Thursday, January 06, 2011

Tahun Baru. Buku Baru.

Well, wehuu! 2011 is now officially released on our calendar. Goodbye 2010. Goodbye also the pain and joy during that year. Lepas ni kene labuh kan azam baru, yang tak sempat atau tak terlunas dulu, boleh la di renew utk tahun ni. Haha. Itu pun kalau ingat lagi, kalau dah tak ingat, sila lah semak balik apa yang harus diazamkan.

Me.. nothing much. Harapan tahun ni lebih baik dari tahun semalam. Kalau tahun lepas banyak 'drama-drama' sedih, moga-moga tahun baru ni berganti lah slot drama sedih kepada drama gembira. Banyak nak kene ubah utk 2011. Since eleven my favorite number, so I must have something special for this year. How special it is, it depends on what fate has been written for me. I just can pray and pay some effort for that. Amin.

Tak kesah lah entri 2011 selepas 6 hari berlalu. Saya busy! busy dgn kemalasan diri sendiri. Haha. Sejak balik bercuti tempoh hari, hidup dah jadi lintang-pukang. Baju balik bercuti pun belum sempat nak susun dalam almari. Tu.. tersadai je lagi dalam bakul, esok siap lah kena 'lecture' dgn mem besar. Untung lah dah ada orang tolong lipat kan, tu pun malas jugak nak kasi clear up to the closet. Nanti boleh? :P

Berlengah-lengah ni memang boleh membawa padah! mula-mula sikit, lama-lama jadi bukit. haih.. lepas tu bila dah banyak, nak kemas mmg boleh bikin sakit pinggang. Haiya. Tak paham kenapa kene taip topik macam ni sekarang. Betapa lah takde idea nya. wuhu!

Nak update pasal jalan-jalan Borneo terasa macam belum dtg 'feel' lagi, since gamba cantek-cantek belum dapat lagi. Semua dalam camera Angah. Nak harap kamera 'unreasonable' saya tu, kirim salam lah. Semua gambar orang dalam tu nampak tak cantik dah. Well, dlm hari-hari teknologi berkembang pesat, gadjet semua canggih manggih, camera 8MP memang dah tak reasonable lagi. Adui.. nak kena 'upgrade' baru kah?
Hmm.. kena bukak buku kewangan dulu nampak gaya nya.

Well, ape pon resolution tahun ni, harap-harap boleh kumpul harta dengan lebih berjaya. Haha. Tak boleh boros. Cukup lah hidup dgn duit bagaikan air. Tak bahagia pun rasa nya.. -__-"

Again!

[credit to Avira's advertisement]


p.s. : hope for your resolution become true!

2 comments:

Nono Fara said...

Happy Belated 2011! ;)

FairuzMatori said...

cik mizah. selamat tahun baru terlambat! yg baik2 mudah2an diperolehi. (eh, knapa rasa mcm ayt tungganglanggang?)haha

Newer Post Older Post Home