Monday, December 08, 2008

...akibat bersungguh2...

mcm biase la bile nak raye, kite yg perempuan nie mesti sibuk di dapur...so, same la hal nye ngn kat umah aku, memandangkan raye kali nie aku ngn mak je yg berjantina perempuan kt umah tu, kami je la yg bersakan masak2 di dapur. Aku heran la kenape lelaki tak boleh tolong kt dapo, salah ke.? erkk, sebenanye nie ditujukan kpd adik bradik aku yg laki, huuuu~ sket pon tak jenguk aku ngn mak kat dapo, bile dipanggil wat2 pekak jee..ish~ hangin gak! tp nak wat cemane, hangin2 sgt kang ati sendiri yg sakit, dorg tak rase ape pon...ape la nasib dpt adik bradik laki yg sungguh peMa*** nehh! haihh... lewat kul 2 kami due beranak da behempas pulas kat dapo, siapkan rendang, nasi impit ngn soto...nmpk cam sikit kan.? tp jgn tak ingt, preparation die mmg leceh bangat. Nak kne basuh ayam, kopek bawang, kopek kentang, potong daging, siang kacang, goweng kentang, rebus cili, blend cili, blend bwg...dan mcm2 lg... takpe la tu, sbgai pmpuan yg knl dapo senang sket le keje2 tu, tp kesian kan mak yg tak berape sehat, kaki mak makin teruk, tatau la ape yg silap, injection fluid dah, akupuntur dah, urut pun dah...mayb ade yg tak kene tuh, sian mak... sakit2 die pon kne masuk gak dapo masak utk hari raya... mak kate, "sib bek la ade kamu(aku le tu), kalo takde mak tepakse oder je la rendang2 neh, mak tak larat dah..." , kalo raye2 taun dlu2 ade gak akak2 aku leh tlg, tp bile dorg dah kawin nie, sunyi gile dapo, ye la tgl aku ngn mak je...huuuu~ nie yg wat aku tpk nak kawen lmbt2 sket..ish..leh tahan ke.?haha~ keje msk2 still diteruskan sampai ke mlm, hadoiiiii~ lenguh2 aku dibuatnye, agaknye da lenguh sgt sampai tak sangke bleh tetoreh jari sendiri mase nak buang plastik kt botol kicap cap kipas udang tu...sakettttttttt~!!! darah tak henti2 mengalir, tunjuk kat mak, tp mak tak tengok sbb mak takot tgk anak die luke..heee~ mmg dr dlu mak camtu, die yg gelabah lebeh...hehe... sib bek pas beberape ketika darah dah nak benti sket aku buh je la plaster ntah cap ape sampai getah gam die tu abeh lekat kaw2 kt kuku aku mase bukak esok nye....ish2, ( caution : jgn pakai plaster cap yg tak dikenali, ia boleh mengakibatkan kejadian seperti ini! ) so, tu le kesan torehan nye.. kecik je,tp tahap kepedihan die, huihhhh.. yg menariknye, bpe taun yg lepas kt tempat yg same aku kne pisau gak, haihhh! mmg jgn bedaulat ngn pisau jari aku neh..ngehh2...

p/s : berhati2 la ngn pisau pasnie ok! =p
.
.
.
.:: truth ::.
mizahhh

2 comments:

ana rauda said...

aaaaaaaa
sakit :(

mek mizah~ said...

tu le...agak la! (~_~)" tp da recover..hee~

Newer Post Older Post Home