JWoL (heee, tak lari pon dpt gak!!)

Aku keriuss gak mane wife ngn anak die. Tanye kat die, die ngn slumber nye jwp, "ade kat rumah la, pregnant, watpe bwk sini", aku pon ngan lurus binti bendul nye, k la.. pecaye.. pecaye.. sembang2 jap, then die kate nak kene gerak balik dah, so ok la, b4 nak blah sempat agi die ckp "ehh, yang pasal kawin tu tipu je la! tak kawin lagi ler".. huuuuuuuu! siiiiuuutttt gilerr.. and once again, tipah tertipuu lg! aduiiyaii..

nie plak, aku takde motif nak tangkap, try2 sneepp ngn henpon canggih tu. Sesape yg rase gambo anda yg aku tertangkap neh, meh ngaku!

So, lepas dah sun-bathing kt situ, kitorang blah ngn sunburn yg teruk! huhh.. nak jmpe si z** punye pasal, sangguppp! hahahaa..Pastu petang dok melepak kat UIA smpai tetido2, then bgn.. aku menjalankan operasi jumpe org laen pulak. Saje je nak korek the truth. Tapi kantoiiii plak ngn rash&the geng! =P

Operasi kedua ni wasn't a good sign. I got to know another PENIPUAN. hmm.. next time la cte nie plak, trus takde mood bile pikir pasal neh..

k la.. thanks for reading dis.. (^_^)"

p.s. : if u ask me wheather i still have a feeling on z**,
and the answer is no.. jd kwn mungkin la..

p.s.s. : thanx for the goodies z** !! =]
p.s.s.s. : asmah kata = len kali nak tau org da kawen ke blom,
tgk jari ade cincin tak.. owhh..
i haven't notice dat earlier!!

10 comments:

ticnube said...

wehhh miza... that filosopiess...cannot be use here lahh kat masia... skangg de gakk org yang dah kawenn..tapi tak pakaiii cincin... weii.. mane mr rite ko hah...muahahha...i cant wait to be there..tgk ko jd bride to sumone..heheh...:) jacobs walk of life..hebatt le ko joinn..heheh..:P

cikmune said...

wuu... mek gi walk of life sama semah. terlupe terus pasal nih =x
dok bertapa je kat umah=x

~mek^mizahhh~ said...

to anis!
hehe, tak leh ehh.. abes cane aku nak tau da kawen blommm..?? =P
wehhhh.. tak jmpe lg mister rite, mister potato byk la~ aduhhhh...

~mek^mizahhh~ said...

to cikmune,
kekeke.. rugi tak dtg.. dpt byk free gift!
(err tp, aku pow org je sennaye)

wa² said...

haa..aku gi walk of life last year..kat bukit cerakah..this year nak g tapi aku ada keje kat sepang int circuit for GT Japan..wee~

isma said...

tbe aku xpaham.c z** tuh dh kawen ke belum sbnrnye.hahahaha.

~mek^mizahhh~ said...

to isma..
blommmm... die TIPU jek..

~mek^mizahhh~ said...

to wawa,
ko keje ape kt GT..?? adoi! bes gilerr..

Anonymous said...

bongek nye mizah..huhu..
tp aku rs philosophy org laki yg da kawen:
1) kalu br 10 thun kawin: still pki cincin
2) kalu br 11-20 thun kawin: xpki cincin tp leh tgk la bekas cincin ade lg.xpki cincin sb cincin da stat xmuat.n stat bkerje keras sb nk tanggung ank n bini.so muke nmpk letih skit n nk lepak2 pn susah
3) kalu lebih dr 20 tahun: mmg xpki cincin.tp ley nmpk ngn perot smakin boroi n muke makin cerie.sbb nye? ank da besar2, sorg2 da keje, mkn pn free sb ank da tanggung.hahaha

ok x philosophy ni mek? does it help u?

-hajas0hif-

mek Mizahhh said...

hajar~~

hehe.. yesss!
absolutely..
aku ske philosophy ko neh!!
nnt aku nak wat spesel postla psl married man..
cam menarik! (^_^)"

Newer Post Older Post Home