Wednesday, June 24, 2009

Between Tioman dan Bowling..

Owh.. between Bowling dan Bercuti di Tioman.. Which one need to be considered..??? both pon at the same time.... wuwuww~

Semalam mulenye dah decide nak pegi Tioman. Ade reunion dak2 SAMSMEL'86 kat sane from 3 sampai 5 July nie. Err... tp last minit pagi tadi baru dapat tau, aku dak prektikel nie buleh join tournament bowling kilang neh.. So, dgn pasrah nye aku pon KANSEL la percutian itu, kerna aku ingin spending hari-hari terakhir ku dgn masyarakat Asean Automotives...

Kalu tak sbb bowling pon memang dah berat hati nak pegi.. Sebabnye.. Sebabnye.. (alasan!)
Bukan geng sgt ngan dak Samsmel, pastu smlm bile nak komfem pegi tu mcm tak disambut with open hands (maybe aku jek yg perasan.. so rase tak sedap ati! kang kalo pegi tak best, bazir je duwet aku..), duwet pon tgh meruncing skang neh.. fees to tioman baru RM100 siap ngan hotel and ferry pegi balik.. err.. tp.. tp.. RM100 sgt berharga sekarang~ nanti nak banje lg.. haduiii..

So, aku telah berpaling pada bowling yang hanya perlu membayar RM20 jek.. duet minyak ke Metro Point pon baru bape kan, minyak ke Tioman..??? hukk.. *tersedak* ditambah lagi duet makan, shopping... err.. *tercekik terus!*





Takpelah, even aku tak RETI maen bowling ngan aksi seperti ini, tp aku still leh cuba kan..? mungkin ngan pose yang lebih excellent.











Nak strike mcm gini pon, memang harapan KOSONG.. MELOPONG mungkin aku reti.. sebab baru sekali je main bowling seumur idup neh.. (*_*)"




Or maybe kalau tak leh maen pon, mungkin leh merasa happy mcm neh, ye lahh.. org2 kat kilang neh friendly.. totally feeling like family.. =)~ pasni dah tak merasa dah nak bkwn ngn dorang sebab prektikel nak abehh dahhhhhhhh...









hoho.. paling dasyat yang penah berlaku pon, aku cume reti
men bowling dlm game henpon je pon! =P memang boleh strike tige empat kali tanpa ragu-ragu... Tp tak penah lak dpt player yg kai bikini camnie lak.. ish..





Nampaknye, melepasla peluang aku nak tunjuk skill maen volley pantai sambil menikmati suasana sunset yang mengasyikkan... (padahal tak penah men, men kt court penah la!)




Melepas juge nak bersantai kat tepi laut sambil sun-bathing, selain aku sun-bathing kat tasik kepong aritu.. melepas nak cuci mata!









Ahaa.. ini paling terasa la..
kot2 ade bbq.. waa.. rugiss... tp ade ke weh nak wat bbq..?? aku pon tak tau ape plan aktiviti kat sane.. haha..





Yang penting, aku boleh me-reduce-kan pengambilan kalori yg berlebihan. Well, tau la, bile dah pegi bercuti.. mesti mau hati senang! bila hati senang, kita banyak makan!!








Nampaknye tak dpt la menganyam ketupat.. err.. alaa, begossip2.. update2 cerita.. kumpul2 story each other.. owh.. kurang sket dosa..









Kalo le ade aktiviti karaoke.. memang tak de can la nak expose talent terpendam neh! haihh... hopefully takde sesi nyanyi2...




p.S. : thanks yahoo! image search for a nice pictures..
p.S.s. : huh! menyedapkan hati sendiri..
p.S.S.s. : Semoga korang gembira bercuti-cuti k..

7 comments:

ticnube said...

takkk aku tak seruju.... g lahh bercuti...tadakkkkkkkk...mengapa boling...:(

cikmune said...

huhuhu... tol2. better pilih boling kot di saat ini. ada h1n1 ni skarang, tak elok bercoti =x

y@n@ M!B said...

erk...bercoti lg besh aa..wuuu~~ ^_^

~mek^mizahhh~ said...

to anis!
aku kesempitannnn.. huhu.. jom..? yok kte bcuti!

~mek^mizahhh~ said...

to cikmune
hehehe... btol gak tu!.. aku kene tmbh lg alasan neh.. tq.. tq..

to yana..
bcuti ngn 'geng' baru besssssssssssss...

FdausAmad said...

SAMSEL tuh sekolah apa weh?, international?

~mek^mizahhh~ said...

byk ah ko international skul..
haha..
skola kampong je~

Newer Post Older Post Home