Monday, June 15, 2009

Dia tajam-tajam, Dia SANGAT mengancam!!

satu hari di kg. dato' abu bakar baginda.. nak tau kat mana, google la senirik! mak aku baru balik dari dusun durian kat tangkak. Mak aku bawa balik durians(plural..haha) semuat bonet kete mercedes milik jiran sebelah.

Kebetulan kawan-kawan aku datang berjemaah haritu, makanya tersurat lah menjadi rezki mereka. Sebetulnya, kawan-kawan mak aku yang dijemput meraikan durian fiesta (sebenarnya, fiesta spt ini tak ujud, saje meng'up kan story).. ehee.. takpelah, rezki.. rezki..

itu azah, rash & auntie Minah
sebagai duta tanpa dilantik

ini PaCik Othman, selaku Prof. makanan,
dan juga pakar kopek durian.

sebenarnya ada lagi sorang, iaitu leen. Tapi akibat kulit sensitive, ehhhh! bukan.. akibat sensitive, atau dikenali sbg. alergik dgn durian, dia terpaksa meng-kuarantine-kan dirinya di dalam rumah, takot2 mengalami simptom seperti ibu mengandung.. hee..
ye.. die lagi..


dan aku.. err.. khusyuk menikmati
setiap bite-bite kelemakan durian.. nak..?
jangan cuba aksi ini, kerana aksi ini
hanyalah lakonan semata-mata. opsss~

thanks for filling our stomach Mr.Durians~

Dua tige menjak nie.. semalam menu ikan patin masak tempoyak, dua hari selepas menu ikan patin masak tempoyak, dan hari ini(durian fiesta) menu ikan patin masak tempoyak lagi! muka dah macam ikan patin dah ni.

Bubur durian pon dah menjadi fenomena biasa di rumah. Tiap-tiap minggu desert kami bubur durian! (*_*)"

p.s. : harap-harap musim durian cepat la abeh,
tak mau naik berkilo2 akibat durianSss..
auww.. tak sanggop!

11 comments:

DssBlog said...

hehe utk aku?

~mek^mizahhh~ said...

hehe..
err.. err..

*pure2 tak tau..

anis said...

ala... aiii aku demam makan durian atrr mizah...tapi sedapp toLL arr durian...oo duriann di mana ko...:P

AINI NORAINI said...

alalala....sedapnye durian..tbe2 ingat kebun durian atok kat kampung....waaaa...nk balik kg...=(

iza~de~bintang said...

ai mek mizah, hurm sedapnya durians... thanks yer mai jalan2 kat blog akak. sorry lambat balas kunjungan. akak bercuti ..hehee

MekMizahhh said...

to ira..
hihi~g la blk kg..leh aku tompang sekaki!

MekMizahhh said...

to iza..
hehe.. thnks for visit me back!
besnyee akak dpt jln2 sane sini.. jeles~

diraf yota said...

hahahaha... teringat ari tu aku beli durian simpan dalam bonet.. sekali ngan bag baju..dalam beg baju tu ada baju pengantin..secara tak langsung baju pengantin pun bau durian..dan mak aku marah2 hahaahha..pengantin bau durian.. aku jemput la tahap beria dah tu..dalam frenster iklan dalam blog iklan cuma no phone kau je dah ilang kalau tak dah lama aku mintak alamat..

ticnube said...

mizahh pesal gamboo ko sket jerk ha...ohooo kaver erk..hehe...:P dusun sendiri ker...

~mek^mizahhh~ said...

to diraf yota..
kakaka... tu dah jd duta durian tu.. cm wat promosi di hari pekahwinan~ rugi aku tak pegi!!!!hahaha.. tu la ko, nak kawen nak tak ingt membe da ahhh.. hahhaha...

~mek^mizahhh~ said...

to anis!
uiii.. ni je la gambo nyee.. mls nak tngkap byk2.. bknnnnnnnnnn.. kwn mak ku nye dusun.. ko ade dusun..??? ajak la aku!

Newer Post Older Post Home