Monday, March 09, 2009

percubaan photoshop~

9 MARCH 2009

baru berjinak-jinak dengan adobe photoshop, since aku zero pengetahuan psl nie.. b**** gile.. Minat ada, tapi takde masa nak belajar. Haritu ada photoshop nye bengkel masa Engitex'09, tapi aku terlepas, tak tau pn pasal bengkel tu, tau pn sbb ade kawan yang bagitau..wuwu~ So, bukan rezki aku la tu..

Then, baru-baru nie bersembang ngan kawan lamo. Ntah cemana citer photoshop bangkit. Makanya, minat tu dtg balik! ahaa.. die agak pro gak photoshop and plan nak wat bengkel photoshop dalam blog.. Aku pon dengan semangat menyokong usaha murni tu.. hee.. Nak belajar sangat la katakan..

Die ada gak tunjuk2 link2 dr youtube pasal basic2 cemana nak gune photoshop.. Untuk zero macam aku memang bagus ler.. Since aku dah lama teringin nak edit gambo yang macam ilang background die, die pon ajar la through youtube tu.. *akceli bukan die la yg ajar kan.??haha* but then, thanks for that useful link..

Aku pon try2 la guna.. and hasilnya.. inilah die! my first ever photoshop standard darjah satu!
Sila la komen ye..



p.s : guna gambar parents untuk amek berkat.. luv both of u!
p.s.s : masih terpikir2 cemana nak buang terus background, means takde la kaler itam cam kat atas tu..kire macam kalau kite gunting gambo ikut keliling la.. cemane???????? tolong aku...

me,
Free Signature Generator

10 comments:

inn said...

sis nk tahu?inn pun xgeti gne photoshop..:(

~mek^mizahhh~ said...

to inn,
ahaaaaa...give me 5~!!

yok la kte same2 belaja through youtube! ada yg membantu..

si merepek said...

nice one mixa~
xpe la..
permulaan yg baek tu..
keep up d gud work!
siyes..
bile ade owg puji smart,
sure rase sgt berbaloi..
mase, tenage.. yg plg best, mate.
hehe..

~mek^mizahhh~ said...

=) =) =)
tq fira~
ahhh nie yg lebeh bsemangat!
ajar la aku..
plis.. plis..

si merepek said...

aku aja?
leh aje..
tp... kne ade tenet,
sbb lpas edit tros upload pic tu.
haha~
=p
camne laa aku nak aja ko..
aku pun masih menuntut lg.
x abes hustle lg. ngeh2

~mek^mizahhh~ said...

(^_____^)
i'm hoping for that class,
lala~ ala sket2 pon jd la,
at least de basic,
dr aku yg zero nehh..
adoii..

nono said...

wah maen photoshop sekarang.. hebat!

~mek^mizahhh~ said...

hehe.. still baru je lg..
teringin sgt nak blaja~

fegha said...

mau klas jugak?
bley2..
set tarikh, tempat sume..
free je msg aku..
bg num ko kat aku..
erm.. kat facebook!
ayte?

~mek^mizahhh~ said...

fegha,

haha..
nanti la sem depan2 la kot..
pasni takde prektikel plak,..
ni nak final..

mari kite bjuang dlu!!!!!!!!!!!!!
ahh...!

Newer Post Older Post Home