Friday, April 10, 2009

ciken cop hangus, kowang makan tak..??

10 APRIL 2009

peristiwa berlaku pada 9 April 2009...

suatu malam di kedai makan bernama *** kat keramat..

abg amek order : ha nak ape.?
aku dan rakan2 : nak teh ais, air suam, carrot susu(aku)....nasik puteh.. laukk.. nasi gowwng pakapau.. ciken cop(aku lagi!)... bla.. bla.. bla.. (order untuk 11 org!)

setengah jam kendian..

empat puluh minit kemudian..

kakak kedai pon anta la makanan,
yang paling last order sampai dulu, yang order first dpt paling last!! huh..

sesampainya ciken cop tempahan aku..
rupanya sangat la hitam sambil di cover dgn source bajet bbq source..

aku : akak, nie pesal hitam jek, hangus ehh..??
akak : ehh, tak makan hangus ke..??
aku : ahhh.. ade ke org makan hangus-hangus..??
akak : (blah dgn ciken cop hangus beserta muka yang kelat)

5 minit kendian..

akak tu anta balik yang lain tapi ayamnya seperti digoreng semula,
mungkin semalam punya or.. entah..tak sedap!! waaaaaaaa...

MORAL OF THE STORY :
1. jangan makan ciken cop selewat jam 10 malam
2. jangan order di kedai *** itu lagi!
3. jangan dtg dah kedai tu.. huu..

Nota Hati..
di sebalik ciken cop hangus, ari yg paling BAD DAY bg aku..
aku mula discover sape kawan dan sape sahabat,
thanks my dearly beloved muahh2 fren sbb wat aku mcm nie,
kite mungkin kawan tapi bukan sahabat..
both are different.
full-stop.

sincerely,
mizahhh
.

7 comments:

manueng said...

bgtau la nama kedai tu...baru bleh apply pengajaran yg ko bg utk cite ni...huhu

~mek^mizahhh~ said...

ehe..
ko penah makan kat keramat..??
ia bermula dgn konsonan S.. tiga huruf!

yoos said...

SAK kot nama kedai...btw aku pun pernah gak mkn ciken chop hangus...gle keras...tp nak wat cane member dah lanjer...so telan je arr...mau jg ati...mkn tcekik2 uwaaaa

~mek^mizahhh~ said...

owhh salah2... salah2...

SR* aha..
err..
tu lagi sadis dr aku!!!
huk2..

fegha said...

lg tepat yang,
kedai tu kat au3..
bkn keramat tu..
=p

x best ek mkn situ?
aku dpt ok je..
bukan rezeki ko kot aritu.
xkan tiap2 kali ko gi situ jd bnde yg same ye tak?
rezeki tetap rezeki~
;p

yoos said...

p/s: ciken cop hangus yg aku mkn tu kat cafe aminah

~mek^mizahhh~ said...

aihhh... cafe aminah ade ciken copp..???????????????????!! (nie musim ciken cop hangus ke eh..??)

Newer Post Older Post Home